jestem w ciazy, co mam robic?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 51
poprzednia |
nie wiem jak to sie stalo ale jestem w trzecim miesiacu ciazy.jak on sie dowiedzial powiedzial ze mam wypier..... do polski bo mnie nie chce znac.a ja nie moge wrocic bo co powiem mezowi jak on wie ze jest bezplodny no i ostatni raz sie z nim kochalam jak bylam w domu czyli pol roku temu.co mam teraz zrobic?czy we wloszech sa domy dla matek z dziecmi takie jak w polsce?bo musze walczyc, co nie?a jak wloch nie uzna dziecka a ja jestem żonata to czy to dziecko moze byc mojego meza? no to jest w papierach i tak zeby mi placil bo musze przeciesz z czegos zyc i dac cos dziecku.pomozcie mi bo jestem zalamana
dobra prowokacja wymaga odrobiny inteligencji, wiec nie sil sie juz....
1.Jeżeli dziecko urodziło się w czasie trwania małżeństwa, ojcem dziecka jest mąż matki; On figuruje w akcie urodzenia dziecka jako ojciec i nie ma znaczenia, czy on spłodził dziecko, czy ktoś inny. W tym przypadku ojcostwo dziecka jest z góry ustalone, a wyznacza je sam fakt urodzenia się dziecka w małżeństwie;
twoj maz musialby zaprzeczyc ojcostwa
Domniemanie pochodzenia dziecka od męża matki może być podważone w postępowaniu o zaprzeczenie ojcostwa. Tylko w tym specjalnym postępowaniu można uchylić działanie wyżej wspomnianego domniemania. Zaprzeczenie ojcostwa mężczyzny, który jest mężem matki odbywa się w drodze specjalnego procesu przed sądem rodzinnym i opiekuńczym. Prawo do wytoczenia powództwa ma mąż matki, uznany za ojca dziecka matka oraz samo dziecko, ale dopiero po osiągnięciu pełnoletności (i nie dłużej niż trzy lata po jej osiągnięciu).
dopiero potem mozesz zaskarzyc wlocha o ojcostwo i alimenty
na pewno nie bedzie zadowolony,widzac jak zareagowal...przykro mi,ale naprawde glupia sytuacja
na instytucje wiele bym nie liczyla,licz sama na siebie,jesli masz kontrakt o prace to powinnas dostac macierzynskie,80% wynagrodzenia
albo porozmawiaj z mezem...moze wybaczy zdrade
slaba ta prowokacja, ale jak widac zawsze sie ktos znajdzie kto uwierzy..
Nawet mi to śmierdzi a miewam ogrom zrozumienia dla takich sytuacji.
bardzo dziekuje lory za to co napisalas.to nie jest prowokacja.
jasne, jasne..
Żenujące... :-/
noooo..po prostu Cara Mia Ciezarna brak mi slow ..ale nie zniechceaj sie ..po prostu wrzuc w nasza fioletowa wyszukiwarke ,to ten prostokat na prawo..:D zapewniam cie ,ze nie gryzie..interesujace Cie frazy..np jak: dziecko ciaza alimenty adwokat,porod,wychowanie dzieci,opieka spoleczna,kryzys w Itali,brak pracy i srodkow do zycia ,niewiernosc Wlochow, zdrada, sex, wyrazy niecenzurowane,kompleksy ..Wszystko to juz bylo na naszym Fioletowym Forum zapewniam Cie, ze znajdziesz wiele interesujacych Cie postow Cara Mia Ciezarna...nie musisz juz zakladac nowego postu wystarczy, ze tylko sie podopisujesz do kazdego...no to siema..milej wloskiej ciąży..bo co innego moge rzec????
Casa di Accolgienza..he accoglie donne e madri in difficoltà, offrendo loro assistenza sia dal punto di vista psicologico sia da quello sociale...Strutture di accoglienza per donne in gravidanza e madri con figli piccoli... http://it.wikipedia.org/wiki/Casa-famiglia Mozna w takim domu dla matki z dzieckiem przebywac od 2 do 6 mies,potem nalezy sie usamodzielnic
sette pliss po co sie wysilac?
