smietana

Temat przeniesiony do archwium.
Tylko sie nie smiejcie!:)
Czy we Wloszech mozna kupic smietane kremowke?? jak tak, to jak ona sie nazywa
Śmietana to po włosku "panna".Kupowałam śmietanę,ale czy to była kremówka... nie dam głowy... nie pamiętam...
wątpię zeby to byla kromowka... a poza tym slyszalam ze wloska smietana nie jest za dobra, nie ma to jak nasza..:):)
sorry hehe mialo byc kremówka*
kurcze sie wlasnie obawiam ze nie znajde tu kremowki!a doradzcie czym moge ja zastapic w torcie plizzz????
tzn. co moge dac do torta zamiast tej smietany kremowki
Nie polecam "panna montata" w sprayu bo się dość szybko rozpłynie i na dodatek będzie cuchnąć chemią.
To zależy czy śmietana potrzebna ci jest do masy do przełożenia?czy też do przybrania?
jest w sklepach smietanka 30%!najlepsza jaka znalazlam byla w LIDL-u(200ml),ale w ipercoop tez jest,juz slodzona,pozdrawiam
Ja kupuje "panna da montare" to jest do ubijania,do ciast
"panna da cucina" jest do wszelkiego innego gotowania
Kupilam kiedys "dolceneve" to jest taki proszek ,ktory dodaje sie do mleka-ma wyjsc smietana....bbbllleeeee ohyda!!!Wyladowal w zlewie...Udanych wypiekow!! :-))
mozna tez uzyc smietanki w proszku "Dolceneve",ktora wystarczy ubic z mlekiem
mi "dolceneve" smakuje;)zawsze wychodzi,a jak wstawisz do lodowki to pozniej lyzki wbic nie mozna!
Najlepsza jest smietana,w "Dolceneve"jak przeczytac ingredienti to juz nie ubija sie smietany :-((
w zeszlym roku na RAI Tre w programie Report pokazywali jak zboze , ktore jemy codziennie w chlebie jest chemia niesamowicie polewane - jak raz na rok zjesz to nie zaszkodzi-a jedzac codziennie to w organizmie sie kumuluje i pozniej na raka co chwile ktos umiera-pewnie,ze jak mozna uniknac, to lepiej -panna da montare lepsza
potrzebna mi jest do masy i do przybrania
a czy panna da montare to w kazdym supermarkecie znajde i czy nadaje sie ona do kremu?
W wielu rzeczach jest chemia,wiec trzeba wystrzegac sie choc tych rzeczy co wiemy.Smietana to najlepsza swieza od krowy!!! :-D
Nadaje sie do kremu i jest w kazdym supermarkecie.
ja kupiłam 30% w coopie, była bardzo dobra
Zakręcona..cip..cip..cip
Dzięki:-)
Troche zakręcona dziś jestem:-O
:D..to przez pogode..
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa