wino

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktos moze mi powiedziec jak ocenia to wino: Barbera d'asti, Superiore 2005. Ja sie zupelnie na tym nie znam. a chce dac je komus, nie wiem czy jest na tyle dobre, zeby dac je w prezencie?
chyba najwyzsza pora je juz otworzyc..taka butla to gora 3 lata jak odpoczywa to juz pora na nia..predziutko, predziutko..wszystkie wina do 10 eu..nie powinny byc dlugo przechowywane..gora 3 lata..potem traca swe walory
No to ze ono kosztuje okolo 10 E to wiem:)
:D
zastanawiam sie czy takie 'tanie' wino mozna, wypada dac w prezencie. Sama nie pije, jedynie okazjonalnie, wiec chcialam oddac komus te butelke:) ale zastanawiam sie czy wypada
oczywiscie,ze wypada:)
w koncu głos konkretnej i zdecydowanej kobiety:)
:)))
Dam te butelke, ale jakos tak sobie czuje sie z mysla, ze kosztuje zaledwie 10E
wazne by byly babelki i smakowalo. ja jak kupuje wina czy prosecco to zawsze w granicach 7 - 10 euro.
W Piemoncie mówi się, że Barbera przybiera charakter ludzi, który ją uprawiają: skromna, ale jednocześnie silna i krzepka.Zalecane potrawy: znakomite do ciężkich potraw, wieprzowiny i pikantnych serów; polecamy do kaczki domowej, wędzonej i gotowanej szynki oraz pesto...Charakterystyka: Wino zrobione w 100% ze szczepu Barbera. Gdy jest jeszcze młode posiada czerwono-rubinową barwę, z wiekiem zbliża się do granatowego odcienu. Woń dosyć stonowana, wraz z wiekiem nieco eteryczna. W smaku wytrawne, pełne ciała z lekką goryczką, im starsze tym subtelniejsze. Ma spory potencjał by dojrzewać 5-6 lat...czyli spokojnie jeszcze macie 3 lata...:D
ale 10 euro to duzo jak na wino wloskie. tu wina kosztuja po 4 euro i to dobre wina, inne po 2, 3 i wcale nie sa zle wiec nie krepuj sie!!
to zalezy co uwazasz za dobre wino.Ja za dobre uwazam Brunello di Montalcino, w zaleznosci od winnicy cena od 30 do 60 e za butelke.
2005 to byl dobry rok :)ale jakosc wina zalezy jeszcze od winnicy.
http://www.wloski.ang.pl/We_Wloszech_sprzedaja_toksyczne_wino_29492.html ........no wlasnie Brunello falszowali!
jasne, jak juz falszowac to cos co jest duzo warte :)
dipende tutto dalla casa vinicola. Barbera direi è un ottimo vino. per quanto riguarda Brunello di Montalcino è primo in clasifica per la qualità,
é stato tarrocato non in Italia ma in USA.
Ora il prezzo sta crescendo per che le vigne stanno diminuendo. Ora non si riesce più avere da privato le damigiane e sono due anni che non riesco più comprare come sciolto.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia