Fryzjerstwo we Włoszech

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 72
Oczywiscie w przypadku wlosow naturalnych, po prostu je sie skraca i zaklada na nowo..Sztuczne wyrzuca sie i zaklada calkiem nowe..
Dzieki wielkie. W koncu jedna osoba,ktora wie o czym pisze,a co najwazniejsze pisze na temat.Goraco pozdrawiam.
aa to ja nie wiedzialam ze Ty potrzebujesz miec przepisane informacje z netu!
wystarczyło wbić w google temat ktory Cię inetesuje i poczytać...
Nie mam w zwyczaju nic przepisywac..Wiem, bo temat mnie interesuje i po prostu go znam..
Toskanka pozdrawiam cieplo, a jesli poznam ceny inne niz te w moim rejonie (ja jestem w Lombardii, wiec o niskie ceny raczej trudno..)to dam Ci znac..Ale jesli masz mozliwosc to z pewnoscia taniej bedzie w Polsce..
ale nie Ciebie mialam na mysle..mogla w google wbicccc to autorka postu i te same inforacje by znalazla...
..to o czym piszesz..ten brak umiejetnosci szukania w sieci...owe osoby nazywamy "dziecmi neo'panna, ktora zalozyla post to dziecię neo
Dzieki jeszcze raz kalus. A tymi komantarzami przecietniakow tutaj sie nie przejmuj>trzeba umiec robic selekcje.Pzdr. P.S. mam juz umowilona wizyte w salonie Rzymie.
Nie ma co sie przejmowac krzykaczami fioletowymi;)
hardak/inf.....przetłumacz coś.....nasza "serdecznosci" prosimy Cię.....bardzo....
czy wy nie macie na co pieniedzy wydawac? kupcie sobie lepiej wymarzonego ciucha za ten 1000 euro i miejcie go na nastepne kilka lat, a nie jakies wlosy, ktore i tak starczaja na max 2 miesiace, zrozumiem jezeli ktos ma swoje super krotkie i zawsze chcial miec dlugie, ale jezeli ma sie wlosy do ramion czy dluzsze to nie warto poczekac? poza tym taki dyskomfort...nawet spiac musisz uwazac zeby ich sobie nie wyrwac...
Po czesci Twoja uwaga jest sluszna..Rzeczywiscie 1000 euro to duzo kasy..ale jesli ktos ma ladne wlosy, zdrowe, grube i geste to moze rzeczywiscie poczekac.. Tyle tylko ze czasami ktos marzy o dlugich wlosach np. na slub , a tymczasem ma krotkie wlasne i trzeba byloby czekac 2-3 lata..Przedluzenie daje efekt dlugich wlosow natychmiastowo....
Ale jest jeszcze jedna kwestia: wlosy mozna zagescic...Wiec jesli ktos ma malo wlosow i do tego cienkie to zapuszczenie wlosow nic nie da..efekt bedzie kiepski..trzeba wtedy sobie wspomoc "zabiegiem" u fryzjera..
Toskanka jestem bardzo ciekawa jak Twoja wizyta u fryzjera..Daj znac czy jestes zadowolona i jaki koszt..Pozdrawiam cieplo
..i faceta stale pilnowac byc i łap nie wsadził i zaczepiwszy zlotym sygnetem z brylantami niechcąco nie powyrywał :D
Ciao:)))) od niedawna mieszkam we Wloszech dokladnie w Torino chetnie przedluze wlosy lub zaloze tipsy :)))))))))
Rozumiem, ze to proponujesz tego typu uslugi... To ja proponuje, abys napisala kilka slow o swoim doswiadczeniu, jakies namiary i moze ceny. Przeciez w jakis sposob musisz zachecic kobiety, aby korzystaly z twoich uslug, a nie pierwszego lepszego salonu z wloska obsluga..Pozdrawiam
