polacca e italiano cz.18

Temat przeniesiony do archwium.
61-88 z 88
| następna
alise 2 mam nadzieje ze twoj syn juz czuje sie lepiej. napewno od jedzenia.ja dzisiaj bylam w miescie i kupilam swiateczne kartki, musze wyslac do mojej rodziny to tradycja.watpie ze na swieta spadnie u nas snieg. jak narazie padaja deszcze. i wiecie co? dzisiaj moja mama byla na targu i widziala jak kobiety sprzedaja w sloikach jagody, borowki,grzyby. az wierzyc sie nie chce! natura plata figle ! co do jedzonka to ja uwielbiam smazonego karpia, bigosik, krokiety. tak sobie dzisiaj z mama myslalysmy ze w tym roku postawimy na zywa choinke z lasu. czesto u nas krolowala w domu i ten zapach. no i mam nadzieje ze jesniczy mnie nie zlapie:) jakos przemyce ja do domu, a do lasu mam bardzo blisko.
U nas troszke posypalo sniegiem i rano było bardzo ślisko na drodze.We Wloszech chyba nie maja takiego problemu.Mój syn juz czuje sie dobrze,na występ nie pojechał bo męczył sie pół nocy.Ale i tak jego grupa zajęła 1 miejsce w powiatowych prezentacjach.Szkoda,ze go ta przyjemność ominęła.
A mnie dzisiaj dopadl taki bòl gardla ,ze nie moge nic przelykac.Dobralismy sie wszyscy, wczoraj wszyscy umieralismy...mojego meza bolala glowa, dziecko z kaszlem i katarem, a ja z dreszczami i bolem gardla.ale najadlam sie czosnku i dzis troche lepiej, poza tym mam Sebidin z Polski:)
franci mi na gardlo zawsze pomaga CHOLINEKS , super tabletki.
DZIEWCZYNY MACIE JAKIES PLANY NA SYLWESTRA?
no czesc dziewczyny, swietna sprawa z tym logowaniem.

Na Sylwestra powiadasz Marzena? Ja mam plany jak co roku-wyspac sie :-DDDD
nie pisze tu bo mam mlyn, choroby takze u nas ale nie chce mi sie nawte opisywac. Wiem jedno: Tak jak Mate nie przespal mi jednej nocy do 4-tego roku zycia, teraz jego sladem idzie Mala bo jeszcze pol roku do czterech lat a tu wciaz pobudki-choc spi duzo lepiej od niego -to Niko z kolei identyczny jak brat. Milion pobudek w nocy, lulac/zreszta tatunio przyzwyczail od poczatku mimo moich protestow/, do tego zabkowanie i katary..ufffffff czy to sie kiedys skonczy ???!!!!!!!!!!!HELP!!!

