Roma-Milano

Temat przeniesiony do archwium.
Hej jak najlepiej (i najtaniej) dostac sie z lotniska w Rzymie do Mediolanu?
Ja proponuję Ryanair. Taniej niż Eurostar. 3 x na dzień (Roma Ciampino - Bergamo- Orio al Serio chyba??)
chyba tak:-)

ps.ja lece 12.07-17.07 Bergamo -Ciampino za .....za 0,20 euro na glowe:-)compreso le tasse -che sia chiaro!!:-D
O Ty! ja wczoraj godzinę szukałam jakichś megatanich lotów, a tu wszystko za ponad 50€! Drożyzna! :D ;)
Ja za to teraz mam bilet Warszawa-Bolonia za 140zł :)
kasia a gdzie Ty znajdujesz tak tanie loty?
Wlasnie jak znalezc te loty? chodzi o to ze jestem z Trojmiasta i za jakies 3 tygodnie bede stamtad wracac tu. Niestety zeby w miare tanio dostac sie do Milano musze jechac do Warszawy. Dlatego wole leciec nowo otwartymi liniami Gdansk-Roma i tam ewentualnie zlapac jakis inny tani samolot badz pociag czy autokar. Gdzie moge zalatwic bilety na ta trase?
po tym jak mi odwolali lot do Wroclawia ,wzielam sie za szukanie czegos z przesiadka np.Mil-Roma-Gdansk,Milano-Londra-Bydgoszcz itp....i szperajac,szperajac wyszperalam bilet Mil-Roma za 0,01euro taryfa+0,09euro oplaty czyli 10 centow w jedna strone...lece z mezem i zaplacilismy az 0,40 euro za wszystko...cholera ,oplata za uzycie karty kredytowej wyniosla mnie AZ 5 euro:-)
Bilety kupilam juz miesiac temu...na drugi dzien kosztowaly ponad 30 euro.

No wiec lecimy do tesciowej w odwiedziny:-)
podaj mi Dilly date Twojego lotu.
bilet masz juz kupiony czy nie? bo jezeli nie ,to wez pod uwage rowniez wszystkie oplaty za np.pociag Rzym -Milano kosztuje 50 euro .
daj mi date to popatrze...ja jestem zdolna w wyszukiwaniu taniochy:-)
oj oj zapamietam to sobie :-)) Badz pewna ze jak cos to i ja sie do Ciebie odedzwe w razie czego.
je bede wracac 27go czerwca badz 30go ctzerwca z Gdanska.
aha i biletu jeszcze nie mam bo na poczatku myslalam o autokarze z Gdanska ale teraz zastanawiam sie nad samolotem.
Kasia, mogłybyśmy otworzyć biuro TANICH podróży :)

Ja za najtańszy bilet zapłaciłam 0.02€!! all inclusive :)
I też zawsze siedzę na stronach low costów i szukam taniochy, aż czasem dostaję kręćka!! Ostatnio znalazłam za 50€ na Maltę, ale nie mogę :(
:-(
szkoda,ze nie mozesz...ja tez znalazlam 20 euro Barcelona,19 Paryz.....i tez nie moge:-(

ps.Dilly niestety ryanair Gdansk-Londyn-Milano kosztuje ponad 200 euro.
LOT chca 220 euroGdansk-Waw-Milano

pozostaje krakow lub katowice.
no chyba,ze poszukamy czegos przez Sztokholm i inne...

cholera,to niemozliwe,ze do Mediolanu nic nie lata z polnocnej Polski.Jestesmy naprawde pokrzywdzone:-(
Fakt jestesmy pokrzywdzone, jak dla mnie moze byc lot przez kazde inne miasto bylebym doleciala do Mediolanu za jak najtansza cene:). Znalazlam tanie polaczenie z Gdanska do Rzymu na 28go czerwca za 129 zl w 1 strone, ale jak z Rzymu dostac sie na gore to juz nie mam pojecia. Swoja droga ja jade jeszcze wyzej, az do Ticno, ale najwazniejsze bym dotarla do Milano, dalej sobie poradze.
pociagiem: roma-milano ok 50 euro, czas ok 4,30 godz.
51euro. jest tezIC jedzie 5,30h za 44 euro

czy chcesz tez wiedziec jak dostac sie na dworzec z lotniska?
na jakim lotnisku ladujesz?h
A daleko jest stacja kolejowa od lotniska? jak trafic?Sa jakies busy czy trzeba wziac taxi? ile kosztuje ta prtzyjemnosc? (ewentualny bilet na bus czy taxi) totalnie nie wiem jak to zorganizowac, bo nigdy nie bylam sama we Wloszech, a z moja znajomoscia wloskiego to wole nie pytac zbytnio przechodniow.
a nie lepiej by bylo znalezc lot do Torino?
zrobimy tak,podam Tobie linki na rzymskie metro,autobusy itp tam znajdziesz wszystko co potrzeba..jezeli bedzie problem ze zrozumieniem czegos ,co Ciebie interesuje-daj znak:-)
zaraz wyszukam
ciampino czy fiumicino?
i dokad leciesz-Bergamo czy malpensa?
Dilly, miałam przyjemność jechać z Ciampino na dworzec Termini i kosztowało mnie to autobusem linii Terravision 8 euro, bilet na ten autobus można kupić nawet w Gdańsku na lotnisku za taką samą cenę. Podróż na dworzec trwała ok.40min, a autobusy stoją od razu przed wyjsciem z lotniska. Nie wiem na jakim terminie Ci zależy, ale Centralwings ma teraz promocję, w której wszystkie bilety na lipiec z Gdańska do Rzymu i na odwrót kosztują 79zł i to jest już cala cena biletu.
brava Kociunia
Jeśli chodzi o taxi to nie polecam z powodu ceny, nie wiem ile kosztuje z Ciampino na dworzec, ale z Fiumicino na Ciampino zapłaciłam 37 euro, więc tanio nie jest.
:) mam nadzieję, ze pomogłam
Dzieki wam bardzo, linki sie przydadza, a tlumaczeniami glowy nie bede zawracac bo mam pod reka prywatnego tlumacza:)Jeszcze raz dzieki.
A lece do Malpensa gdyz mam pozniej blizej do Ticino.Pozdrawiam.
a czym lecisz na Malpense?z Rzymu?juz nic nie rozumiem.
nie wiem w koncu co potrzebujesz tzn czy mam szukac dojazdu na dworzec Termini z lotniska(nie wiem nadal ktorego? w Rzymie sa 2) czy jeszcze cos innego?

abbi pazienza:-)
A sorki namieszalam, no wiec lece z Gdanska do Rzymu, a z Rzymu chce sie dostac jakos do Milano Malpensa:) I chodzi mi o podroz z Rzymu do Milano.
niestety samolotem odradzam z powodu zbednych kosztow.
radze wziac pociag i posluchac rad Kociuni.
w Mediolanie pod dworcem centralnym stoja autobusy MALPENSA EXPRESS ,ktore za 5-8 euro dowioza cie na Malpense.
dzieki za info, powinnam teraz dac sobie rade. Pozdrawiam.
Temat przeniesiony do archwium.