nie chce sie powtarzac i pisac to samo,wiec rzuc okiem na moje wpisy wtych dwoch linkach.Zwroc uwage na slowa,ze tylko Vodafon jako jedyny cos 'daje' w sensie nowych promocji,darmowych minut..podkreslam to ze warto..ale jest jedna sztuczka! trzeba stale na ich stronie internetowej sledzic na biezaco..np.sa takie dni, ze od tego do tego dnia jesli doladujesz za 15 eu to ci doloza 3 eu gratis tylko na dzwonienie do sieci vodafon i masz je do wykorzystania wcigu 48 godzin,albo druga oferta jesli doladujesz przez internet konto na kwote 50 eu to doloza 5 eu a jesli na kwote 100eu to doloza 15 eu...i takie tam inne :D..w kazdym badz razie Vodafon sie KRECi ,ZYJE i WIBRUJE..a te inne operatory,to niech im tam na zdrowie bedzie ale to cieniasy /zart/ Wszystko od tego zalezy gdzie chcesz dzwonic, jesli do kraju,bo ja duzo dzwonie wlasciwie tylko do kraju,to ci sie oplaci Vodafon z taryfa" One Nation NEW "po 15 cent za min i 15 cent na dzwonienie w Italii...w koncu dodaja mi darmowe minut,srednio co miesiac mam od 120 do 300 darmowych minut!!!!!!Praktycznie co 3 mies sa nowe taryfy,mozesz zawsze zmieniac,zmiana jest platna zakupem karty servizi za 8 eu..albo wyczaisz promocje na stronie Vodafone i zmienisz za darmo..Istnieje karta Bis czyli jedna w tel druga w telef.samochod.Istniejetez karta Alter EGO czyli mozna miec 2 numery na jednej karcie!..rozbawilo mnie ze w Polsce wszedl na rynek nowy telefon gdzie mozna wlozyc 2 rozne karty SIM ..Wlosi poszli do przodu i oferuja ALTER EGO.Naprawde warto.Vodafon to potega,porownuje go do PLUSA...i co istotne jest dobry odbior w Polsce ,jesli przyjedziesz z tym numerem do kraju to wczesniej wybierz taryfe Vodafon Passport i za 1 eu odbierasz i gadasz 30 min .Co do Winda jest zle slyszalny w rejonie gorskim.A jeslu juz i wybierzesz jakiegos inneho operatora to zawsze z tym samym numerem mozesz przejsc do innego.I wtedy jest tak:zaraz dzwoni twoj poprzedni operator i mowi ci ze doloza ci 4o eu na dzwonienie na tel.stacjonarne i 100 eu na dzwonienie w sieci bylebys wrocila do nich..hehehe/Mowie ci tu caly czas vibruje..nie to co w Polsce czu u innych wloskich operatorow..Generalnie ja wyznaje stara zasade:Najlepsze taryfy to stare taryfy! ..Bo kiedys Vodafone oferowal wiecej gratisow..np byla tak taryfa ze jesli ktos do ciebie dzwoni, to ty za kazda wygadana minute/za 20 min jest 1, eu/ dostajesz kase..w sumie 10 eu w skali miesiaca, nie wiecej ,jest podobna taryfa obecnie ale kosztuje cie 2 eu mies i co miesiac muszisz ja sobie sama odnawiac i pamietac o terminie.sa tez inne taryfy wsrod ktorych mozesz wybrac opcje You and me,by do ukachnej jednej osoby dzwonic znizkowo za 7 cent. Pamietaj zawsze, ze pobieraja oplate za wlaczenie telefonu! scatto alla risposta /http://it.wikipedia.org/wiki/Scatto_alla_risposta // czyli pierwsza minuta w taryfie kosztuje cie 15 cent plus 15 cent.. Przy wybieraniu i operatora i taryfy zwroc duza uwage na to! jaka stawka/za min. scatto alla risposta.Unia Europejska od dawna naciska na Wlochy aby zniesli to scatto alla risposta... Ale Wlosi jak to Wlosi: volete tariffe competitive? Pagate un po’ di più prima. Rowniez wazne jest to ze kazdy z operatorow daje ci znizki/ok 50 proc/ na dzwonienie ale tylko w swej sieci..zalezy jakich bedziesz miala znajomych czy duzo z karta SIM w Timie czy duzo w Windzie...to tez wg mnie istotne :D.
http://www.wloski.ang.pl/Tanie_rozmowy_28067.html http://www.wloski.ang.pl/Dzwonienie_do_Polski_z_Italii_31676.html