film

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich. Czy moglibyscie polecic jakies filmy włoskie godne obejrzenia? ktos cos podpatrzyl, widzial, cos gdzies wyczytal? dzieki za odpowiedzi, pozdrawiam
"pane e tulipani" Silvio Soldini
Dzieki
ja polecam "Okna"("Finestra di fronte")
I jeszcze "Le fate ignoranti" tego samego rezysera (Ferzan Ozpetek)
I w jednym i z drugim filmie przepiękna muzyka (Antonio Guerra)
filmy Ozpetka sa sudowne, ja jeszcze moge dorzucic "Io non ho paura"i "Mediteraneo" Gabriela Salvatores'a no i chyba klasyka "Il postino" Massima Trois'ego
a ja:
La parola amore esiste di Calopresti
il Postino di Troisi !!!!!
La vita e' bella di Begnini,
to sa moje najulubiensze filmy, niestety, dosc stare, ale co jakis czas na nowo je ogladam...
Film łatwy,lekki i przyjemny "Un amore perfetto" z Cesare Cremonini i Martiną Stellą ....ostatnio był na italii 1
kurcze, moje spóźnione podziękowania :)
Łatwy, bardzo współczesny(:D), na pewno nie dla jakichś (wybrednych) kinomanów - "dillo con parole mie" , "powiedz to moimi słowami", lub "ginger and cinnamon"(zależy w jakiej wersji językowej). Pisałam właśnie o nim w temacie 'piosenka z filmu'. Jest to komedia z roku 2003.
polecam trochę starocie.
"i soliti ignoti"
"il vigile" z cudownym Alberto Sordi
"radio freccia" z Ligabue
A ja dzis zobacze ··vesna va veloce·
A mój ukochany to LA VITA E BELLA - Beniniego! Gorąco polecam! Jest piękny! Widzialam go już trzy razy,a ostatnio zaopatrzyłam się w DVD. I pewnie obejrze go jeszcze wiele razy!
podpisuję się pod tym!:)
fantastyczny film!!!
no widziałam "Vesna va veloce" strasznie dramatyczny film, ale dobrze że mówią o czeszce a nie o polce!ale i tak było mi przykro!może też ktoś to widział i ma coś do powiedzena!!!
Ja polecam:
1) "Manuale d'amore" (rewelacja, wyszedl pare miesiecy temu)
2) "L'Ultimo bacio" i "Ricordati di me" Gabriele Muccino (tak mi sie spodobaly, ze az je przetlumaczylam dla znajomych:))
3) "Il ciclone" Pieraccioni (przynajmniej posmiac sie mozna)
4) "Borotalco", "Acqua e sapone" i wszystkie inne filmy z Carlo Verdone (mozna sie usmiac do lez)
Jesli cos jeszcze przyjdzie do glowy, to sie odezwe.;)
Pozdrawiam,
Dee
Hej, ja widzialam pare razy, robi wrazenie, o ile pamietam, byla wtedy taka fala filmow o tej tematyce
Dee, ty siedzisz we Wloszech, zasygnalizuj jakby w TV mieli dawac jakis film naprawde dobry, wart obejrzenia. Chodzi mi o wloskie filmy, a nie o dubbingi. Mam RAI1-2-3, Italia Uno, Canale 5 i Rete 4. Chodzi mi glownie o filmy w miare nowe.
Mnie np. podobaly sie bardzo filmy Calopresti, szczegolnie La parola amore esiste.
Spoko, jak mi sie cos na oczy rzuci to dam znac. Z tym, ze ja tv prawie nie ogladam, ale w razie czego nie ma sprawy.
wlasnie ja tez nie ogladam, i tu problem, bo czesto dowiaduje sie po fakcie o czyms co naprawde nalezalo zobaczyc. Nic tak jak telewizja nie pomoglo mi sie rozgadac po wlosku, i mam ten telewizor glownie zeby ogladac wloskie programy, problem jeszcze, ze nie lubie ogladac byle czego! Bede wdzieczna jak kiedys cos tam zasygnalizujesz, zawsze bedac tam na miejscu moze sie zdarzyc, ze cos uslyszysz! Grazie in anticipo! :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa