Paczka do Włoch (Sycylia)

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
Chcę wysłać paczkę do Włoch (dokładnie Sycylia). W paczce będą alkohol, książki, biżuteria (kolczyki), słodycze. I jak to zrobić by wszystko dotarło bezpiecznie. Poczta Polska np. nie przyjmuje alkoholu (nie wiem czemu). Czy jakbym "ukrył" zawartość paczki (ten alkohol) to mogę mieć pewność, że żaden celnik lub inny gamoń tam nie grzebnie? Czy może lepiej jakimś kurierem, który "nie wnika" w zawartość?

Pozdrawiam,
Maciek
Wiesz... moja mama mi w lipcu paczkę do Mediolanu wysłała, i dotarła ona do Włoch, lecz niestety nikt mi jej z poczty nie doręczył, po prostu natychmiast wysłał z powrotem do Polski... tylko kupa kasy stracona... Ale warto próbować... a zapomniałam dodać, że paczka wróciła otwarta.
Ja wysyłałam trzy lata temu paczkę na Sycylię, dokładnie do Catanii. Wysyłałam w niej m.in. alkohol, słodycze, książki. Wszystko zapakowałam, nie przyznałam się na poczcie, że w środku jest alkohol, napisałam tylko, że znajdują się tam art.spożywcze. Paczka dotarła bez żadnych problemów w ciągu kilku dni.
m maciek! Nie polecam Ci wysylac przez poczte.Mam zle doswiadczenia z wloska poczta i kurierami wloskimi.Na Sycylie jezdza autobusy lub busy. Jesli ma kto odebrac paresylke, to lepiej i bezpieczniej podaj ja przewoznikowi. Zaplacisz mniej i bedziesz pewny, ze dotrze do bez szwanku, w calosci i w terminie.Zapytaj tylko czy masz dostarczyc otwarta czy moze byc juz zaklejona.
Na Sycylii jest polska wodka , hahaha
Proponuję wysłac ją autokarem np AGAT świadczy takie usługi i jeździ na Sycylię.
Sprawdź w necie telefor (www.agat.net.com)chyba taka strona.
Nadajesz bezpośrednio u kierowcy (wyjezdzaja z bardzo dużej ilości miast w PL,lub wysłać do nich do Kraśnika) i adresat odbiera w dniu przyjazdu autokaru.Jeżeli mają przystanek w innym miescie niż mieszka adresat istnieje możliwość zostawienie w biurze Agat-u.
W zależności od wielkości paczki koszt ok 50-100 zł płatne u kierowcy.
o idylla widze ze jestesmy na tej same fali :D.. z ust mi wyjelas to co napisalas sama.,.czyzbys byla moja pokrewna dusza?:D pozdro
ahahaha, możliwe :):)
ja wlasnei poslalam wczoraj paczke z Termoli do Lodzi ... firma Rudnik Tumay. wzieli 15 euro na kwitek (oplata uzalezniona od wagi i wlekosci - widzialam ze na liscie byly tez osoby ktore placily i 60 euro!!!). wyslalam torbe wielkosci bagazu podrecznego (napakowalam oliwe, wineczko i pare innych rzeczy na swieta). wzieli bez problemu ale najpierw trzeba sie skontaktowac z firma. podadza ci nr do kierowcy i kierowca ci powie czy wezmie czy nie. nie da rady sie z nimi umawiac w przod bo zatrzymuja sie na danych przystankach tylko jesli wsiadaja / wysiadaja pasazerowie. ja torbe musialam podszykowac w jeden dzien.
wiecozrkiem bede wiedziala czy paczka dotarla czy nie a jesli tak to w jakim stanie. jakby co to dam znac
najlepie podaj paczke przez autobus ja bym polecala eurores bo nie sprawdzajo co jest w srodku torby duzo razy podawalam paczke i wiem na ktorej firmie moge polegac odradzam ci wysylac trans europa bo sprawdzajo pa :)
Nie znam tej firmy więc nic nie mogę powiedzieć,ale prawda jest taka że teraz przed świętami ludzie mają duże torby i więcej niż 1,a pzrewoźnicy liczą sobie więcej więć może i dlatego aż 60e.Ale pytający pisze iż chce wysłać na Sycylie.
Chyba się nie mylę.
Ale nie ma co się dziwić,że sprawdzają,przecież w momencie przejęcia paczki to na nich spoczywa odpowiedzialność co jest w środku,a trudno jest ufać każdemu i bezgranicznie.
Ja polecam AGAT.
no moja paczka dotarla nie naruszona tak wiec polecam RUDNIK TUMAY http://www.rudniktumay.pl/
Czesc jezeli chcesz wyslac paczke na sycylie ja ok 22 czerwca bede tam jechal.
Mam busa 14m3 i moge zabrac twoja paczuszke. WYstawiam rachunek i wszystko co potrzebne tel.793010140. Maciej SMolarczyk
Czesc jezeli chcesz wyslac paczke na sycylie ja ok 22 czerwca bede tam jechal.
Mam busa 14m3 i moge zabrac twoja paczuszke. WYstawiam rachunek i wszystko co potrzebne tel.793010140. Maciej SMolarczyk
czy pan nadal prowadzi te uslugi przewozowe?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka