podroz do Bari

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie,
mam pytanie do osob podrozujacych do Bari- jak organizujecie sobie dojazd? Samolot do Rzymu,a potem pociag? Czy autobus? Szukam do kilku dni polaczen i chcialabym, zeby wyszlo jak najtaniej, moze ktos z Was ma jakis sprawdzony pomysl na dojazd tam, jest troche watkow na forum na temat Bari, moze ktos ma lepszy patent na podroz :)
Licze na Wasze rady,
salutoni!
Myślę, że najlepszym rozwiązaniem byłby samolot do Rzymu, a potem pociąg do Bari. Trenitalia ma w ofercie połączenie low cost (trenok) Rzym Termini - Bari Centrale, jest to tak jakby Eurostar, tylko, że tani, jedzie niewiele ponad 5 h, w zależności od daty zakupu bilet możesz kupić już za 9€, płatny chyba tylko kartą kredytową. Tutaj możesz kupić bilet: www.trenok.it Z Rzymu odjeżdża po 17, także dobrze by było przylecieć jakimś południowym samolotem.
Ilecka, jestes nieoceniona!!! :) Nie mialam pojecia o tym pociagu, myslalam, ze przyjdzie mi placic ok 30 euro za dojazd z Rzymu!!

Dzieki wielkie :)))
Hihi bez przesady :) Ten pociąg to fajna sprawa, szkoda, że jedzie tylko do Bari. Tylko chyba im bliżej daty podróży tym mniejsze prawdopodobieństwo na najtańszy bilet. Trzeba szybko kupować :)
No tak, tak, musze kupic szybko :) A czy sa jakies inne opcje tego typu, juz nie tylko do Bari, ale ogolnie, np. jakies tanie autobusy kursujace po Wloszech? Czy tylko ten pociag, a reszta za 30 euro min.? Ech, dziwne, ze nie ma tam znizek studenckich!
Dzieki jeszcze raz :)
Proszę Cię nie wspominaj o zniżkach studenckich we Włoszech bo krew mnie zalewa za każdym razem jak pomyślę, że ich NIE MA ;)
Jeśli chodzi o inne opcje, to ja o takich nie słyszałam, a już na pewno o supertanich autobusach nie słyszałam w ogóle. Kiedyś był też pociąg Trenok z Rzymu do Mediolanu, ale nie opłacał się w ogóle, i go zdjęli :( Ale to nie ma związku z Bari :)
Możesz za to pokombinować samolotem, np Ryanair lata z Londynu i Frankfurtu do Bari, ale nie wiem czemu na tych trasach bilety nie są wcale super tanie. Ale jakbyś miała wygodne połączenie z Polski do tych miast, to czemu nie :)
mozna tez oczywiscie pojechac autobusem, jezdzi ich cala masa, no ale podroz jest oczywiscie dluga i troche meczaca.ale bilety sa za to tanie.autobusy jezdza z roznych miast w polsce i dojezdzasz nimi bezposrednio do bari, sama jezdzilam-nie jest tak zle:):) - najwazniejsze zeby zabrac poduszke :):):)
odświeżam nieco temat...wybiera się może ktoś do Bari w te wakacje? ponoć na południu całkiem sporo Polaków, a jednak ciężko mi było ostatnio spotkać...pozdrawiam ;)
Hej, ja w sierpniu jade do Puglii na wakacje i napewno bede tez w Bari na kilka dni.
Pozdrawiam
Ja już jestem w Puglii :P , rzeczywiście, podobno jest tu dużo Polaków, ale myślę, że najwięcej w Bari i Foggii, w moim miasteczku chyba jestem jedyna ;)
ilecka gdzie jestes w puglii??
pozdrawiam
Prov. Brindisi
ILECKA MOJA DROGA..treno ok który kosztował owszem 9 euro..jest juz dawno wycofany! trzeba liczyc za bilet ok 35 euro.. takie podróze katowice-bari przerabiałam przez rok...niestety to jedyna opcja pociag z rzymu lub samolot z fco...sa tez takie włoskie takie linie lotnicze ale troszke one kosztują - ok 100 euro one way...no raz tez wypróbowałam autokar eurolines.......jesli lubisz 28 godzin siedzenia na 4 l...to dasz rade ;-)
Ilecka a gdzie mieszkasz??? bo ja mieszkałam przez 6 miesiecy w molfetta/bisceglie...i tez wielu polaków nie widziałam....ale od wrzesnia ponownie wróciłam do kraju...
Thekasiu, o trenok pisałam rok temu, kiedy jeszcze istniał. Nie mogłam przewidzieć, że go wycofają
:)
hehehe no faktycznie nie spojrzałam na date...;-)pozdr
Skoro temat zostal odswiezony, to tez sie dopisze, a co ;)
Musze powiedziec, ze podroz w tym roku wyglada jeszcze gorzej, niz gdy zakladalam ten watek :/ Zeby doleciec do Rzymu (z Warszawy) zostaje mi tylko norwegian i wizz. Innych tanich lotow nie ma, a w sumie te, ktore sa, tez juz nie wydaja mi sie takie tanie :/ plus potem dojazd z Rzymu, nie dosc, ze wszytsko trwa strasznie dlugo, to jeszcze drogo... bardzo mi to utrudnia zycie!

No, pomarudzilam ;)

Pozdrawiam!
Powiem Ci, ze trzeba trochę pogrzebać i pokombinować, ja np. lece na dwa samoloty najpierw z Warszawy do Mediolanu a potem do Bari...fakt 5 godzin miedzy lotami, ale lepsze to niz autobus ;)
To racja, tanie linie które latają do Polski, wcale już nie są tanie. Z łezką w oku przypominam sobie zeszłoroczny lot z Rimini do Krakowa za 3,50€ :)

Rzeczywiście najwygodniejszym rozwiązaniem jest lot z przesiadką.
Ja nie mam odwagi latac z przesiadka, jesli sa to dwa osobne loty- juz mi sie zdarzyl odwolany lot, opoznienia wieeeelogodzinne i gdybym miala zaplanowane dalsze loty,to bylby problem. Pewnie zostalabym zablokowana na jakims odleglym lotnisku, bo moj samolot zwial :) Moj chlopak jest odwazniejszy ;) i lata tak czasem do mnie, z przesiadka w Niemczech.

Ale teraz lot Polska-Rzym + autobus juz sie nie oplaca za bardzo, na termin, ktory mi pasowal, tani bilet kosztowal 900 zl, plus do tego autobus z i do Rzymu ok 50 euro, to juz sie robi bez sensu... :/ Dlatego chyba lepiej zainteresowac sie w takim wypadku "drogimi liniami", bo roznicy w cenie w sumie nie ma, po podliczeniu wszystkiego...

Ilecka, a Ty jestes teraz w Lecce, prawda? Mam to miasto na "mapie planow na przyszlosc" ;) dlatego pytam, dobrze Ci sie tam mieszka?

Pozdrawiam :)
Biancaneve, ja już od kilku miesięcy nie mieszkam w Lecce, ale jednak zostałam w Salento. Miasto bardzo mi się podobało, i bardzo tęsknię. Kto wie, może jeszcze wrócę :)
Ojej, to nie jestem na biezaco, pamietalam, ze kiedys pisalas o Lecce :)
Ja jeszcze nie wiem, gdzie w koncu wyladuje, ale na pewno na Poludniu, jesli oczywiscie wszystko ulozy sie po mojej mysli.
Dlatego pytam- mam kilka miesiecy na zastanowienie sie i zorganizowanie, wiec zbieram informacje, gdzie sie fajnie mieszka :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia