Dylemat. Pomóżcie!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Mam dylemat: w szkole uzę się angielskiego i mam do wyboru niemiecki i włoski. obecnie wybrałam niemiecki, bo już wcześniej się uczyłam, ale nienawidzę tego języka!!
Poza szkołą uczę się hiszpańskiego, a wydaje mi się, że Włoski jest bardzo podobny do hiszpańskiego, bardzo mnie jednak ciągnie by przejść na ten włoski hmm.. jeśli chodzi o mój hiszpański to już drugi rok nauki i idzie mi bardzo dobrze.

Co robić? Niemiecki czy włoski?
No to co za dylemat wiadomo że włoski
Oczywiście Włoski,bo razem z francuskim i hiszpańskim pochodzą z tej samej grupy językowej- romańskiej.Znam oba są bardzo podobne
a ja powiem tak: wszystko tylko nie niemiecki,
ten kto wymyślił ten jezyk powinien być łamany na kole,
i skazany na wieczne potępienie
uczylam sie niemieckiego przez 3lata bylam najlepsza w klasie:P ale nie znosze tego jezykaaaaaaaaaaa bleeeeeeeee
tak jest, bleeeeeeeeee
ja się uczyłem 3 lata w liceum i 3 lata na studiach i dalej niewiele umiem
po prostu nie mam do tego serca, mógłbym się uczyć 20 lati i dalej bym nic nie umiał.
jak to śpiewali po półfinale MŚ Włochy-Niemcy? Il tedesco bastardo?
co prawda tyczyło się to piłki nożnej i piłkarzy a nie języka, ale wychodzi na to samo :-D
he he he:-)
Nikomu chyba sieten jezyk nie podoba:-)
a jednak zdarzają się tacy, którym się podoba, sam takich kilku poznałem
no ale to naprawdę rzadkość. Można powiedzieć, że są wyjątkowi
hih to jestem wyjatkowa, mi sie podoba, owszem i lubie niemcow za ich "uporzadkowany" charakter:)))
mój znajomy mówi, że toleruje wszystkie nacje świata z wyjątkiem Niemców, bo oni mają zero poczucia humoru :-D
tylko wloski tez sie niemieckiego uczylam ale uwazam ze wloski jest przepiekny
wloski tak (ale nie mow tego wlochom,bo sa o tym przekonani:)
co do poczucia humoruuu.. yyyy a anglikow jest super 'smieszny':-):P! Zgadzam sie jednakze ze niemcy wygrywaja nawet z anglikami.lol
język niemiecki baaardzo mi się podoba...twardy aż zgrzytający - rewelacja:-)
...nie to co te włoskie kluchy;-P
;D
a spójrzcie na miłosne wyznanie po niemiecku: Ich liebe dich!
Jak to brzmi! coÅ› okropnego bleeeeeee :-(
A żeby było śmieszniej, to kiedyś widziałem ranking nacji,
które najczęściej się całują i wygrali... Niemcy
stronzo, masz rację, że ich liebe dich brzmi dosyc brutalnie, ale za to wloskie ti amo wydaje sie tak banalne phi
nie ma to jak po polsku, nie? ;-)
oj tak:-)
a mi siÄ™ po portugalsku podoba Eu amo-te , a Brazylijski/Portugalski brzmi Eu te amo :-)
a jak siÄ™ wymawia "eu"?
całość się wymawia Eu amu'-tii
po niemiecku "OJ" :D
fajny rym po niemiecku: euro-teuro :-)
na pewno mi sie w głowie nie pomiesza? hiszpański i włoski?

powiedzcie, bo zwariujÄ™..
na pewno mi się w głowie nie pomiesza... hiszpański i włoski?

pomóżcie, czuję, że Bóg wzywa mnie na włoski teraz. ;d
langustownie nic Ci siÄ™ nie pomiesza
A ja studiuje we Wloszech i jako jezyk obcy wybralam sobie wlasnie niemiecki:)) Szczerze mowiac lubie ten jezyk moze tez dlatego ze mam fajnego docenta ( Niemiec mieszkajacy juz od wielu lat we Wloszech), ktory potrafi dobrze wytlumaczyc, a przy tym o dziwo ma fajne poczucie humoru, nie robie tylko z nami samej gramatyki ale i zwraca uwage by duzo mowic. Grupe mam mala i zzyta wiec lubie zajecia z niemieckiego. A poza tym u mnie w grupie jest dziewczyna (Wloszka) co uwielbia niemiecki podobnie jak na tej stronie milosnicy wloskiego:))
hiszpanski bardzo pomoze ci we wloskim a zapewniam ze nic ci sie mieszalo nie bedzie!
Nie przejmuj się, może nie będzie tak,że W OGÓLE nie będzie ci się mieczało, ale da się zrobić. Ja znałem włoski średnio jak zaczynałem się uczyć hiszpańskiego i przez pierwsze miesiące mi się trochę mieszało, ale po jakimś czasie było ok, wiec wszelkie problemy tego typu, jeśli w ogóle się pojawią, to powinny być przejściowe
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Inne