CILS B2, kto zdaje jutro?

Temat przeniesiony do archwium.
Czy osoby, ktore jutro zdaja CILS-a B2, moglyby napisac jakie byly tematy na ustnym? I jakie obrazki do opisania?:). Z gory wielkie dzięki!
Ja zdawałam B1 ale wiem tylko tematy pisemne z B2, pytałam dziewczyn.
1) trzeba było napisać do jakiegoś biura nieruchomości, że chcesz wynająć czy kupić mieszkanie i co chcesz żeby w nim było (może ktoś dokładniej to ujmie)
2) trzeba było opisać film jakiś ulubiony lub ostatnio oglądany.
No i oczywiście w jednym i drugim egzaminie byłyśmy zgodne, że na ascolto jest za mało czasu i źle to jest zorganizowane.
Jedno zdjęcie było z facetami grającymi w szachy w mieście, drugie przedstawiało jakiegoś piosenkarza podczas koncertu...Były też jakieś dziwne tematy (moi zdaniem): o kryształowej kuli i magicznych zdolnościach :D Z tego, co widziałem (egzaminatorka zaznaczała na arkuszu) sporo osób w pierwszej części wybrało bardzo uniwersalny temat, tzn. opisanie idealnego dla siebie miasta.
A moim zdaniem ascolto było najprostsze. Ćwiczenie z czasami mnie zdenerwowało, bo właściwie żadnej swojej odpowiedzi nie jestem pewien :D
witam, uczę się włoskiego i mam małą prośbę, jeśli moglibyście przesłać na maila : [email] jakieś materiały pod egzaminy CILS 1,2,3 planuje w przyszłym roku zdawać. z góry dzieki o pozdr
thyjtgjt
I już są wyniki :D
Sprzedam ksiazke z testami przygotowujacymi na egzamin CILS 4. Ksiazka jest nowa i zawiera CD co moze byc pomocne przy ascolto. Zainteresowane osoby prosze o kontakt na mail: [email]
Tak, już sa wyniki z czerwcowego... ZDAŁAM !!!!
Jaki oceniasz w tym roku poziom B1? Zdawałem B2, ale pytam z ciekawości
chyba pozimon B1 nie jest trudny...nie zdawalam B1 od razu zaczelam od C1 pozniej zdalam C2 i zwlaszcza C2 jest dosc trudny ale do zdania
W ramach jednego poziomu można zrobić testy o różnym stopniu trudności. Pytałem "Marra
WITAM. CHCIALABYM ZDAWAC EGZAMIN CILS B1 Z WLOSKIEGOW BIELSKU . BARDZO BYM PROSILA KOGOS O PRZESLANIE JAKICHS MATERIALOW NA E-MAIL: [email] Z GORY DZIEKUJE.
A 2 PYTANIE: CZY KTOS DOSTAL SIE NA FILOLOGIE WLOSKA TLUMACZENIOWA W NKJO GLIWICE? CZY ROBIA NABOR ZIMOWY? BO NIEDAWNO WROCILAM DO POLSKI I NIE ZDAZYLAM...
Do "noia"
Przepraszam, ze tak późno odpowiadam, ale wg mnie nie było trudno na B1 i żałuje, ze nie poszłam na B2 bo z B1 miałam 91/100 punktów. No ale trudno, za późno na żale :-) a Tobie jak poszło?
Ja jestem bardzo zadowolony (92/100 B2). Zaraz po się trochę denerwowałem, ale 1 września miłe zaskoczenie. Teraz moim celem jest C1, tylko jeszcze nie wiem, co wybiorę: CELI czy CILS...
CILS 1 Przykładowe pytania na ustny:
1.L'importanza della tecnologia nella sua vita quotidiana
2.Le sue abitudini alimentari e i suoi cibi preferiti
3.L'importanza di conoscere una o piu lingue straniere nel lavoro che fa o che vorrebbe fare.
4.Il tipo di viaggi e i mezzi di trasporto che preferisce
5.Un concerto musicale o uno spettacolo teatrale, televisivo, cinematografico etcc. che la ha emozionato
6.Un episodio che ha cambiato la sua vita
Dla wszystkich zdających CILS 1, egzamin jest nagrywany i wysyłany do Sieny. Miałam możliwość wysłuchania 2 takich nagrań z egzaminu i osoby zdające popełniały sporo błędów elementarnych, myślę, że najważniejsze jest, żeby się nie zaciąć....mówić mówić. Będzie ok. Ja zdaję za 3 dni po 5 miesiącach nauki języka, brrr:)
Jakby co mogę przesłać jeszcze jakieś materiały albo przykładowe pytania, [email]
i po egzaminie, w sumie dobrze, ale tyle godzin wysiłku umysłowego, że potem spałam 3 godziny :)
Ola - pamietasz mnie ?:) tu Kaja - spotkalysmy sie w Rzymie na poczatku wrzesnia - strasznie lalo wtedy:) !!! gratuluje zdanego egzaminu!!! Mam nadzieje ze u Ciebie wszystko ok bo widze ze nad jezykiem solidnie pracujesz i to z sukcesami!!! :) pozdrawiaaaaaaamm !!:)
egzamin CLIS
Hey mam pytanie odnośnie egzaminów CILS jak wyglądają, jak wygląda przebieg całego egzaminu, aha i może masz jakieś testy przykładowe, żeby mógł porównać poziomy ? Bo zastanawiam się nad Due (B2), ale nie wiem czy nie spróbować na Tre (C1), tylko nie wiem jak to wygląda w praktyce.

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam
Forrest84 zastanow sie dobrze bo miedzy CILS 2 a 3 jest duza "przepasc". CILS 2 jesli mowisz poprawnie po wlosku to zdasz bez przeszkod, CILS 3 wymaga juz troszke wiecej wiedzy. CILS 4 to juz wyzsza szkola jazdy, jak mi powiedziala pani profesor, nawet wiekszosc Wlochow by go nie zdala. To nie takie "hop siup"....
Cytat: Forrest84
egzamin CLIS
Hey mam pytanie odnośnie egzaminów CILS jak wyglądają, jak wygląda przebieg całego egzaminu, aha i może masz jakieś testy przykładowe, żeby mógł porównać poziomy ? Bo zastanawiam się nad Due (B2), ale nie wiem czy nie spróbować na Tre (C1), tylko nie wiem jak to wygląda w praktyce.

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam

Przykładowe testy znajdziesz na chomikuj.pl
Po prostu wpisz w wyszukiwarkę nazwę egzaminu i chomikuj.pl
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia