hotel w krakowie

Temat przeniesiony do archwium.
czy ktos moglby mi polecic jakis hotel w Krakowie, najchetniej blisko rynku tak, aby latwo sie zwiedzalo, senza fare le trasferte.
to teraz ja pomogę. :)
byłam w hotelu Florian. przyjemny, prowadzony w klimacie rodzinnym holtelik, smaczne śniadania, do wyboru do koloru, na co masz smak. pokoje czyste (!), może nie ogromne, ale ładnie urządzone (możesz zobaczyć galerię 3d na stronie), do centrum spacerkiem jakieś 20 minut, albo 5 minut autobusem (przystanek pod samym hotelem), obsługa uprzejma, pracownicy byli bardzo pomocni, udzielali informacji turystycznych na miarę możliwości. ja byłam bardzo zadowolona.

http://www.hotel-florian.pl/
jeszcze raz ja. senza fare le trasferte? znaczy się "bez podróży"? tak mi translator przetłumaczył i nie za bardzo mogę złapać sens.

może i dużą reklamę zrobiłam Florianowi, ale naprawdę przyjemnie wspominam ten pobyt. :)
i jeszcze raz. jeśli szukasz noclegu dla kilku osób to może dobrym wyjściem byłby apartament. tak samo, albo nawet taniej może wyjść. nie korzystałam z tej opcji, ale wygląda ciekawie. zerknij na "apartamenty Stare Miasto" koło loga Floriana. inne oferty także znajdziesz na pewno w Internecie, nie tylko Florianowskie.
trasferte?..no to przyjrzyj sie pisowni i skojarz z.... naszym polskim TRANSFER //juz wiesz?:D..to slow ma znaczenie:trasferta: delgacja podroz sluzbowa..wlasciwie, ale jakze znajomi brzmi:D..jak sie skojarzy z jakim znanym nam polskim wyrazem..chocby byl ze slownika wyrazow obcych to i tak sie go rozumie ..na 'piewrsze skojarzenie' :D..poprobuj prosze..na pierwsze skojarzenia!..czasem jest dobra zabawa..bo sie rozumie nieznany dotad jezyk :D
hehe transferte skojarzyłam z transpotrem, przemieszczaniem się, ale nie mogę liczyć tylko na moje skojarzenia (senza skojarzyła mi się z siecią sklepów z bielizną La Senza heheheh). ale fakt, czasem potrafię w miarę zrozumieć co mówi znajomy Włoch, kojarząc po polsku i mam z tego frajdę. :)
alez ta bielizna ma super nazwe :D../senza znaczy bez/..czyli Wlosi lubia kobiety nie w bieliznie ale /senza/..BEZ :D
bez..bielizny :D
żeby tam Włosi. Brytyjczycy! ...a zaczęli Kanadyjczycy, bo to kanadyjska firma :D nie dajmy się zwariować, narodowość nieważna hehehe
Hotel Europejski, Andels (w centrum)
Novotel, Hotel Cracovia (dobra cena, 500m od centrum)
Cześć,
zależy jaki macie budżet... ja polecam Globtroter, bardziej centralnego za te pieniądze nie znajdziesz:
http://www.globtroter-cracow.com/pl_PL/prices.html
Wiele raz tam nocowałam i wysyłam tam wszystkich moich znajomych i jeszcze się nie zdarzyło żeby ktoś narzekał. 200 (!) metrów od Rynku Głównego.
Udanego pobytu!:)
dziekuje wszystkim ladnie za wskazowki.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Solo italiano