gigi la trottola...

Temat przeniesiony do archwium.
hey mam pytanie a nawet prosbe....czy ktos wie gdzie mozna sciagnac a moze ktos ma takie bajki jak gigi la trottola, bia czy yattaman, zaczarowane lusterko itp oprocz pokemonów i terazniejszych anim chodzi mi o te własnie stare bajki jedyne co udało mi sie znalezc to poczatkowe piosenki a nie całe odcinki bajek prosze o pomoc pozdrawiam
Gigi la Trottola leci na regionalnych kanałach w Veneto..niedawno oglądałam.. a swoją drogą te bajki to moja pierwsza fascynacja włoskim..:) Yattaman, Generał Daimos.. to były czasy.. był jeszcze Kapitan Hawk (po włosku "Holly e Benji") i swego czasu sprzedawano odcinki na kasetach w tzw. fascicoli w kioskach we Włoszech..to tyle co wiem, sama nie mam nic nagrane.. sorry.. sama bym chciała obejrzeć to jeszcze raz
dla mnie tez one byly poczatkeim fascynacji wlochami tylko ze jak bylam mala nie zdawalam sobie z tego sprawy:) ostatnio przez przypadek natknelam sie na te stronke www.supersigle.it i tam znalazlam piosenki z tych bajek sentyment powrócil i chcialabych sobie poogladac choc raz jeszcze te bajki pozdrawiam
Dzięki Ravina.. Pomyśl że jako szkrab z podstawówki nauczyłam się na pamięć tych piosenek, fonetycznie, nie rozumiejąc ani słowa..tak mi się podobały :) Rzucę okiem na tę stronkę, dzięki za link :))
ahahah mitici sti cartoni! beh le puntate credo che si possano reperire abbastanza bene con EMULE ... le colonne sonore ce l'ho tutte ;)

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa