zwyczaje żywieniowe we Włoszech

Temat przeniesiony do archwium.
31-36 z 36
| następna
wrecz przeciwnie, schudlam!!!! moze dlatego ze lepiej sie odzywiaja od nas? wiecej warzyw i owocòw, mniej chleba i ziemniakòw.
obiad jedza jak maja przerwe obiadowa (na pòlnocy najczesciej ok 13),a w domach tez nie jedza o 12 tylko ok 13-14, a kolacje ok 20.00-20.30, tak przynajmniej wynika z moich 7 letnich obserwacji. kanapki istnieja ale jedza je ewentualnie na obiad
z ta kawa to lez lekka przesada, ja prawie nigdy nie pijam malej czarnej (tylko po obiedzie czy kolacji w restauracji) a pozatym to zamawiam zawsze albo capuccino albo marocchino. i nikt sie nie dziwi, nie raduje ani nie pogardza.
dla nich jest brrrrr codziennie kartofle... co kraj to obyczaj
Najpierw polski opłatek, a potem smażone ośmiornice We Włoszech jest coraz więcej rodzin mieszanych, które co roku w wigilijny wieczór łączą tradycje swoich krajów pochodzenia. W rodzinach włosko-polskich Polki już na dobre wprowadziły tradycję dzielenia się opłatkiem zanim skosztuje się tradycyjnych krabów czy ośmiornic.
Włosi to tradycjonaliści i myślą tyko o jedzeniu....... calosc bite 2 strony tutaj:http://polonia.wp.pl/title,Najpierw-polski-oplatek-a-potem-smazone-osmiornice,wid,12976142,wiadomosc.html
Włosi po północy zjedzą soczewicę i wieprzowe kiełbasy../wlasnie juz ja zjadlam rozdawali wczesniej..pyszne bylo / Na sylwestrowych stołach we Włoszech, po toaście o północy pojawia się tradycyjnie soczewica - jako wróżba obfitości pieniędzy w nowym roku - oraz dwa gatunki gotowanych kiełbas - cotechino (serdelowa) i zampone, czyli rodzaj golonki.Na sylwestrowych stołach we Włoszech, po toaście o północy pojawia się tradycyjnie soczewica - jako wróżba obfitości pieniędzy w nowym roku - oraz dwa gatunki gotowanych kiełbas - cotechino (serdelowa) i zampone, czyli rodzaj golonki.
Temat przeniesiony do archwium.
31-36 z 36
| następna

 »

Pomoc językowa


Zostaw uwagę