Nie mam kiedy wyciagnac choinki choc dzisiaj dzieci zrobily lancuch....
pozdrowka dla wszystkich!
Weba, pozdrawiam!
"To" sie chyba nigdy nie konczy - ja ciagle jestem niewyspana, albo, gdy jest lepiej - nie do konca wyspana. Na Sylwestra mam podobne plany... hm.
Pozdrowka.
Czesc Ota,
zastanawiam sie czy to jest condanna czy tak zawsze wyglada macierzynstwo. o ile byloby piekniejsze gdyby czlowiek byl wyspany .....
na Sylwka nigdy nigdzie nie bylam-o sorry-raz u kolegi Mateusza z przedszkola a raczej u jego rodzicow.....ale jakies bale i tance? tylko marzenie bo kocham tanczyc.A tu codziennie mam "taniec z dzieciami" :-)))
pozdrowka
witajcie. webo ja nie mam problemow, gdyz oliwka spi cale noce, teraz klade ja o 20 stej i spi do 8-9 rano. nie budzi sie w nocy.w dzien nie spi.webo ja tez uwielbialam tanczyc. zastanawiam sie kiedy ostatni raz tanczylam? kilka lat temu.U NAS SNIEGU NIE WIDAC,raczej nie bedzie go na swieta, szkoda i to bardzo. teraz wiem za czym tesknicie za ta atmosfera za sniegiem, za nasza polska , sniezna zima, dodaje to wielkiego uroku.a tak nie czuje sie niestety swiat, na lakach kwitna stokrotki... jakie to dziwne.
Ja nawet o Swietach nie mysle a co dopiero o Sylwestrze i zabawie.Od kilku dni biore antybiotyk, mam angine ropna, a teraz to juz sama nie wiem co mam, bo kaszel nie pozwala mi w nocy spac....moja mala tez tak kaszle ,ze dzis jeszcze nie wyslalam jej do przedszkola, to juz drugi tydzien.Ale nie mam sumienia, ma taki katar ,ze co chwile czyscimy jej nosa.I jedno drugiemu przekazujemy sobie zapalenie spojòwe, teraz mam ja...co kilka dni pire posciele ,zeby sie to nie rznosilo...jednym slowem padaczka!Ale...w sobote spotkalam sie z milli, fajnie sobie pogadalysmy i najwazniejsze przywiozla mi normalny bialy ser...i kefirki...jak wròcilam do domu...nie moglam nie spròbowac....miòd w gebie...bialy serek z sola...Mam nadzieje,ze jestescie zdrowe, bo dopiero bedac chorym docenia sie to!
Franci, mialas robic pierogi a nie wyjadac ser ! Pozdrowienia, i oby ten ser przywrocil ci zdrowie!
A u mnie dookola wszyscy choruja. W pracy pogrom, studenki kichaja mi w twarz a mnie cos tam bierze ale czuje, ze moj organizm swietnie sobie radzi z tymi wirusami. Ale ja w listopadzie wzielam szczepionke homeopatyczna na grype (Dolivaxil - tu jej nie ma. Mama przywiozla mi z Polski a i tam miala trudnosci z jej dostaniem). Powiem Wam, ze dziala bo naprawde czuje sie dobrze, a powinnam juz dawno sie zarazic. Serdecznie polecam szczepionke. Kurcze, powinnam zarabiac na propagowaniu lekow homeopatycznych ..
Ha wlasnie skonczylam lepic pierogi...wyszlo mi 180...zamroze je i beda na potem.I czesc sera oczywiscie tez zamrozilam. Czuje sie troszke lepiej, ale tylko troszke..
No witam,
No widzisz marzena jak to jest spedzac swieta bez tej bajkowej aury gdy nie ma sniegu i cieplo na dworze......... jestes szczesciara,ze Twoja corcia spi tak dlugo i bez pobudki-dla mnie to czysta fantazja i marzenie :-)))

Franci-jak juz lepiej poczujesz sie to zadzwon bo chcialam Ci cos powiedziec- spalas ostatnio gdy dzwonilam. A w ogole to podeslij mi tu tych pierozkow :-DDD

pozdrowka
witajcie. masz racje teraz WEBO rozumie co to znaczy swiateczna aura. teraz rozumie was.snieg to urok, powiedzcie mi dziewczyny jakie drzewka bedziecie miec na swieta? my w ostatnich latach mielismy tylko sztuczna choinke.ale prawdziwy urok to pieknie pachnaca zywa choinka. A co do pierozkow to dzisiaj mialam je na obiad. moja mama zrobila. pyszne ze smietanka:) tylko moja oliwka nie lubi pierogow, nie lubi tez salatek, bigosu, kanapek.jest wiele rzeczy ktorych nie lubi.no i nie bawi sie lalkami. lubi misie, jakies male zabaweczki, domek. wszystko oprocz lalek.
No witam witam i skladam zyczenia. Teraz bo nie wiem czy potem bedzie czas.

No to dla wszystkich z tego i innych tematow: spokojnych i radosnych Swiat oraz Wspanialego Nowego Roku!!!
"Cicha noc, swieta noc
Pokòj niesie ludziom wszem..."

