szukam pracy-w toscani

Temat przeniesiony do archwium.
SZUKAM PRACY W TOSCANI,MAM 39 LAT WYKSZTALCENIE SREDNIE GASTRONOMICZNE.CHETNIE PODEJME SIE PRACY W CHARAKTERZE ,POMOCY KUCHENNEJ,OPIEKUNKI DO OSOB STARSZYCH,DO SPRZATANIA I INNE.CZEKAM NA PROPOZYCJE ,PROSZE O POMOC
A ja szukam w Rzymie!!! I to od dawna...do tej pory to robilam dorywczo tlumaczenia w domu, teraz mam mniej zamowien, tylko od czasu do czasu i tez jakas fajna robotka by sie przydala ale ciezko...napisz ogloszenie do jakiejs lokalnej gazety, chociaz ja potem musialam zmienic nr komorki bo dostawalam takie oferty ze szok...
powodzenia
Ula
ja rowniez podjelabym sie opieki nad osoba starsza we Wloszech,prosze o pomoc
Ja również szukam jakiejś robótki w okolicach Neapolu.Pozdrowienia
Mnie tez interesowalaby Roma... Ale, prawde powiedziawszy, wiem z wlasnego doswiadczenia, ze na miejscu jest szukac o wiele prosciej niz przez ogloszenia z Polski....... Nie mialabym odwagi jechac w "ciemno", a jak sprawdzic stad taka oferte?..... Poza tym, zupelnie inny jest kontakt z (przyszlym) pracodawca osobisty niz mailowy... Dzieki temu od razu wiesz, z kim masz doczynienia i w jakim miejscu. Cari saluti, J
Ja tez chetnie znalazlabym prace w regionie Emilia Romagna . Szukalam przez internet , ale zwyciezyly obawy ze moglabym wyladowac w zupelnie nie tym miejscu . Slyszalam ze w Polsce dzialaja tzw.posrednicy ktorzy naganiaja ludzi do pracy na czarno , dobrze na tym zarabiaja , a potem we Wloszech ulatniaja i ludzie zostaja w najgorszych warunkach jakie sa , pozbawienie wszelkich praw i bez paszportow .Czytalam o tym artykul z Polityki opublikowany na www.italiano.pl , polecam . Z praca we Wloszech zalatwiana w Polsce trzeba uwazac !!!
pozdrawiam
Assunta
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa