Italiano Vero

Temat przeniesiony do archwium.
Ciao,
czy ktoś mógłby mi powiedziec gdzie mozna spotkać Oryginalnych Włochów w Krakowie, czy mają jakąś ulubiona knajpkę lub inne miejsce gdzie mozna sie z nimi spotkać i zaprzyjaźnić?
Nie smiejcie się, chodzi wyłącznie o względy edukacyjne:-)
pozdrawiam
Ja spotkalam mojego w Klubie 9 na Szewskiej (nie wiem nawet czy ten klub jeszcze istnieje...) Swego czasu (jakies 4-5 lat temu bylo ich tam mnostwo)
Ja jestem z innego miasta , ale wiem ze latem ( lipiec , sierpien zwlaszcza) w Krakowie mozna poczuc sie jak we Wloszech , bo przyjezdza mnostwo turystow . Bylam zaskoczona , bo gdziekolwiek bylam , ciagle slyszakam wloski , w sklepach , szczegolnie w Sukiennicach gdzie sa ich ulubione bursztyny , w knajpach , wszedzie .
Sróbuj poszukać kogos na naszym gg - jest tam paru oryginalnych Włochów (tak przynajmniej twierdzą...)
słuszna uwaga,wczoraj próbowałam zagadać "orginalnego" włocha-zmył się- bez komentarza...
Ja jestem z Krakowa... :):):) dziwne,ze nie mialas okazji jeszcze spotkac Włochów.. ostatnio.. było ich strasznie..duuzo, jak sie spacerowalao..wieczorem po ryneczku, to sie czuja jak we Włoszech-> wszedzie la lingua italiana :D:D:D
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Inne