Czesc Dzieki za porade:))))) Powiem Tobie szczerz ze za bardzo nie jestem zorientowana w cenach tipsow we wloszech a co wiecej zauwazylam ze bardzo trudno jest tutaj o przedluzanie wlosow Jak wywnioskowalam z zuzej wypisanych postow koszt przedluzaniato ok 1.500e ja mysle ze w zupelnosci wystarczy mi 500e oczywiscie to juz jest pelen koszt i nie dochodzi do tego nic wiecej Przedluzam wlosy od 8 lat wszystkimi metodami tz tasma plus klej (ktorej osobiscie nie polecam) przedluzanie na lacze karatynowe (klej) ta metode stosuje sie przy bardzo krotkich wloskach ,oraz metoda tulejki silikonowe uwazam ta metode za idealna dla osob ktore chca przedluzyc wlosy i zawsze zachowac swieza fryzure Jest to metoda ktora zupelnie nie niszczy wlosow ,nie wyciera ich i nie lamie a co wiecej wlosy sa wielokrotnego uzytku ,przy odroscie wystarczy tylko "podciagnac" wlos przedluzony i mysle ze na to dobra cena bedzie 200e te wlosy mozna nosic do roku wiec w tym czasie naturalne odrosna na tyle ze nie bedzie potrzebny kolejny koszt nowych wloskow:)))) sama nosze te wlosy i jestem z nich bardzo zadowolona Oczywiscie sa to wlosy w 100% naturalne :)))) jesli chodzi o tipsy to przedluzam paznokcie 10 lat wszystkimi metodami tz zel ktory napewno wszyscy znaja ,akryl ktorego nie polecam ,poniewaz jest bardzo szkodliwy dla zdrowia (co dowodza najnowsze badania) ulatnia sie i przenika do organizmu ,oraz metoda fly-one jest to metoda bez uzycia akrylu i swiatla uv Jesli chodzi o ogolne uslugi fryzjerskie posiadam wszystkie mozliwe szkolenia L'oreal polska i francja Szkolil mnie mistrz swiata strzyzenia :))))) Mysle ,ze to na tyle Jesli macie jakies pytania piszcie ja chetnie udziele odpowiedzi i stosownej rady Moj mail [email] Pozdrawiam:))))))
Ragazza dolce czy znasz jakas strone na ktore zaprezentowane jest przedluzanie wlosow na tulejki silikonowe? Ja po raz pierwszy o tym slysze i trudno jest mi to sobie wyobrazic.. Pozdrawiam
PS Jesli sama masz w ten sposob przedluzone wlosy to sama je sobie zakladasz??
Ciao:))))) Nie znam strony internetowej gdzie mozesz obejrzec te metode przedluzania wlosow i rowniez mi ciezko wytlumaczy Tobie dokladnie jak to wyglada (trzeba to zobaczyc) sa to male kuleczki wypelnione w srodku silikonem Twoj wlos z wlosem pezdluzanym przeplata sie w srodek tego silikonu tak ze nie mam obaw ze Twoj wlos sie zniszczy przetrze lub cokolwiek innego sie z nim stanie Nosze te wlosy juz dlugo lecz sama sobie ich nie zakladam poniewaz nie jest to wykonalne gdyz tylu glowy nie widze ,a kuleczki musze byc ulozone w odpowiednim schemacie zeby przy czesaniu nie wyrwac swoich wlosow :)))) Pozdrawiam
Tak tez myslalam, ze sobie sama nie zakladasz.. Dzieki, ze odpisalas. Rzeczywiscie musialabym zobaczyc, bo trudno jest mi to sobie wyobrazic tak z twojego opisu.. WIdzialam tylko przedluzanie sztucznymi wlosami (takie skrecane warkoczyki mniej wiecej tak to wygladalo) oraz naturalnymi wlosami - przyklejanie niewielkimi kepkami.. A swoja droga to zastanawiam sie jak "zrobila" sobie wlosy Malgosia Ostrowska - zawsze miala krociusienkie a teraz od kilku lat ma ciagle dlugie..
Ciekawe jak ty czesto musisz "przekladac" te tulejki? No i chyba ta metoda nie nadaje sie do zageszczania wlosow, jesli ktos ma ich malo, bo przeciez te kuleczki widac...?? Pozdrawiam
