Porażka ??

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 32
poprzednia |
Chciałabym zebyście wyrazili własne zdanie na temat mojej historii ...
Ponad miesiac temu wyjechalam do Wloch do pracy razem z moim narzeczonym nic nie wskazywalo na to, ze ten wyjazd bedzie przyczyna naszego rozstania.... oraz tego ze zakocham sie w synu naszego szefa!! Jest starszy odemnie o 9 lat chodzacy ideal typowy wloch ;)) no i jakos tak wyszlo ze ja sie zakochalam w nim a on we mnie jak sie pozniej okazalo. Bronilam sie przed tym jak tylko moglam lecz jak codziennoie go widywalam itd czulam sie jakos tak dziwnie?! Kiedys dostalam propozycje wyjazdu do miasta tylko we dwoje oczywiscie zapytalam o zdanie mojego narzeczonego a on mi powiedzial ze jak chce to to moge jechac on to ma gdzies .... no wiec ja jako ze bylam pierwszy raz we Wloszech zgodzilam sie bez zadnych przeszkod!! Bylo cudnie wspolne spacery,rozmowy,pozniej juz przytulanie i pocalunki czulam sie najszczesliwsza na swiecie nigdy wczesniej tak sie nie czulam nawet z moim narzeczonym bylo cudnie !! On mi codziennie wyznawal milosc ze chce byc ze mna juz zawsze itd itd szmery bajery :PP niestety musialam wrocic do Polski jednak wymienilismy sie adresami telefonami otd przy pozegnaniu rozplakalismy sie jak bobry :(( Ja zerwalam z moim narzeczonym gdyz juz calkiem mial mnie gdzies nie walczyl o mnie ani nic na wsyztsko byl obojetny ... teraz jestem z moim Amore ponad miesiac i jestem naprawde szczesli codzienne smsy telefony listy itd czule slowka obietnice ... ahhh ... zyc nie umierac ... teraz on chce przyjechac i wziac mnie do siebie do Wloch...jednak mam pewne obawy przed jego rodzina no i niewiem co zrobic chcialabym pojechac do Niego byc z nim i wogole ale sie boje poprostu sie boje ze jego rodzina mnie nie zaakceptuje i bede musiala wrocic do Polski bez niczego :(( Poradzcie co zrobic jechac czy nie ... czy dobrze zrobilam zrywajac zareczyny dla Wlocha ??? Dzieki za szczere odpowiedzi buziak :**
nie rozumiem tego zdania: - co to znaczy 'bez niczego'?
Uwazam, ze musisz byc ostrozna, skoro jego rodzina ma takie poglady odnosnie Polek to uwazaj, bo znasz go krotko a moze i on ma podobne zdanie na nasz temat jak rodzina. Badz ostrozna bo byc moze on chce sie tylko zabawic. Ja tez mam chlopaka Wlocha i on wrecz przeciwnie uwaza ze to Wloszki niezbyt moralnie sie prowadza, a my Polki nadajemy sie bardziej na przyszle zony. Oczywiscie, co mnie bardzo denerwuje tlumacze sie chociazby przed znajomymi chlopaka (bo rodzina jest ok) ze nie pracuje i nigdy nie pracowalam w klubie nocnym.A co do zerwania z narzeczonym to mysle, ze skoro nie walczyl o Ciebie tzn ze postapilas sluszenie.
kasiulkaitaliana moje zdanie jest takie "jak nie spróbujesz to się nie dowiesz "i tylko będziesz mogła myśleć całe zycie czy dobrze wybrałaś czy nie.Ty wiesz najlepiej co do niego czujesz a więc ,jeśli to miłość jedz i nie myśl co powiedzą inni (np:jego rodzice),jak będzie dojrzałym i mądryn facetem a co najważniejsze będzie czuł to co TY ,napewno nie pozwoli rodzinie cię skrzywdzić...tak czy inaczej poznasz go właśnie w ten sposób,bo jak ja widziałabym że np:rodzina mojego faceta mnie nie akceptuje,delikatnie zasugerowałabym swojemu "lubemu"żeby zrobił coś w tym kierunku, abym nie musiała czuć się tam zle np:przeprowadzka?,jeśli bez wachania przystałby na moje sugestie no to wiedziałabym że mogę być spokojna o wspólną przyszłość.To naprawdę za duża odległośc ,żeby można było "gdybać",więc uważam że lepiej od razu ,wypróbować siłę tej waszej miłości-naprawdę,tymbardziej że dla niego zrezygnowałaś z innego związku,więc podejrzewam że nie jest ci obojętny.
