uruchomienie strony interentowej

Temat przeniesiony do archwium.
hej , chcialabym sie zapytac czy ktos wie w jaki sposob mozna uruchomic strone internetowa . jaki jest tego koszt i z kim trzeba sie skontaktowac .
ktos cos wie ?
Nie jestem informatykiem i niebardzo wiem o co ci chodzi. czy chcesz uruchomic portal czy chcesz podlaczyc swoj komputer do internetu.
wlasciwie nie wiem dokladnie jakie jest techniczne slownicwto takiej strony. wpisujesz np w google - www.magdaterni.it i otwiera ci sie strona , i chcialabym wiedziec jak wyglada zalozenie takiej strony
Jeśli masz adres e-mailowy, to ten sam portal na którym masz konto powinien umożliwić Ci założenie (za darmo) swojej strony.
Np. gdy masz konto na wp.pl, to założysz stronę tutaj:
http://webpark.pl/.?ticaid=534dc
i tam STARTER - Pierwsza strona o podstawowych parametrach...
Są podane wszystkie wskazówki.
Raczej za darmo to nic nie ma.
Ja za zrobienie profesjonalnej, ale niezbyt dużej strony płaciłam 2000 zł, i to jeszcze mało, bo robił ją student informatyki, firma chciała za to samo 4500 zł.
Trzeba doliczyć jeszcze koszt hostingu, czyli utrzymania
strony na serwerze ok. 200 zł/rok
oraz koszt domeny czyli nazwa, to już zależy od tego w jakiej domenie chcesz
mieć stronę ( np. .com; .com.pl; itd), cena zależy od aktualnej promocji,
ja za jedną -.com.pl płaciłam 49zł a za -.com 29,90 zł oczywiście + 22% vat
Jakoś nigdy nie wierzyłam w obietnice darmowych serwerów itp.
Na szczęście następną stronę robił już mój wspólnik i nic za nią nie płaciłam, ale
za pierwszą zapłaciłam w sumie prawie 2500 zł.
Wiem, co piszę - można miec stronę na bezpłatnym serwerze
np.

"WebPark to serwis oferujący usługi hostingowe.
Strony WWW - oferta WWW występuje w 2 głównych profesjonalnych rodzajach: MojaStrona oraz FirmaWWW. Poza tym istnieje DARMOWA oferta "Starter".

Oczywiście, że zapłacisz, jeśli zlecisz komuś zrobienie strony, ale swoją prywatna strone można spokojnie zrobic samemu, nawet nie będąc specjalista w tej dziedzinie.
rzeczywiscie, sprawdzilam i wszysto jest bardzo fajnie 'zorganizowane' . kosztuje to niewiele okolo 60 zl na rok. ale chcialam sie zapytac jaka nazwe oni nadaja mojej stronie ? cos w stylu webparkwp.pl/ i potem nazwe te jaka ja chcialabym uzywac ? nie wiem czy sie dobrze wyrazilam . ja chcialabym aby moja strona nazywala sie po prostu www.magdaterni.pl (to przyklad)
Jeśli chcesz mogę ci pomóc założyć napisz email p.szerge[at]gery.pl na [gg] lub skype pietro2317

w email w miejsce [at] wpisz @
Tak. Są bezpłatne serwery, ale wtedy w nazwie strony jest ich nazwa. Za domenę -.pl
niestety trzeba zapłacić.
Kosztuje roznie, od zera zlotych za miejsce na darmowym serwerze, ktory jednak chodzi jak stado ćlimaków (tutaj masz domeny typu: magdaterni.prv.pl lub magdaterni.w.interia.pl etc), do kilku stowek jezeli dasz sie omamic jakiejs ofercie nie przeczytawszy wczesniej dokladnie warunkow umowy.
Z czystym serduchem moge polecic mojego providera od ktorego kupilam doemne i u ktorego trzymam strone, skrzynki email, super statystyki i kilka innych bajerek przydatnych webmasterowi.
Tak wiec polecam wykupic demene i miejsce na serwerze od www.aruba.it , nie powiem Ci dokladnie ile co kosztuje dokladnie na dzis dzien ale tam na ich stronie wszystko jest dokladnie napisane.
Ja w zeszlym roku zaplacilam smieszna sume 34 Euro/rok za: domene .eu , nieograniczone (!) miejsce na serwerze, nieograniczony (!) transfer, 5 skrzynek emial (50MB kazda), aliasy, i wspomniane juz super statystyki. Jestem u nich juz od 10 miesiecy i nie narzekam, przeciwnie, polecam komu moge mimo ze mi za to nie placa:)

Pozdrawiam!
Tak w pełni się z Tobą zgadzam. Ja swoje strony trzymam na serwerach home.pl tam zawsze są jakieś ciekawe promocje. Na serwerze nazwa.pl jest fajna promocja serwer za 1 zł, ale tylko dla firm, ta sama oferta dla osób prywatnych to już 50 zł
Hej ,
Dziekuje wszystkim za info , Pietroo dzieki za oferte pomocy . znalazlam znajomego innego znajomego ktory jest z terni i zaoferowal sie pomoc mi zalozyc strone , takze nie bede cie klopotac , però grazie lo stesso. jak to wyjdzie ... chissà ? dam znac
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka