Czego zyczyc 6-scio latce na Boze Narodzenie?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 31
poprzednia |
Prosze doradzcie mi jakie zyczenia zlozyc takiej malej dziewczynce, wysylajac kartke z Wloch na Swieta. Zupelnie mam pustke w glowie, a i w googlach nie ma zyczen dla malutkich dzieci. Wiem, ze moze byc to np. gruby Mikolaj i wymarzone prezenty :))) Ktos ma lepsze pomysly? :)
w Itali dzieci raczej wola Befane 6 stycznia ..niz Mikolaja :D Napisz tak: Ciao topolina mia ..Volevo farti gli auguri di Buon Natale in modo speciale, ma non ho molta fantasia ..Quando ti affacci alla finestra e vedi una stella rossa quello e Babbo Natale che ti porta il tuo regalo Buona Natale ./Moja Myszko/wpisz imie/chcialabym zyczyc ci Wesolych Swiat w specjalny sposob ale nie mam za wiele fanztazji..Kiedy wychylisz sie przez okno i zobaczysz czerwona gwiazdke to swiety Mikolaj przybywa by ofiarowac ci twoj prezent gwiazdkowy...Moze Quasi ci to poprawi? on ma mala corcie i wie jak do malucha sie mowi i co sie takiej malej zyczy..Quasi????
w Italii tak, ale kartka bedzie wyslana do Polski :)
to chcesz to polce napisac czy wloszce 6 letniej..bo sie zakręciłam
po polsku ma byc?
moze ktos inny zna ladne zyczenia swiateczne dla dzieci? oczywiscie, ze po polsku, wiem, ze jest to forum jezykowe, jednakze pisze tu wiele dziewczyn, kobiet na powazne i te mniej powazne tematy, a moj zdaje sie byc na czasie, wiec dlaczego nie???
O santa madonnaaaaaaaaaaaa ale sie wkopalam ...Gdy pierwsza gwiazdka na niebie zabłyśnie
Niech aniołek Cię mocno ode mnie uściśnie
I złoży serdeczne życzenia z okazji:
Świąt Bożego Narodzenia!
moze sama cos wymodzisz ?mnóstwo prezentów,
wesołej roztańczonej kolorowej choinki.blyszczacych bombek,migoczacych swiatelek...Mikolaja z biala broda w czerwonym ubranku ...prezentow pod choinka,slodyczy stos,zdrowka i usmiechow,opieki Aniolkow,bycie grzeczna caly rok i okazywanie wdziecznosci rodzicom za ich troske i milosc ..masz tu wyrazy co lubia dzieci..uszereguj je sobie jak chcesz :D
Skacze Aniołek, skacze po chmurkach,
niesie życzenia w Anielskich piórkach.
Niesie w plecaku babki i świeczki,
a w walizkach złote dzwoneczki.
Wesołych Świąt! http://przedszkole1.republika.pl/piosenki_przedszkolne.htm
a czy ta 6-scio latka (coz za piekny wytwor) umie czytac?
Zdrowia takiego jak najzdrowszy rydz w lesie,
prezentów ile słoń uniesie.
Szczęścia większego niż Pałac Kultury,
przygód ciekawszych niż szkolne lektury.
Życia dłuższego niż włoskie spaghetti,
snów kolorowych jak barwne konfetti.
Słodyczy słodszej niż tort
A przede wszystkim Wesołych Świąt!
taaa...bo to od nazwy podstawowki skroconej teraz do 6 lat hehehe..
hheheeheehe.. mozna zadac malej 6 letniej pannie pytanie :Czy wiesz dlaczego św. Mikołaj jest zawsze uśmiechnięty?
- bo wie gdzie mieszkają wszystkie niegrzeczne dziewczynki. :D
Święta Bozonarodzeniowe mają dużo magicznej mocy,
ludzie ludziom śpieszą ku pomocy,
opłatkiem się łamią,
kolędy rodzinnie śpiewają,
i choć na chwile trochę lepsi się stają.
Na te magiczne chwile i rok nowy cały,
by się nie tylko tobie ale i innym dobre rzeczy działy,
prezenty pod choinka i zdrowie zawsze dopisywało
i tak ogólnie dobrze i milo bywalo.
Gdy pierwsza gwiazdka błyśnie na niebie Święty Mikołaj przyjdzie do Ciebie, razem wspomnicie dawne czasy, popróbujecie Świąteczne frykasy, potem odleci i skryje Go mrok, lecz Ty sie nie martw - wróci za rok..... PS mam juz zbastowac? ..czy dalej robic za renifera tzn jelenia grzebiacego kopytkiem w googlach? :D
droga mua-mua w polskich przedszkolach dzieci podzielone sa na takie grupy: 3-latki, 4-latki, 5-latki i 6-latki.
a co do tego czy umie czytac, to jesli Cie to tak bardzo interere to uczy sie, a w przeczytaniu zyczen ode mnie moze jej pomoc mamusia lub tatus prawda? czy to cos zlego???
absolutnie nie; poza tym az tak bardzo mnie to nie interere; nie rozumiem wzburzenia pani.
..razem wspomnicie dawne czasy.. bym zmienila 6 let. dziecku na ..razem obejrzycie prezenty :D
sette sie rozszalala.
szecioletnie dziewczynki raczej umieja czytac..co szesciolet. chlopcom..czasem sie nie zdarza i idzie im z wolna :D
szescioletnie pewnie tak, 6-scio letnie nie wiem.
lapanie za slowka, jakiez to dziecinne prosze pani pfff
za zyczenia dziekuje, juz znalazlam, bawcie sie swietnie, ale beze mnie wampirki :)
dzieci nue potrafia lapac za slowka.
nie
no bo wystrczy tylko glosno odczytac to "6-scio letnie"..ale glosno..i co wyjdzie? szesc./szescio sco letnie.. takie' szescscio'..to nic wielkiego ale smieszne..chcac cos napisac przedszkolakowi trzeba samej umiec napisac..to raz..a dwa ze ja chodzilam do przedszkola to wiele piosenek nie jest mi obcych heheh pytanie o umiejetnosc czytania tez bylo heheh dwuznaczne..bo forowiczka ani siebie nie odczytala rzetelnie .. wlasnie tego co napisala.. w pale mi sie nie miesci taki post..aby na forum jezykowe wchodzic i prosic o pomoc w napisaniu wierszyka dla dziecka? ..cholercia juz sama zaczelam ukladac/improwizowac:Jedzie Mikolaj jedzie na zlotych saniach dzwonia dzwoneczki,prezentow caly worek Mikolaj dzis przyniesie ci..i tra la la param pam..przeciez to latwe 'czarowa'c dzieci..O ile ma sie z dziecka cos w sobie i siegnie sie do tej czesci..ja sie wyploszylam,paraliz..ehhe .Male osobki traktuje bardzo serio..:D..i co z tymi' wampirkami'? hehehe.. a kto tu sam przylazl i 'szyje nadstawial' ?..hehehehe /oczywiscie zartuje ,pisze smiejac sie ..:D..pewnie nie raz jakas niespodzianka jeszcze sie tu wydarzy.
Sette di Nove, dobrze Ci tak ;) po co odpowiadasz idiotkom?
no widzisz..mam za miekka dupe hehehe..chcialam pomoc ,przejelam sie rolą..znasz to? nie przejmuj sie rolą, bo cię wypie....
Znam, choć moje ulubione to: "Nie żałuj dzioda, dziod ożyje, to cie szmatą zabije".
Dobre, nie?
pierwsze slysze..skad pochodzi to powiedzenie ?..z jakiej czesci Polski?
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 31
poprzednia |

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - tłumaczenia