te kuleczki maja ok 2 mm wiec specjalnie ich nie widac chyba ze ktos ma trzy wlosy na krzyz to raczej nie zaczesze tego to raz a dwa to i tak przy tak slabych wlosach przedluzanie czy zageszczanie nie wchodzi w gre bo naturalny nie wytrzyma a jesli chodzi o sztuczny wlos czyli syntetyk odradzam Tobie poniewaz te wlosy wycieraja wlosy naturalne one maja strukture innej szczotki tak najprosciej Tobie moge wytlumaczyc :))))) Malgosia przedluza wlosy wlasnie na te tulejki:))) Pozdrawiam
A jak czesto te tulejki nalezy "przesuwac"?
ok 3 miesiace ,wymieniasz wtedy tylko te tulejki na nowe bo wlosy sa wielokrotnego uzytku i mozna je nosic nawet do roku jesli ktos o nie dba Jak kazdy wlos naturalny potrzebuje pielegnacji one rowniez
No dobra, ale jeak sie wymienia te tulejki to wlosy sie chyba tez skraca skoro sa umocowane do tulejek?
Twoje wlosy rosna z tulejnka ,gdy odrost jest duzy odginasz tulejke ,sciagasz ja z Twoich wlosow lacznie z wlosem przedluzanym ,zakladasz nowa tulejke u nasady Twoich wlosow i mocujesz wlos przedluzany ,a wiec Twoj wlos rosnie i nic mu nie grozi Sredni przyrost wlosa na 1 rok jest ok 12cm-15cm
Chodzilo mi o to, ze skoro sciaga sie te tulejke, ktora jest umocowana do wlosow wlasnych i tych doczepianych to rozumiem ze trzeba skrocic te kepke wlosow doczepianych o tulejke... czy po rozcieciu tulejki wlosy sie rozsypuja?
Przepraszam, ze tak wypytuje, ale mnie to interesuje. Miej cierpliwosc kobieto prosze...
Ach i jeszcze jedno: czy jak sie spi, opiera glowe itp. to te tulejki nie wycieraja malych wloskow na skorze glowy?
tulejke sciagasz i nic nie skracasz wlosy doczepiane zakonczone sa keratyna i nic sie nie rozsypuje :)))))))))))))) tulejki sa idealnie gladki i nie wicieraja wlosow nie lamia ich ,po sciagnieciu wlosow doczepianych Twoje wlosy sa w stanie idealnym :)))) ja pierwszy raz przedluzalam sobie wlosy gdy mialam jeza na glowie (kiedy podobala mi sie taka fryzura:)))))))) teraz mam swoje naturalne wlosy do lopatek wiec o czyms to swiadczy Wlosy przedluzane nosze do pasa:))))))))
Dobra, juz wszystko rozumiem dzieki! Ale nadal jestem zdania, ze ta metoda nie jest dla tych, ktorzy maja wlosow malo. Nie chodzi mi o tych, ktorzy maja problem z wlosami (bo wypadaja, sa chorzy itp.i nie 3 na krzyz) tylko o tych, ktorzy maja malo wlosow genetycznie i do tego jeszcze cienkie... Jednym slowem do zageszczenia tego typu wlosow tulejki sie chyba nie nadaja..
Ale te tulejki chyba tez sa mocowane za pomoca kleju jakiegos, bo inaczej chyba moga sie zsunac, zwlaszcza jesli naklada sie odzywki czy balsamy na wlosy..??
witam czy mozesz podac jakis emaila moj email [email]
Ciaooo a tutti :)

Drogie panie mam pytanie i poniekad prosbe...Jestem od jakiegos czasu we Wloszech i nie jestem zorientowana jeszcze co do kosmetykow a moje wlosy blagaj o pomoc...Mam strasznie zniszczone wlosy, ktore na dodatek strasznie sie lamia...w sumie teraz juz sa postrzepione od tego lamania...kazdy wlos ma inna dlugosc....Znacie moze jakies dobre odzywki regenerujace??
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 72

« 

Pomoc językowa

»

Kultura i obyczaje