Włoski salon fryzjerski

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich serdecznie
Jestem nowa na forum i chcę pozdrowić wszystkich forumowiczów!
Nazywam się Emilia,mieszkam w Alcamo na Sycylii i jestem fryzjerką.Mój chłopak Jerry pochodzi z Alcamo i też jest fryzjerem,za trzy tygodnie wyprowadzamy się do Polski i chcemy tam otworzyć typowo włoski salon fryzjerski.
Problem w tym że chcę wybrać jakąś fajną włoską nazwe dla salonu ,ale nie mam pomysłu!
Może wy macie jakieś propozycje?
Z góry dziękuję
A czym sie rozni typowo wloski salon fryzjerski od typowo polskiego?ja nie zauwazylam zadnej szczegolnej roznicy.
Salon 'BELLA' :D to slowo jest jak magia przyciagnie ci kilentki i pieniadze :D
A moze bellissima? Bella to nazwa wkładek higienicznych dla kobiet
jest osobiscie znany mi salon najwyzszej klasy w Warszawie/gdzie smialo po wlosku mozna sie porozumiec/ gdzie tluka nieziemska kase..stad me skojarzenie..i podsuniecie pomyslu..slow proste i zrozumiale..i jednoczesnie z ' LALKI' Prusa wiec i dla prostej osoby , o ile sie przylozyla do lektury szkolnej zrozumiale ..mam na mysli osoby po podstawowce..wiec ozoby prostej :D Prostota to jednoczesnie elegancja NAZWY saolonu..bez egzaltacji i wysokich aspiracji..bo kto ci przyjdzie jak nie zalapie o co chodzi..moze wiec ktos pomyslec, ze wlascicielka to Izabella..i poczuje, ze jest symaptyczna i ma ochote siez nia zapoznac i wejdzie sie czesac..chodzi zawsze o pierwsze wrazenie liczone milisekundach..:D..
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi,bardzo to doceniam :)
Salon włoski się różni tym od polskiego,że można się w nim porozumieć po włosku,ma typowo włoski wygląg jak z czasów staro-rzymskich i włoskiego styliste jako współwłaściciela.Pomyślałam ,że fajnie by było mieć inny salon niż wszystkie w Malborku,bo konkurencja jest spora.Nazwa salonu też powinna przyciągać swoją innością,nawet jeśli jest zle odebrana to ludzie o tym mówią i to czyni salon popularny,a jeśli serwis jest na poziomie to myślę że nawet abstrakcyjna nazwa nie przeszkadza ;)
Myślałam też o nazwie po nazwisku mojego chłopaka Di Giovanni ,ale jest wiele salonów w Polsce udających włoskie pod nazwą Giovani.Ja już sama nie wiem,Bellissima mi się też podoba,ale prowadzę stronę internetową pod taką samą nazwą i nie chcę się powtażać z tą nazwą :)
nazwij wiec salon: Italiano..raz, ze wloski! dwa, ze szef Wloch!
Temat przeniesiony do archwium.