Ulubione miasto w Italii

Temat przeniesiony do archwium.
61-88 z 88
| następna
Mieszkam w Rimini od 7 lat i nie podzielam opini , miasto przyjemne tylko z perspektywy turysty i tylko podczas wakacji ... Kocham Florencje i Venezie :-)
A w Umbrii najpiekniejszy jest ASYZ
a ja zapodam dwa kontrastyrnVeronarnCefalurnrndopiero co wróciłam a już bym chciała ((
zdecydowanie VENEZIA
SYCYLIA SYCYLIA zdecydowanie sycylia jest piekna,a zwlaszcza siracusa i taormina:).catania mnie jakos za bardzo nie urzekla(jedyne co z niej pamietam to kosciol obok kosciola;),ale imprez w tym miescie t raczej nie zapomne:)
MATERA, drugie co wielkości miasto w regionie Bazylikata, grało Jerozolimę w 50 chyba filmach, m.in. u Gibsona i PAsoliniego
Bella Toscana :D:D e Firenze, certamente :) mi piace anche Portofino (vicino a San Remo) :)
Florencja! :)) Potem Capri i Sycylia, ale prowadzenie Florencji jest zdecydowane.
Z tych co dotychczas zwiedzilam, to zdecydowanie Florencja. Później Wenecja. Może po urlopie zmienię zdanie ;)
>mi piace anche Portofino (vicino a San Remo)
Trish , wiesz , na mapie wydaje się blisko :}
ja stawiam na Firenze .
Trish, ty upierdliwa potworo... ;)
mi dispiace, che questa distanza non ti sembra "vicino", pero' sono stata a Portofino e San Remo quando ero piccola e non mi ricordo bene la distanza ;)
a tak poza tym... to straszne jest, że na tym forum non-stop ktoś się z kimś kłóci, chamsko komentuje, bez opamiętania krytykuje wszytskich i wszystko oraz czepia się :) ale to nie do tego tematu,wiec przepraszam :)
straszne jest, ze na tym forum wszyscy sa tak przewrazliwieni..i nie mozna juz slowkiem sie odezwac, bo zaraz placz i lament...
LUDZISKA SPOKÓJ, bo mi gorączka przez was nie moze opasc!!!
póki co byłam tylko w Romie i Sarteano. Rzym piękny i ciekawy ze względów historycznych, ale maluteńkie (chyba z 1 główną ulicą) Sarteano, ludzie znający wszystkich i wszystko ;) na pół niewidoma babcia, która słuchając komentatora meczu darła się na piłkarzy, że źle grają i krytykowała trenera ;)) dziadki z laskami na ławkach, uliczki tak małe, że można skakać z dachu na dach... aCh... no i mają basen ;))
dobry temat do odswiezenia...moje ulubione miasto w Itali to Venezia
Triest-mozaika kultur,narodowości...może trochę ''mało włoskie'', ale dla mnie najpiękniejsze :)
Z wiekszych miast to Rzym...super atmosfera..czlowiek czuje sie jak w domu..
a z mniejszych Positano..najbardziej romantyczne miasteczko na swiecie..
Rovereto TN
Rzym. :)
Positano, urocze, ale cholernie drogie :-)
jak dla mnie Alghero na sardynii, potem Alberobello, Gubbio w Umbrii, Triest,
O ile moge dolaczyc sie do rozmowy to ja bym zaproponowal Fiuggi badz Rzym :)
NEAPOL!! i okolice :) czyli Amalfi, Capri, Positano, Torre del Greco :):) a także Bologna, Rimini, Ravenna.
Taaak .. Napoli , a w szczegolnosci slynne Gory Smieciowe . Bardzo romantyczne , z wieloma punktami widokowymi a z ich zboczy mozna podziwiac pasace sie szczury i urzekac sie unaszacym sie aromatem .. Podobno w planach uruchomienie wyciagu narciarskiego , jak tylko Gory osiagna odpowiednia wysokosc .. Ostatnio projektem zainteresowalo sie tez Palermo .
Ja polecam Bolzano i Merano coś pięknego i wogóle północny region Trento Adige
Dla mnie Rzym bezkonkurencyjnie, później Cagliari i te cudowne plaże :)
Temat przeniesiony do archwium.
61-88 z 88
| następna

»

Inne

Zostaw uwagę