bez niczego tzn bez Niego
Za kazdym razem jak z Nim rozmawiam na temat roznicy pomiedzy polkami a wloszkami to tez mi mowi ze polki sa ok ze bardziej sie nadaja na zony itd niz wloszki bo wloszki sa grube brzydkie i wogole do niczego a jego rodzina jak ON to mowi niema nic przeciwko naszemu zwiazkowi , ale juz sama niewiem :((
Kasiulka, tak szczerze: a co Cie obchodzi opinia jego rodziny na temat Polek? I dlaczego tak strasznie sie boisz, ze Twoj chlopak tez moze miec na nasz temat niezbyt pozytywne zdanie, i szukasz u niego potwierdzenia, ze "Polki sa lepsze niz Wloszki"? Skad sie u Ciebie bierze tak wielka niepewnosc wlasnej wartosci?
a co on jest jakims malym chlopczykiem, ktory nie wie co czuje, ze musi prosic rodzicow o pozwolenie zwiazania sie z Wloszka lub Polka??
uwierz mi zgadzam się z Toba jak byłam we Włoszech widziałam wiele włoszek i naprawdę przeważały "mało urodziwe"he,he,ale jak już była ładna to naprawdę ładna.Myślę ze oprócz przewagi urodziwych dziewcząt w Polsce jest jeszcze coś co ich przyciąga a mianowicie ,to że nie jesteśmy tak kapryśne i potrafimy się za milość odwdzięczyć miłością nie "fochami"jak nie które,osobiście mam kumpelę włoszkę ,ma na imię Alesia i po paru latach bycia z chłopakiem zerwała ,bo był dla niej jak to określiła "za dobry",kupywał jej wszystko i widział w niej cały świat,więc myślę że to tez odgrywa ważną rolę,a wracając do twojego tematu,jeśli mogę coś ci poradzić żyj wg zasady"lepiej żałować że coś się zrobiło ,niż żałować że nie zrobiło się nic"
szczerze mowiac argumenty, ze Polki sa ok, a Wloszki be, bo sa grube i brzydkie, wydaja mi sie strasznie glupie...on naprawde tak powiedzial???
Popieram, Aga.
wg najnowszej statystyki UE Wloszki sa najszczuplejsze w Europie ... syndrom talia 42
"Kości zostały rzucone", powiedział rzucając swą żonę.
Genio, poczulam sie nisko oceniona, mam rozmiar (PL) 34-36 (IT 38-40)... ;-P
eheheh ja za to mam pare kości wiecej od Dee;-PPP
To pozycz pare, bedzie mial ropuch w razie czego wiecej do rzucania!:-D
Przyznam się do czegoś, damskie rozmiary kompletnie nic mi nie mówią, zero assoluto :))
Mili, gdzie mozna poczytac o tych statystykach, najlepiej po angielsku?? Wydawalo mi sie, ze Francuzki sa najszczuplejsze. Z drugiej strony w kazdym kraju w grupie mlodych ludzi przewazaja szczupli, w Polsce tez.
Genio, wyobraz sobie kij od szczotki z przyczepionymi rekami i nogami, i z blond wiechciem na czubku - TO JA. ;-)
cóż za ignorancja! rzuca, a nie wie jakim rozmiarem:-OOO
nie pamietam gdzie to widzialam ale bylo o tym glosno w radiu i tv kilka tygodni temu. najpierw sie zdziwilam ale potem stwierdzilam, ze cos w tym jest. znam mnostwo wloszek 40-50 lat zasuszone az do przesady, dbajace o linie i gramy tluszczu (nic nie moze byc !). Stad pozniej anoreksje, depresje itp. Od lat wiadomo, ze mezczyzni snia o Gradiskach a kobiety robia wszystko zeby nia sie nie stac .... Jakie to jest glupie
bes sęsu. Laska chce aby mieli wszyscy o niej dobre zdanie, podczs gdy zraz po pszyjeździe ze sfoim prywatnym nażeczonym wchodzi do luszka pierszego napotkanego wlocha.
chcialam cos wyprostowac i zeby bylo jasne NIE SPAŁAM Z NIM capito ??!!
Dlaczego? :))
Oj, ktos tu probuje nieudolnie imitowac Jasia Smietane... ;-)
szczerze mowiac mialam ochote na to ale ... jakos tak wyszło, że postanowiłam poczekac i sprawdzic czy On tez wytrzyma i czy faktycznie przyjedzie ;)) a teraz jak przyjedzie hmm... :DD sie okaze.
YES,YES,YES. Jak się ma w łuszku typowego włocha, to szkoda czasu marnować na spanie.
?!
Kasiulka, nie musisz się przed nikim tłumaczyć:)
:PP ;)) dzieki za wszystkie wpisy :**
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 32
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka