co polecić???

Temat przeniesiony do archwium.
Mam pytanie do ogółu... nietrudne aczkolwiek główkuję już chwil kilka, mianowicie... Jakich polskich wykonawców muzycznych można polecić Włochom. Oni mnie zasypali nazwiskami, zespołami.. a ja milczę.. może wiecie co Włochom się podoba z polskiej muzyki? z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Roma
jak kiedys gadalam z jakimis Hiszpanami to wychwalali Ich troje;) zalezy jaka muze lubia Twoi znajomi! w moim wypadku np. Closterkeller spelnil role "polskiego wykonawcy dla osob z zagranicy";)
L>S hehe ... ;), moj znajomy ,powiedzial ,ze podczas wakacji poznal grupe polakow ,dali mu plyty Ich Troje i bardzo mu sie podobaja !!! ;-)

Ja generalnie nie slucham polskiej muzyki ,ale na prosbe moich przyjaciol przywiozlam im kila plyt , bardzo podobal im sie ' Perfect ' :)
ja właściwie też nie słucham polskiej muzyki za wyjątkiem kawałków jazz acid-jazz chillout funky, to też dlatego ciężko jest mi cokolwek polecić... a chciałabym coś ''typowo'' polskiego.. chyba faktycznie pobuszuje w latach '80 :) dzięki serdeczne...
moze "wanda i banda"?:)
Brodka, Perfect, Ania Dabrowska
no, w kazdym razie np. sistars nie polecilabym...nusne to jak flaki z olejem... jak niestety wiekszosc polskiego "popu"...
przypomnialam sobie! furore robia Łzy i "Agnieszka";)hihi
A moim wloskim znajomym podobaja sie Brathanki.Fajna mieszanka folku i rocka.
Proponuję "Czarne oczy" - znam takich co już ja śpiewają i Dżem.
Witam ja proponuje: Brodka, Gosia Andrzejewicz
Temat przeniesiony do archwium.