Dzis Swieto Madonny..warto okazac miloscierdzie i dla trola...bo 'zaciążył' :D..jak Kustyczka w Konopielce:D..Ogladalas?..ja kilka razy..najbardziej mi sie podobalo: kyrie elejson! jajki!..kyrie elejson! cebula!..buhahahahahahaaaaaaaaaaaa
Quello ke ho imparato e ke molte persone sono come dei fuochi d'artificio...un gran rumore, un po di colore e tanto..tanto fumo....:D
tej Madonny? od like a vergin? Czyli to zdecydowanie nie jest swieto tej zaciazonej, bo ona juz nie dziewica :D
Ludzie...przestancie... Jak nie chcecie jej pomoc (w jakikolwiek sposob) to chociaz nie oceniajcie od razu. Fakt, ze wybrala dziwne miejsce dla szukania porad... Ale jesli sie na to zdecydowala dajcie sobie spokoj z osmieszaniem jej. Nie oceniajcie od razu czlowieka. Pozdrawiam Was wszystkich bez wyjatku :)
a ty przestan byc naiwna ;) nikt tu nikogo nie ocenia tylko raczej sobie zarty robi z prowokacji, jaki post takie komentarze.
z kad masz taka pewnosc ze to prowokacja,moze naprawde nie ma z kim porozmawiac i kogo sie poradzic,a sytacja nie jest wesola
ta jasne..
lory, catertina,dziekuje za slowa otuchy.a reszcie nie zycze abym znalezli sie w sytuacji gdy nie beda mieli sie do kogo zwrocic ze swoim problemem,a gdy do kogos sie zwroca zostana wysmiani jak ja dzis tutaj
Lory..skąd skąd....pisownia..skąd :D
kuzwa..a mi to sie nie dziekuje????????..dwa dlugie wpisy zrobilam..kuzwa buuuuuuu
zartujemy pomiedzy soba..ja i alogarf rozumiemy sie dobrze..mamy troche specyficzny sposob zartowania..
" jak wloch nie uzna dziecka a ja jestem żonata to czy to dziecko moze byc mojego meza?"
Skoro jesteś żonata to dziecko nie może być twojego męża, co najwyżej twojej żony...a to chyba w Polsce jak na razie niemożliwe...
ja jusz informacje dostalam takie jakie potrzebowalam a ty bys mogla sobie darowac zlosliwosc bo wiadomo ze sie przejezyczylam a nie ze jako kobieta mam zone
Jasne, że dziecko może być utrzymywane przez twojego męża!
Jak go nie będzie stać, to niech poroże sprzeda, trochę powinno być warte, bo rozłożyste jest z pewnością.:))
rzucaj kamieniami, rzucaj.przyjme je z pokora.ale pod jednym warunkiem:ze sama jestes bez winy
Ja?
Ech, kiedy spojrzę w myślach wstecz, widzę las poroży ciągnący się po horyzont i falujący, jak zboże na wietrze..
Jam ci to uczynił, nie chwaląc się.
Bo ja, to "on" a nie "ona".
tragedia.. Nie mam słów
dlaczego tak krytykujecie,czy naprawde zadna z was nie zdradzila? nie wierze
dziewczyna popelnila blad,ale kto ich nie popelnia
ciezarna nie przejmuj sie tym co mowia albo mysla inni,mysl pozytynie i zobaczysz ze wszystko jakos sie ulozy.a dziecko na pewno da ci wiele radosci
i nie wazne kto jest ojcem i jak sie poczelo....jest twoje
zobaczysz jaka bedziesz szczesliwa gdy sie urodzi
na pewno nie jest ci lekko teraz,ale zobaczysz wszystko bedzie dobrze
Ty, ty, nie widzisz, czy udajesz, że nie widzisz, że głównym zmartwieniem tej cwaniary jest to, jak wkręcić tego disgraziata męza do płacenia za nieswoje dziecko?
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 51
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia