czesc!
Czesto zdaza mi sie podrozowac stopem we Wloszech, mieszkam na polnocy i kiedy odwiedzily mnie kolezanki z Polski jezdzilysmy w 3 wszedzie stopem, z Bresci do Werony,Wenecji, Bergamo,J.Garda itd,
W naszym wypadku (3 dziewczyny) zatrzymywali sie wlasciwie sami faceci, ale zawozili nas nawet tam gdzie nie jechali, w zamian za chwile rozmowy, milego towarzystwa i usmiechu, bardzo milo wspominam tamten czas, uwazam, ze jest male ryzyko jezeli chodzi o bezpieczenstwo, trzeba zatrzymywac w miare mozliwosci tylko Wlochow i omijac cudzoziemcow (Maroko,Albania itp), maximum czasu oczekiwania to 15 min,nie wiem jak bedzie w twoim przypadku, jako ze jestes facetem, przydalaby ci sie jakas towarzyszka plci pieknej, to moze brzmi dwuznacznie i dziwnie ale to bardziej przyciagnie Wlochow i zacheci do zatrzymania sie, moze w twoim przypadku bede sie zatrzymywac kobiety, ale one raczej tego nie robia nigdy, chyba sie boja cudzoziemcow, wlosi nie jezdza autostopem, jak bedziesz chcial jeszcze jakies rady to pisz.......
pozdrawiam