Jaka książka dla początkujacych?!

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
mam zamiar dopiero zacząć uczyć się włoskiego, i miałabym do was prośbę czy mogłybyście polecić jakieś dobre książki dla początkujących z płytkami CD na których są dialogi itd. Z włoskim nie miałam nic a nic wspólnego, może jakieś podstawowe słówka :)
Z góry bardzo dziękuję.
Pozdrawiam serdecznie.
hm, mialam kurs włoskiego w 1 miesiąc z Ponsa, był ok, ale zdawało mi się, że jest ciut przymało słówek i ćwiczeń. teraz mam z Buchmanna, taki dość gruby zielony, jestem bardzo zadowolona, a zapłaciłam bodajże 15 złotych, także naprawdę warto :)
ja ci polecam ksiazke Bravissimo. jest na prawde rewelacyjna. sa tez do niej cd ale chyba tylko dla nauczycieli. niestety ksiazka jest cala po wlosku wiec dobrze by bylo zeby ci ktos troche potlumaczyl.
Dziękuję bardzo :)
niestety buchmanna nie było u mnie nigdzie i tej drugiej też..tak wiec kupiłam sobie lichts coś tam nie pamiętam ^^ jest ok, ale strasznie mało na cd jest dialogów i beznadziejnie bo niby mogę się nauczyć jak się pisze, ale i tak wymowy nie będę znać ;/ no ale to jeszcze poszukam tych polecanych przez was i moze sobie zakupie :)
Pozdrawiam :)
Ciao!
Ja polecam na początek idealną i niedrogą - "Włoski w 4 tygodnie" (już jest druga część dla śr.zaawansowanych) ok 15 zł w każdym Empiku.

Oprócz tego jakąś gramatykę ( ja mam Buchmana,jest ok i Zawadzką).
Jeżeli ktoś ma w posiadaniu SITA-Włoski to serdecznie polecam! Dialogi logicznie uporządkowane,słownictwo się powtarza i utrwala,dla mnie po prostu świetny wybór!

Mam nadzieję,że coś pomogłam :)
Oj dziękuję :)
Własnie też chciałam kupić "Włoski w 4 tyg" ale niestety u mnie w mieście w Empiku był tylko ten śr. zaawansowany..podstawowego nie było ;/
Dziękuję jeszcze raz :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Nauka języka