Zgadka.....;o>

Temat przeniesiony do archwium.
Elo wszystkim! Mam problem,nie wiem co oznacza słówko:LITENBLOMMA, jeżeli znajdzie się ktoś wiedzący co te słowo znaczy,lub wiedzący przynajmniej gdzie mogę znaleźć informacje na ten temat będę bardzo wdzięczna!! (to dla mnie niezmiernie ważne) czekam na pomocną dłoń;=D
wpisz w google, google grafika.. (chyba jakis kwiatek)
raczej nie wygląda to na włoskie słowo.
Dziękuje za pomoc! (To nie jest po włosku,ale pomyślałam,że ktoś przegłądający te forum będzie w stanie mi pomóc;-)
sprobuj na forum francuskim, ale chyba faktycznie chodzi tu o jakas rosline
Dzięki za podpowiedź,ale zwróciłam się już wcześniej o pomoc na francuskim forum,jednak i tak nie potrafili udzielić mi odpowiedzi....,dlatego pomyślałam o Tym forum;=PP
na poczatku myslalam, ze to dmuchawiec, ale chyba nie
liten blomma to po szwedzku dosłownie "kwiatuszek" "mały kwiat", ale moze to byc tez jakis gatunek...
Ale jestesmy juz blisko!
no i chyba wlasnie o to chodzilo, bo blomma to na pewno kwiat/ a moze i tez paczek (kwiatu)
sprawdzilam w slowniku niemiecko-szwedzim i jest dokladnie tak jak napisales/as, gratulacje. a ja szukalam tego zwrotu jako wyrazu pisanego lacznie
liten-maly, krotki, nieznaczny

blomma-kwait/kwitniecie/rozkwit jak rowniez w formie czasownika kwitnie
No bo ja fiorellina jestem, tylko niezalogowana :D
W koncu... nick zobowiązuje ;-))
P.S. baaardzo dawno tu nie zaglądałam...
pzdr :]
Vem är den som protar svenska på italiensk forum-sidan??? Peccato che non c'ero prima. "Gość" miał rację: "litenblomma" = kwiatuszek, mały kwiat. Buona sera a tutti!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Egzaminy