książki w wersji PDF

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 88
poprzednia |
Zachęcam do wymiany książkami, sam dysponuje tylko gramatyką Zawadzkiej, ale możemy się wymieniać między nami.

piszcie na mila:
[email]
[no i oczywiśćie wszystkim innym co może przysłużyć sie w nauce języka włoskiego]
tylko taka prośba bo ja wyslalem już tę książke prawie 4 osobom a tu nikt nawet śladu po sobie niezostawił. i pamiętajcie to jest wymiana.
A czy macie jakies polskie (tzw. do czytania) ksiazki w pdf lub wordzie?
Dziekuje z gory!
Ota, zajrzyj sobie pod ten link i wpisz nazwisko lub tytul, ktory cie interesuje - znajdziesz tu mnostwo polskich ksiazek.:-)

http://www.4shared.com/network/search.jsp?searchmode=3&searchExtention=category%3A5
Ota, ja mam nie polska :) ale po polsku "Kod Leonarda da Vinci"
a po włosku nie masz?
magia ja proszę "Kod Leonarda da Vinci" na maila: [email]
strasznie głupia ta książka:P
a film widziałaś?Bo podobno książka jest lepsza od filmu:/
ja mowie szczerze- nie przebrnelam przez nia. nie wiem o co tyle szumu bylo.
film natomiast dobry.
książkę przeczytałam i mnie nie porwała, natomiast film był już tak durny, że przysypiałam pod koniec...no i cholernie długi
to i tak dobrze ,że pod koniec bo ja usnęłam w połowie:))) i słyszałam właśnie,że lepiej książke przeczytać...
wiec czytaj anulka! juz przeslalam!
A mi wyślesz na [email] Ładnie poprosę :)
magia:buziaczki wielkie...właśnie odbieram poczte:-*
jak ladnie, to sle :)
No dzidzi plosi dziewcynkę bardzo ładnie :D
Dee - bardzo dziekuje za link! Odczuwam posuche polskiej literatury!

Dziekuje za oferte "Kodu Da Vinci" po polsku, Dana Browna czytalam w oryginale i nie podobaly mi sie z powodu wielu bledow rzeczowych z hist. sztuki oraz ortograficznych we wloskich cytatach.
Za to podobal mi sie jego "Deception Point" (nie znam polskiego tytulu, wloski to "Verità di ghiaccio" chyba) - nie majacy nic wspolnego z historia thriller szpiegowski (mniej wiecej tak go moge okreslic). Tam przynajmniej nie bylam w stanie wylapywac bledow.

Teraz czytam cos Kena Folleta w oryginale (w metrze - mojej stalej "czytelni"), ale ze zblizam sie do konca, wiec juz ciesze sie na link od Dee.
Dzieki i pozdrawiam!
Dziękuję Ci magia... za bonusik także :-***
Ota, polecam Ci najpiekniejsza ksiazke Folletta, "Filary ziemi" (The pillars of the Earth), na podanej przeze mnie stronie jest ona dostepna zarowno po polsku, jak i po angielsku. :-)
Dee, a z jakiego to jest gatunku? Możesz coś przybliżyć? :))
Dee - niesamowite - ja wlasnie ja czytam! Mam akurat w wersji normalnej, czyli ksiazkowej, od kolezanki z pracy (Amerykanka, czasem mi cos podrzuca, nie zawsze w moim typie, ale tym razem trafila w 10).
Mowisz, ze inne Folleta to juz nie to?

A z linku jak najbardziej skorzystam. Dzieki!
Milanka, w skrocie: Anglia, XII wiek, zbrodnie, nieszczescia, milosc, budowa gotyckiej katedry... cos jak saga, tylko nie obejmuje wiele pokolen, za to wielu ma bohaterow. Tez polecam (uwaga: jest dluga...)
Pozostale ksiazki Folletta nie maja z "Pilastrami" nic wspolnego, to bardziej kryminaly (wiem, bo ropuch ma chyba wszystkie :-D). W zeszlym roku wyszlo jej nowe wydanie w Polsce (pierwsze jest z lat 70.), kupilam ja mojemu tacie i w ciagu tygodnia (!) przeczytana zostala przez tate, moja siostre i brata (teraz czyta ja kolejna siostra).:-)

Na 4shared jest duzo pozycji jeszcze jednego pisarza, ktorego polecam, nazywa sie Wilbur Smith (ropuch ma jego wszystkie ksiazki...:-D), a najpiekniejsza jest trylogia "Bog Nilu" (Bog Nilu, Czarownik i Siodmy Papirus).

Ech, ja nic tylko czytam... :-) Teraz jestem w trakcie "Samotnosci w sieci" i rycze jak bobr. :-D
Ja przez "Samotnosc" przeszlam ze 2 lata temu... czytalam z przejeciem, ale nie chce do niej wracac...
Z kryminalow lubie (chociaz nie wszystkie) Grishama.
Polecam (choc niekoniecznie usilnie) "Deception Point" D. Browna.

Pozdrawiam (i wylaczam sie juz na reszte dnia)!
Deception Point mam i przeczytalam.:-)
Dee, ktora masz "Samotnosc"? Bo sa dwie wersje: starsza, gdzie jest tylko powiesc i nowsza "Tryptyk", gdzie po opiniach czytelnikow jest zakonczenie "wlasciwe", ktorego nie ma w pierwszym wydaniu. Ja tez jakis czas temu przeczytalam te ksiazke i tez ryczalam. Przyjemnie lektury.
Dzięki! To chyba się skuszę, skoro jest tak polecana :))) ja właśnie kończę Cecelie Ahern Ps. I love you. Jest świetna (do ściągnięcia widziałam tylko w j. hiszpańskim i niemieckim). Mam też Anioły i demony, Samotność w sieci, ale zawsze znajduję coś innego i ciężko jest mi się za nie zabrać. ;)) Polecam też "Miłość w czasach zarazy". Też gruba!
A wiesz, ze nie wiem?:-) Bo Samotnosc tez sciagnelam z 4shared i nie wnikalam...
to ja tez cos polece ;) przeczytany ostatnio "cien wiatru"..pieeeekna:)
mam w domu ebook, wiec jak ktos chce...:)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 88
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Studia językowe

Zostaw uwagę