Kochani z okazji zblizajacych sie Swiat bozego Narodzenia zycze wiele Milosci, Pokoju i Nadziei na lepsze jutro.Obyscie te swieta spedzili w rodzinnej atmosferze, by nikt nie byl sam, a Nowy Rok 2007 niech wam przyniesie same obfitosci.

Pozdrawiam Franci.
Witam wszystkich serdecznie, chce wam zlozyc najserdeczniejsze zyczenia z okazji zblizajacych sie Swiat Bozego Narodzenia oraz Nowego 2007 Roku.
Zycze wam duzo radosci, zdrowia oraz spelnienia najskrytszych marzen.
Canon mialam juz nie pisac, ale jak cie zobaczylam:)...Co sie stalo w tej Hiszpanii, podczas wakacji,ze przestalas po tym pisac?
Czemu tak dlugo sie nie odzywalas...pozdrowienia
witajcie. u mnie szykowanie, gotowanie. karpie opatroszone, sledzie mocza sie. juz wszystko popieczone. jutro gotowanie.dzisiaj bylam takze na cmentarzu u mojego taty pommodlic sie, zawiesc kwiaty, zapalicz znicze a takze zawiozlam oplatek i przelamalam sie. Z OKAZJI SWIAT BOZEGO NARODZENIA ZYCZE WAM SPOKOJU I MLOSCI, NIE ZAPOMINAJCIE O WASZYCH BLISKICH I RODZINIE W POLSCE.NIECH GWIAZDKA WAM ZASWIECI zycze z calego serca.
Franci wszystkiego najlepszego z okazji swiat.)
witajcie dziewczyny. jak minely wam swieta? ja rozpoczelam diete po obzarstwie:) a dzisiaj w polsce spadl snieg, jest bialutko, tak pieknie;)
u nas nie spadł (na południu). Ja dietę zacznę po Sylwestrze chociaż w zasadzie logiczniej byłoby przed. Udaję że Swięta ciągle trwają i w związku z tym świątecznie się odżywiam i świątecznie się obijam..:D
witaj maly ksiezycu. ja jestem dzisiaj strasznie glodna.czasami otworzylabym lodowke i zjadlabym wszystko.wypilam takze herbatke na przeczyszczenie.postanowilam zrzucic 10 kg. nie wiem czy mi sie uda.bardzo chcialabym.czytam wlasnie o diecie cambride ale jest strasznie droga, zawiera jakies sproszkowane zupy. trwa 21 dni i spadek wagi ciala wynosi 10 kg.tak mysle jakby ja zastapic zwyklymi zupkami sproszkowanymi, ktore sa w sklepach. czytalam tez o plastrach odchudzajacych ale opinie sa podzielone co do skutecznosci, niektorzy wogole nic nie schudni po nich,
Milego Sylwestra i wszystkiego najlepszego na Nowy Rok 2007
marzenko te zupki to świnstwo przede wszystkim, sztuczne (chemiczne- chociażby pisali ze NIE) a to jeszcze gorsze niz 3 kilo wiecej ciałka...Ja jeszcze na dzisiaj robię sobie święto od zaciskania pasa ;) wezmę się troszkę za siebie od nowego roku. Żebym nie musiała całej garderoby wynieniac bo w nic sie nie zmieszczę:) Udanej zabawy dzisiaj wszystkim zyczę (czy to w Polsce czy w Italii) no i pięknego nowego roku.SALUTI e BACI
:D
a ja polecam diete wg grupy krwi!!! ;) a tak z innej beczki: moze zalozyc nowy watek? bo ten juz taki dlugi sie stal...bylo by latwiej czytac;)
http://www.wloski.ang.pl/forumw.php?IDt=17992
zapraszam do nowej czesci...juz 19:)
Temat przeniesiony do archwium.
61-88 z 88
| następna

« 

Kultura i obyczaje

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę