co byscie do nich zaliczyli?
chce zrobic cioci z Polski paczke z Wloch. na pewno dam jej gorgonzole, mozzarelle, mortadele i pesto.
co byscie jeszcze dodali? :)
Ser grana padano...zadne gorgonzole a juz Bog bron mozarellla
SettediNove
15 mar 2011
zadna mortadela tylko prosciutto crudo di Parma.....jak lans to lans..i tylko produkty z gornej polki..a slodycze w kraju salepsze niz tu..w ustach nie mialam nic z peruginy..nawet nie wiem co to jest...jem tylko Mon Cherie :D
SettediNove
15 mar 2011
vino Montepulciano Sangiovese
nav79
15 mar 2011
jesli prosciutto to san daniele, o niebo lepsze od parma. No i limoncello, pyszne slodziutkie, powiedz cioci zeby je schlodzila wczesniej
gosiaBG
15 mar 2011
mnie tez parma nie podchodzi... a parmiggiano jest lepszy od grana padano, chociaz grana tanszy ;) A perugina - polecam "baci" :) Swietnie sie nadaje na prezent...
SettediNove
15 mar 2011
z tych czekoladek 'Baci' to ciotce orzechy pomiedzy zeby powchodza i bedzie narzekac hehehe
vikiviktoria
16 mar 2011
To moze suszone pomidory,oliwki i suszone przyprawy jak lubi kucharzyc-najlepiej od rolnikow z mercatino lub fiery no i dobra oliwe...
SettediNove
17 mar 2011
no to sie rozkrecilo..proponuje butelke wloskiej coca coli jezt duzo lepsza w smaku niz wPolsce..hehehe i oliva oliva z olivek..koniecznie :D
emendamentos
17 mar 2011
...i koniecznie wodę mineralną :P
tutti_noi
22 mar 2011
aha, wode mineralna, dzieki
lacoccinella
22 mar 2011
suszone pomidory sa okropne, jak to można jeść wogóle :P?? ale "oliva oliva" jak ktoś ma przyjemność dorwać taką domową, to tylko dobra buła do tego i można tak wciągnąć całkiem sporo :-)
lacoccinella
22 mar 2011
ah, ja przywożę gingerino do PL często - sa w buteleczkach 100ml -> idealnie do podręcznego ;)