schengen, przewoz towarow, zywnosci, kosmetykow...

Temat przeniesiony do archwium.
31-35 z 35
| następna
moze i moga zatrzymac na terenie calego kraju, ale to chyba trzeba sie poruszac tirem,albo jakims innym samochodem dostawczym, czy Ty didlino wybierasz sie w podroz do Polski tirem? ;) nie wiem czy znajdziesz celnikow na ktoryms z przekraczanych przejsc, no ale moze ci sie uda, powodzenia :) widze, ze trudno ci uwierzyc w to, ze mozna przejechac niemal cala Europe nie bedac kontrolowanym i praktycznie zatrzymujac sie tylko na siusiu i kupke :) tak jest w istocie ;)
Zdziwiłabyś się, ile zwykłych samochodów osobowych jest kontrolowanych w Niemczech na autostradach... moja siostra np. jechała fordem fiesta, która na tira raczej nie wygląda.:)
moze fakt, ze ja na wloskich tablicach jestem sprawia, ze mnie Niemcy traktuja inaczej, Niemcy z zalozenia maja nas za zlodziej i przemytnikow wiec mnie nie dziwi w sumie, ze wciaz robia kontrole, ale rece i cycki opadaja.
Rozpisaliscie sie na temat Niemcow.Kontrole sa wszedzie Czesi, Słowacy i Austryjacy są teraz wszedzie.W Austri robia rekaw i wszyscy jada przez parking.Wszystko zalezy czego dotyczy akcja, ale najczesciej chodzi o papierosy.
Ja juz nie potrafie zliczyc ile mialem takich kontroli.Jezeli ciebie nie zatrzymali to pewnie dlatego, ze celnicy raczej sa zainteresowani busami, ale osobowki tez czasem sprawdzaj.
Jeden bedzie jezdzil tysiace razy i go nie zatrzymaja drugi tyle samo i moze byc za kazdym razem zatrzymany.Nie ma na to reguly.Nie ma kontroli celnej na granicach ,natomiast sa na trasie ,w Czechach rowniez ,chyba bardziej niz w Niemczech,zatrzymuja rowniez i wlosi. Zarowno tiry ,samochody dostawcze jak i osobowe te trzecie moze i mniej,ale zawsze trzeba miec to na uwadze.
31-35 z 35
| następna

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka