Może jest ktos kto mieszka we Włoszech ?i...

Temat przeniesiony do archwium.
Ciao:).Uwielbiam Włochy,ale niestety jeszcze nie bylam tam nigdy.Uczę sie od 2 lat włoskiego i ...chciałabym dowiedzieć się więcej o kulturze,ludziach i wszystkim co związane z tym krajem. Tak więc jezeli ktos mieszkający we Włoszech miałby ochotę popisać od czasu do czasu ze mną... to świetnie:))) Uwielbiam poprostu poznawać nowe ludki:))
Czesc, skrobnij cos na [email] jestem w genui jesli interesuja cie jakies "pierwsze", "swieze" wrazenia i obserwacje co do tego regionu; chetnie pokeresponduje

Pozdrawiam
:)) dzięki:)
Genova, Portofino, Rapallo, ech... cała Liguria jest piekna, jezeli nie mialbys nic naprzeciwko to moze i ja ponudzilbym Cie kilkoma pytaniami ?

cordiale saluti !
wojtek
Jasne, pisz smialo na adres ktory podalem powyzej

Pozdrawiam
Ja mieszkalam tam ponad 12 lat w Rzymie ..obecnie wrocilam do polski , tzn trzy miesiace temu .... jak jest ...nie wiem jak w innych regionach ,ale rzymianie sa smieszni ,weseli ,beztroscy, maja wady ,ale ktoz z nas ich nie ma .... warto pojechac ,chocby na tydzien , nie pytaj czemu zdecydowalam sie na powrot do kraju.....pozdrawiam
hej ja mieszkam od 5 lat na sycyli. kiedyś w catani teraz w siracusach ... jak coś to mozesz napisać na [email] ... pozdrawiam....
czesc Asik.a.JAk milo ??mieszkasz na Sycylii??ja sie tam wybieram po swietach i jak dobrze pojdzie to zatrzymam sie tam na dluzej.
pozdrawiam
ja rowniez wybieram się na Sycylie :) w te wakacje. Może mogłabyś mi przyblizyc sposób bycia tamtejszych ludzi.

Pozdrawiam
ja wprawdzie nie bylam na sycylii ale w neapolu pompejach i w okolicach wezuwiusza, bylam bardzo zawfascynowana ludzmi i wszystkim, naszczescie ktos wylal mi na głowe kubeł zimnej wody bo łatwo można się rozczarować, włosi są bardzo weseli iotwarcia, i bardzo czarują bardzo wiec nie daj się zwieść najperw dobrze ich poznaj. pozdrawiam
Widzę,że większość z Was wybiera sie do Włoch....ale Wam zazdroszczę:) Pozdrawiam wszystkich:)
cze ja mieszkam we wloszech w Udine
zostawiam moj adres na wypadek gdyby ktos chcial do mnie postukac
[email]
Kochana prosimy o pomoc !
Ladujemy w sobote tj. 11.06 ok.22 na Ciampino i nie mamy noclegu.
Mamy namiot spiwor. Jestesmy z kolezanka : dwie kobiety w wieku 45-50 lat.Jedziemy nawiedzic grób Ojca Św. Doradz tanie i bezpieczne przetrwanie przez te noc .Pozniej myslimy ze cos wymyslimy.Najlepszy bylby jakis kosciol czy klasztor.
Serdecznie cie pozdrawiamy
Maria i Anna
witam!
mieszkam od kilku lat pod Neapolem.
udziele chetnie informacji,lub porozmawiam.
odpowiem tu na forum,czesc !
czesc czy moge wiedziec gdzie bo ja mieszkalam w terzigno pod vesuviuszem 8 lat a 2 lata temu wrocilam do polski tesknie troche mam ochote dowiedziec sie co slychac w moich rejonach
Cześć wam wszystkim!
Strasznie się ciesze, że istnieje taka strona internetowa:) Natrafiłam na nią właśnie teraz kiedy i ja wybieram się do Włoch. Jadę w styczniu do Trento, na razie na parę dni a później... Kto wie? Jeżeli będą perspektywy pracy? I tak chcę wyjechać z Polski, więc czemu nie do Włoch? :)) Chętnie i ja dowiem się czegoś więcej o Włochach, mimo że już jednego znam ale on i tak jest wyjątkiem od wszystkich więc nie mam jak porównywać;))
pozdrawiam i czekam na info:)
wlosi sa bnaprawde wspaniali!uwielbuiam mentalnosc wlochow!to ze nie sa jak polacy9bez obrazy)tacy spontaniczni weseli i nic ich nie obchodzi!
czesc...a ja w casercie :)
ja mieszkam we wloszech od ponad 3 lat. mieszkam dokladnie w miescie orvieto. studiowalam tez w perugii. jesli chcesz to mozemy poklikac na gg (moje [gg] ) albo jak chcesz pisz na maila [email]
zapraszam tez inne osoby i pozdrawiam mocno
aga
witam ponownie!
do tych,ktorzy pytali,mieszkam w Acerra,miasteczko pod Neapolem,
na trasie Neapol-Caserta.
informacja dla Polakow mieszkajacych w poblizu:
w Acerra istnieje(od niedawna) Klub Polski przy parafi Gesu
Redentore,via Fondola(casetta prefabbricata in legno).
spotykamy sie co srode rano 9.30-11.00.
cel spotkan:mozliwosc rozmowy po polsku,kurs j.wloskiego(base e
perfezionamento),informacje i porady (udzielane przez mediatora kulturalnego).
w przyszlosci (bliskiej,mam nadzieje) lekcje j.polskiego i religii dla dzieci.

ZAPRASZAM SERDECZNIE !
moj e-mail [email]
ulenka 87.Napisz do mnie ,ty tez mozesz wyjechac do [email]
czesc!!..ja tez w casercie :) mieszkasz w samej casercie czy w okolicy? bo ja w centrum... :)
kasandra czy ja tez moge sie dowiedziec jaka jest mozliwosc wyjazdu pozdrawiam?!
ale Wam wszystkim zazdroszczę też chciałabym pojechać do Włoch......marzę o tym!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja też chce:-)
ale jechać "w ciemno" się boję,w ogóle jakoś tracę już nadzieję, że kiedykolwiek uda mi się tam wyjechać, żyć, być...
w tym przypadku niestety chcieć nie znaczy móc
hej mam na imiE Paulina w grudniu jadę do Włoch chcę dowiedzieć się czegoś ciekawego o tym kraju z perspektywy kogoś kto tam tak długo mieszkał
Hej!
Mieszkam we Wloszech (Verona) od ponad 2 lat, chetnie odpowiem na Twoje pytania.
POzdrawiam serdecznie
[gg]
[email]
Temat przeniesiony do archwium.