Slownik tematyczny cz.5

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 156
poprzednia |
ciao a tutti:-)
w "Liczbach" "109" jest przez dwa "t"
Dobry wieczor wszystkim.

Halnar robisz bardzo dobra robore. Dziekujemy. Poprawione.
Lukar, wlasnie siedze w poprawianiu odziezy i widze, ze jest sporo hasel odnosnie odziezy dzieciecej, przejzalam wszystkie grupy ale nie znalazlam dzieci, moze warto byloby cos utworzyc, przydalaby sie tez zabawki, smoczki i inne slowka odnosnie bobasow w slowniku, co ty na to?
pzdr:-)
ooops! pardon! pokoj dzieciecy i zabawki juz sa,nie zauwazylam, wiec moze ubranka i akcesoria?:-)
dodane
Lukar, co Ty jestes - superexpress?. Ja tez Ci pozawracam glowe: mam problem w jednostkach monetarnych. Wszystko mi powpisywalo dobrze za wyjatkiem euro i kip. Nie wiem jaka glupote robie, ale mi nie chce wpisac nazwy panstwa z duzej litery. A z euro sam zobacz, sa w niezatwierdzonych.
Witaj, Trishya Zycze dobrej pracy.
witaj To_ja, wlasnie ocieram pot z czola po dawce hasel, wszystkich z odwrotnymi rodzajnikami, uff:) milego sprawdzania, Bocco, ty jestes?
wlasnie maz dopuscil mnie do kompa
ponawiam: proponuje wrzucic literature do dziedzin nauki i jako odgalezienie zrobic tez jezykoznawstwo! aha no i oczywiscie dorzucic gramatyke
do to_ja odnosnie "Dziewczatka moje, raz jeszcze przypominam o wpisywaniu pojedynczym hasel:

kukurydza - mais
kukurydza - granoturco

bo potem i tak bedziemy musialy wejsc w to od nowa i poprawic.
Pozdrawiam"

a czy kiedys nie bylo mowy o tym, zeny wpisywac, np. kukurydza-il mais, il granturco?
Nie, tak nie bylo. Od powstania tego slownika jest napisane ( pod haslami niezatwierdzonymi):

" jeśli polskie słówko ma kilka odpowiedników należy każdą wersję wpisać jako nowy rekord"

Slowa Lukara, nie moje.
Pozdrawiam
no to nieciekawie:-(
zabiore sie jednak za to dopiero jutro, bo dzis juz ie mam ochoty
Mamy czas, ja tez tak wczesniej wpisywalam. I mysle, ze wiecej jest takich.
Dobranoc
bonanotti picciotte :-)
Yo! Jest tu ktoras?;) Tak sobie wlasnie weszlam na slownik (coby do pracy sie zabrac) i ze zdziwieniem zauwazylam, ze odebrano mi kilka slowek... Chcialabym wiedziec, dlaczego i na czym to polega. Nie wydaje mi sie, zebym az tyle bledow robila, zeby usuwano moje wpisy, a podwojnie tez nie wpisuje, wiec... boh?:)
tiiii, tiiiii..... w "Imionach" wersja polska "Kacper" zaakceptowano pisane przez "s"
hej Dee, wlasnie przyszlam....usuniete slowka? moze przeniesione? ja usuwam juz tylko te, ktore ewidentnie sa podwojne, reszte przenosze, jak mam gdzie, o ktorych dokladnie mowiesz?
pzdr:-)
ok, Halnar, juz poprawione,
dobrze, ze jestes i masz sokole oko;-)
Trish, nie wiem gdzie, po prostu w statystyce wczoraj wieczorem mialam 3006, a dzisiaj rano 3000 (teraz juz troche wiecej, bo dopiesalam:)). Dziwne to troche.
Co do imienie Kasper, to nie uwazam, zeby to byl blad, bo takie imie istnieje w Polsce (mam nawet kolege Kaspra), wiec jestem za przywroceniem go do slownika.:)
ciao dee, wydaje mi sie, ze kilka slowek u ciebie zginelo przeze mnie, bo do zastawy stolowej przeniesione chyba zostaly slowa z jakiego innego dzialu, no i te, ktore sie powarzaly,, wykasowalam. ja swoja droga przez takie polaczenia tez stracilama punkty, bo byly wczasniej nalogi i uzaleznienia a teraz zostaly tylko uzaleznienia. ja tylko sie zastanawiam czy system jest tak ustawiony, ze odejmuja punkt osobie, ktora wpisala pozniej slowko od ciebie czy nie?
a nie zdazylo sie wam wykasowac punkty samej sobie, bo mnie tak i nie chodzi tu wcale o bledy. A wiec przepraszam was jeszcze raz, w koncu ja nie moge wiedziec kto napisal pierwszy dane slowko itp.
slowko odliczane jest osobie której słówko usuwamy, jest to zupełnie losowe bo nigdy nie wiadomo czy usuwa się słówko wpisane wcześniej czy później, ja też jak widzę dwa takie same słówka to jedno z nich usuwam
a swoja droga to jest jedna rzecz zdumiewajaca, ja nie zauwazylam czy na moim koncie slowek ubywa czy nie, natomiast zauwazam, ze te, ktore wprowadzalam i sama akceptowalam zniknely, na ich miejsce natomiast pojawily sie te same hasla do zaakceptowania, pewnie nie zwrocilabym uwagi, ale chodzi o 7 starozytnych cudow swiata wiec hasla dosc charakterystyczne, i co wy na to??:-)
no coz, mnie w tam dziale nie bylo, przyznac sie wiec, ktora to?
słówka raz zaakceptowane nie mogą wrócić znów do zatwierdzenia (nie ma takiej opcji), jedyne co mi przychodzi na myśl to skasowanie tych słówek przez opiekuna a następnie dopisanie ich przez kogoś innego, podaj mi te słówka to zaraz sprawdzę kto je usunął :)
zaczyna sie robic powaznie, az strach sie bac haha. ale faktycznie dosc dziwna sytuacja
Lukar, to te ktore okreslaja nazwy siedmiu cudow swiata w historii sztuki, np latarnia z Faros itd.......a potem uskutecznimy publiczny lincz:-)
a tak na marginesie, przeciez to sie robi tylko dla przyjemnosci, wiec nie rozumiem ......aha, no i dla zmywarki....;-)
pzdr
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 156
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia