tzn tak- 1 rozmowę sterowaną miałam banalną- 1. to że mam zadzwonić do przyjaciółki i powiedzieć że jestem chora i nie wpadnę do niej na imprezę urodzinową (złożyć życzenia i takie tam...)...tu przystojny sycylijczyk z komisji za wszelką cenę próbował mnie przekonać że dam radę przyjść (a ja usilnie musiałam odmawiac- zaznaczałam że mam temperaturę i lekarz zabronił mi wychodzić...), wreszcie trochę odpuścił gdy wyraźnie powiedziałam że prezent już kupiłam i dostanie go przy najbliższej okazji;-) (tu wszyscy zaczęli się śmiać i koniec scenki)...uwierz, ta scenka przypominała mi moje prawdziwe rozmowy z przyjaciółmi- byli tak mili że zapomniałam o stresie...!!!;-)
aaaa, i do tej scenki miałam rysunek dziewczyny leżącej w łóżku i gadającej przez kom (czyli miałam się wczuć w jej rolę)- ale tego obrazka nie miałam opisywać (chociaż zaznaczyłam co na nim widzę)...
2. scenka składała się z 5 komiksowych obrazków- 4 przedstawiały ludzi zwiedzających zabytki (grecja, rzym itp) a 5 obrazek to ludzie stojący na górze śmieci...wywnioskowałam z tego że mam skonfrontować na tej podstawie co starożytni pozostawili po sobie (tj piękne zabytki), a co MY jako współcześni zostawiamy dla potomnych (i tu opis tej góry śmieci)...i na tej podstawie rozwinęła się rozmowa o ochronie środowiska...
szczerze mówiąc przestraszł mnie nieco ten temat, ale komisja była tak sympatyczna (uśmiechnięta i wrzucająca pare miłych uwag), że szybko poczułam się jakbym rozmawiała ze znajomymi;-) (i naprawdę nie robię tu nikomu reklamy!!!)...
oczywiście na wejście miałam tez powiedzieć coś o sobie (to przygotowałam sobie w drodze- tzn jak się nazywam, wiek, skąd jestem, itp)...jak powiedziałam że z jestem z Płocka to ten Włoch zapytał mnie gdzie to jest, moja odp. to ot, że po drugiej str. wisły, 100 km od wa-wy...i tu babka z komisji zaczęła mu przedstawiać pare słów historii mojego miasta (ja wstawiłam pare swoich uwag i wszyscy byliśmy zadowoleni;-))...
naprawdę ten egzamin zdziwił mnie (MILE) panującąna nim atmosferą...(oby i moja matura była taka!!!!!!)
jak masz jeszcze jakieś pytania to zadawaj- odpowiem;-)
pozdrawiam ;-)
a ty kiedy planujesz zdawać?