zakup laptopa we Włoszech

Temat przeniesiony do archwium.
Dużo się już mówiło na temat internetu we Włoszech, ale nie znalazłam nic na temat zakupu komputera.Mniej więcej pamiętam ceny w sklepach 8[tel]euro.Niedługo wyjadę na zadupie(czyt.do Włoch)i dostęp do internetu będę mieć mocno ograniczony.Czy ktoś z was Żabki kochane wie jak wygląda sprawa zakupu używanego laptopa?jakie są mniej więcej ceny? gdzie najlepiej poszukiwać ofert?i na co należy zwracać uwagę przy zakupie?
Za 8[tel]euro to mozesz juz kupic wypas laptopa!

Kilka miesiecy temu chodzilam po sklepach i porownywalam oferty, i powiem Ci, ze calkiem niezle laptopy sa juz nawet po 500 euro (np.Compaq).

Co do uzywanych laptopow, poszukaj ogloszen w necie i w gazecie lokalnej... Ja bym jednak obawiala sie kupowac uzywany komputer....
zależy do czego ten komp Ci jest potrzebny ..od tego uzależnij swój wybór...jeżeli tylko i wyłącznie do użytku domowego polecam zwykłe standardy.
w zeszłym roku w IT kupiłam HP za 400 euro (nowy, 2 lata gwarancji,oprogramowanie Vista)..jestem zadowolona.

Co do oprogramowania osobiście polecam XP..nie lubię Visty.
Ja w zeszlym roku kupiłam laptopa (nowego) w sklepie internetowym (www.gigabyteonline.it) - w normalnych sklepach laptopów jest pełno, ale nie chciało mi się po nich chodzić, a poza tym było taniej. Laptop bardzo dobry, z Windowsem XP (na którym bardzo mi zależało), odpowiadający moim wymaganiom, dwa lata gwarancji, niecałe 500 euro. Sam przyjechał i nigdzie nie musiałam łazić.;)
Czyli trzeba się uzbroić w cierpliwość i po prostu dobrze szukać.Wspomniałam o laptopie używanym bo nowy w tych cenach jakie podałam jest dla mnie ciut za drogi.Z drugiej strony jest takie powiedzenie że tanie mięso psy jedzą i też nieco się obawiam kupować rzeczy używane.Dlatego przed zadecydowaniem o czymkolwiek chciałam zasięgnąć waszych opinii, bo wiem że mieszkając we Włoszech najlepiej znacie temat.Dzięki za podpowiedzi :D
Witaj Favola, zobacz sobie ten adres. Znajomy kupil u nich. Wszystko poszlo ok.
tzn. platnosci, towar - wszystko na czas, sa wiarygodni.
vendonline.gigacenter.it
kilka dni temu wróciłam z PL ..i na własne oczka widziałam w Makro ........Fujits Siemens za 1399 zł ...więc chyba nie warto kupować używanego.
Bez oprogramowania był ale masz nowy i na gwarancji.
To ja dorzuce jeszcze jeden sklep internetowy. Wprawdzie komputera u nich nie kupowalam, ale inne rzeczy tak i rowniez sa wiarygodni i solidni, dostawa w 2-3 dni od zamowienia.

http://www.fotodigit.it/sezioni/sezione2-sezione_240-Computer_portatili.html
Przejrzałam podane przez was stronki i faktycznie jest w czym wybierać :D
Jeszcze raz dziękuję za podpowiedzi :D
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia