Wysyłanie paczki do Włoch

Temat przeniesiony do archwium.
31-34 z 34
| następna
z kartonem jest ryzyko ze 'tylko' karton..i ,ze sie zgniecie..ale na wieze ,ksiazki karton /rowno sie pouklada/ dobry..Po cholercie ci stare gazety?..walizki sa poupychane jedna na drugiej ..a karton ?..toć trzeba sie z nim cackac..lepiej by kierowcy wiedzieli co tam jest.. w razie czego powiedza ze to ich, bo czytaj sobie ksiazki i stare gazety w przerwach na parkingu, sluchajac muzyki z uzywanej wiezy..hehehe/wiec zero klodeczek !ty na oko sobie oblicz wartosc tego ale wartosc 'zuzyta juz':D..by nie przesadzac..Ja nigdy nie podawalam wartosci..raz tylko jeden nowy kierowca mnie poprosil o podanie wartosci..rozesmialam sie i mowie: cos pan..tyle lat podaje rzeczy i nic nie zginelo...Kierowca ci powie czy wezmie rzeczy czy nie ..pod warunkiem ze ma miejsce..jak nie ma miejsc /ty wiesz ile tobolkow ludzie maja???/to nie wezmie ..on by chetnie zarobil te 25 eu od torby/walizki kolosa 15 od malutkiej,10 eu od naprawde niewielkiej..ale co zrobic:D
ale ja nie w karton, kolezanka w karton a ja chce w torbe podrozna, a nie gazety to takie "branzowe", nie jakies tam claudie, tiny i inne pierdoly :-) czyli wrzuce w torbe podrozna obloze gazetami, ksiazkami i materialami i bedzie git...aha i nie zaloze zadnej klodeczki
Moj kartonik przed swietami kierowcy wzieli (22 grudnia) zazyczyli sobie 100zl, zamiast o 14 byli po 2 w nocy (biedni) kierowca odrazu mi powiedzial, ze do Cassino jechac nie bedzie! Mam wyjechac na autogrill...gdzies tam, podal nazwe. Musialam jechac 60km w jedna strone bo "kierowca" wjezdzac do miasta nie bedzie! Kolejnym razem (jesli bedzie kolejny raz) przed podaniem paczki, zapytam czy maja ochote wjechac do miasta ;)

A i nie tylko ja tam czekalam na paczke!
Wiesz, nie chce bronic kierowcow, ale w podrozy roznie jest o spoznienie latwo.. A co do autogrilla to tez im sie nie dziwie, bo jesli maja jakas tam trase to trudno zjezdzac do miasta. Autokarom jest znacznie trudniej zawrocic niz osobowce..
A ze swojej strony to radze wszystkim, aby wszelkie paczki czy "listy" zawierajace jakies produkty wysylac tak aby miec dokument nadania. Ja dosc czesto prosilam o przeslanie czegos tam priorytetem i dochodzilo, ale ostatnio taki list nie doszedl..I szukaj wiatru w polu..
31-34 z 34
| następna