jak najlepiej nauczyc sie wloskiego???????

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, mam pytanie, prosbe o rade... Jak najlepiej i najlatwiej jest sie nauczyc jezyka wloskiego?? nie mam kasy aby zapisac sie na jakis kurs, kupilam sobie slownik przed wyjazdem do wloch ale ze slownika uczyc się nie da, najwyzej czsem cos tlumaczyc i zapamietywac jakies slowa. W czasie pobytu troche jezyka zalapalam ale chyba juz wszystko zapomnialam. Tu na forum gdzies czytalam ze w rzymie mozna znalesc darmowe kursy jezyka, ale moze ktos ma wiecej informacji na ten temat i moglby sie nimi podzielic to bylabyl bardzo wdzieczna, bo bardzo chcialabym wiedziec jak to wyglada.. :) dziekuje i pozdrawiam.
najlepiej sie nauczyc bedac zwyczajnie posrod nich...

ja tez lapalam ztv i gazet (wieeele la temu)

teraz wiem ,ze daja bezplatne kursy w INFORMAGIOVANI (MAJA TEZ SITO-wejdz i sie dowiesz)

ja dodam,ze na kurs trzeba tylko miec codice fiscale ,
www.informagiovani.it/

eccolo il sito!!!!!!!!!!!!!
stare dobre fiszki...i lektor
???????????????????

chciala ekonomicznie........
chyab nie ma glupszego sposobu na swiecie niz nauka ze slownika :D
Hej, bardzo ciekawe zapytanie. Ja robię to tak: kurs+ tydzień we Włoszech każdego miesiąca+ tv. Nie ucz się z głupich książek, bo tam znajdziesz tylko gramatykę. Mogą one być pomocne jeśli chcesz mieć certyfikat, bo na egzaminach obowiązuje ta"poprawna" wersja włoskiego. Każdy region ma pecyficzny dialekt więc osobiście uważam, że przyjaciele i otocenie to najleprze źródło;) Ja poruszam się po Lombardii, dialekt np. Como jest podobny do francuskiego, co mi bardzo pomaga.
Bądź otwarta, i dużo mów. Te dwie rzeczy wydają mi sięlluczowe. Powodzenia:)
tak, ale narazie jestem w Polsce i niestety nie mam stycznosci z tym językiem, ale jak bede tam to napewno bede sie pilnie uczyc:) książkę do gramatyki tez mam ale niewiele z niej rozumiem:P
Nie masz stycznosci z tym Jezykiem? Istnieje tv satelitarna, internet, skype i ne tylko. Co ja mialam powiedziec na poczatku lat 90-tych? Zacznij od wlaczenia wloskiej tv od rana do wieczora. Ja sie tak nauczylam we Wloszech.
I stacje radiowe w internecie, prawda?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

CafeItalia

»

Życie, praca, nauka

Zostaw uwagę