jezeli chodzi o poczte polska i wloska to ja tez mam zle doswiadczenia ,zeby nie powiedziec gorzej. u mnie bylo na odwrot paczka - list zostal wyslany z Polski , listem poleconym - priorytetem jakby wszytskiego bylo malo . Z wyslaniem zadnych problemow pieniazki wziete jak za wyslanie szkatolki zlota ale to "maly" szczegol, przesylka nie dochodzila przez tydzien (dla scislosci tydzien czyli siedem dni pracujacych nie siedem dni tygodnia !!!) w koncu moja mama juz wkurzona nie mniej niz ja idzie na poczte i pyta co jest grane ,ze paczka polecona - prorytetowa w tak dlugim czasie nie doszla . pani odpowiada ,ze czasem zdarzaja sie "male" pozlizgi nawet z priorytetami , w koncu mama sie pyta gdzie jest ta paczka, podaje , mumer nadania a pani " a do wloch zostala wyslana , wie pani paczka przekroczyla juz granice ale........co dalej sie z nia dzieje my juz pani nie odpowiemy , bo nie mamy podpisanej umowy z poczta wloska i jak przekroczy granice to juz nic o takim liscie , paczce nic nie wie" PARANOJA . mogli od razu powiedziec "pani nie wyslyla poczta bo i tak nie ma gwarancji ,ze dojdzie a jak zaginie to my juz nic na to nie poradzimy ...."a nie brac pieniadze za wyslylanie polceonym priorytetem a po tygodniu (dni pracujace!!!) powie ci taka pinda ,ze nie nie pomoga bo paczka przekroczyla granice i ich juz nie obchodzi gdzie sie teraz podziewa! dlatego nie polecam poczty ani polskiej ani wloskiej ,
moral - nie sadze ,ze ktokolwiek , cokolwiek ci odda albo wezmie na siebie jakakolwiek odpowiedzialnosc .
zycze oczywiscie abo list sie odnalazl!!!