do mam w Italii

Temat przeniesiony do archwium.
Wczesniej założyłam wątek: planuję ciąże i obecnie juz w ciąży jestem! Bardzo sie cieszę i niepokoje jednocześnie. Otóż teraz kiedy wynik domowego testu jest pozytywny co powninnam zrobic? Zadzwoniłam do lekrza, ale powiedział mi, ze ciąża musi być najpierw potwierdzona laboratoryjnie (a potem z wynikami dopiero mam przyjsc do lekarza). Czyli powinnam sie wybrac na pobranie i badanaie krwi. Juz jutro mam isc do laboratorium i nie wiem czy to badanie ma jakąś specjalistyczną nazwę czy po prostu mam powiedzieć: Vorrei fare analisi del sangue per verificare se sono in stato di gravidanza? (tak wystarczy?, bo ja zawsze sie przejmuje poprawnością języka) A wy, które przechodziłyście ciąże we Włoszech może pamiętacie jakie na początku robiłyście badania i jak one sie nazywaja po włosku?
ja poszla do mojego ginekologa, powiedizlam ze zrobilam test i ze jestem w ciazy. nastepnie on mnie zbadal, i wyslal na badania .tyle jesli dobrze pamietam a bylo to dosc dawno.

aa powinien ci dac zlecenie na ecografie, ja zrobilam w okolicy 2 miesiecy bycia w ciazy.
Lekarz rodzinny wypisuje skierowanie na wszystkie badania, jakie wskazuje ginekolog.
Pierwsze badanie na potwierdzenie ciazy to wskaznik hormonu BHCG - kazdy lekarz rodzinny to wie.
nie bylm u lekarza rodzinnego, tylko zadzwonilam do ginekologa i on powiedzial mi zebym zrobila to badanie krwi...teraz to chyba wybiore sie do tego rodzinnego, moze dokladnie mi napisze jakie badania musze zrobic , bo ten gin jakos tak niezbyt dokladnie mnie poinformowal
Ja jestem wlasnie w 3. miesiacu ciazy. Na poczatku idz do laboratorium zrobic BETA-HCG. Z tym wynikiem (dostajesz tego samego dnia lub dzien pozniej) idz do ginekologa, on napisze ci jakie dalej masz wykonac badania. Pozniej z lista badan udajesz sie do lekarza rodzinnego, ktory wypisze ci recepty na te badania i w ten sposob unikniesz placenia czesci badan. Ja za 1 rzut badan zaplacilam tylko 48 euro. Powodzenia i gratulacje!!!
dzieki amazing!!! wlaśne dzis pobrano mi krew i wyniki odbieram jutro. Dzieki za podanie kolejności dzialan. Ja zawsze myslalam, ze najpierw do lekarza, a potem na wszystkie badania, ale jak widac inaczej sie zdarza za granicą :-)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia