polka kontra wloszka

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 31
poprzednia |
czego brak wloszkom, a co mają polki, za sa bardziej poszukiwane i preferowane???
mysle, ze niczego
to ze wlochom podobaja sie polki a polakom wloszki wedlug mnie wynika z tego ze poznajemy cos nowego nieznanego, a wiadomo ze to co nieznane pociaga bardziej. poza tym wchodza w to roznice w typach urody, polki o typie slowianskim bardziej podobaja sie wlochom bo sa inne niz te kobiety ktore maja mozliwosc widziec na codzien, i na odwrot, polakom z tego samego podobaja sie wloszki.
a co do charakteru... tu juz kazdy musi popisac sie sam.... chociaz mysle ze historia i kultura danego panstwa ksztaltuje poniekad tez charaktery swoich mieszkancow ...
to tak z mojej strony :)
ti saluto :)
wedlug mnie sa bardziej poszukiwane przez wlochow...bo inaczej niz wloszki podchdza do zycia i do seksu przede wszystkim.
uwazane sa za latwe. wlosi organizuja sobie wyjazdy do polski w wiadomych celach i rzadko sie zawodza.
tak to wyglada z punktu widzenia niektorych wlochow.
ale w sumie ci ktorzy sie ozenili z polkami sa zachwyceni ich wszechstronnoscia, niezaleznoscia i radoscia zycia. jakos wloszki sa chyba za powazne czasem:)
to tyle. z autopsji to nie wiem bo jestem z polakiem.)
Polki są bardziej cieple, oczywiście nie można uogólniać.
Racja również, że wlochów przyciąga slowiański typ urody, tak samo jest z wloszkami, ja jestem blondynem o niebieskich oczach ;-) więc mogę poświadczyć jakie wzbudza się zainteresowanie. Mimo wszystko nawet będąc we Wloszech wolalem tamtejsze Polki, nie wiem dlaczego, ale poprostu przyciagają i choć na pierwszy rzut oka nie wiedzialem na 100 że są Polkami to i tak mialy ten blysk w oku który potrail ująć.
taka jest opinia faceta, ale cóż każdy ma swój gust ;-)))

saluti!!
POLACK28--od dłuzszego czasu czytam twoje wypowiedzi:wydaja mi se b.konkretne.N ie chcialabym aby zabrzmialo to lak anons matrymonialny- wiec wybacz pytanie- ile masz lat.musze to wiedziec
nie prawda ;CHCIAŁABYM wiedziec...
witam Aga mam 28 lat , tak jak w nick'u :-)
pozdrawiam cie:-))))))))
Polki sa super dziewczyny, potrafia sobie radzic w wielu sytuacjach, wszechstronne, a przy tym bardzo uczuciowe.I oczywiscie nie wspominam juz o urodzie. Sa wyjatkowo urodziwe..podobnie jak czeszki czy rosjanki.
Polack28 zgadzam sie z toba ;-)) a ty jako facet orientujesz sie w tym temacie lepiej od kazdej kobiety.
Ciao a tutti ,

Zainteresowal mnie tytul "Polka kontra Wloszka " , czy rzeczywiscie mamy tu do czynienia z jakas rywalizacja ? Mnie to denerwuje , kiedys poszlam na impreze urodzinowa z samymi Wlochami i jeden z nich zadal mi pytanie : Hai gia' trovato il suo italiano ? A potem zaczal mi tlumaczyc ze nigdy nie bylabym szczesliwa z Wlochem , bo jestesmy zbyt rozni kulturowo i najlepiej rozumieja sie ludzie z tych samych krajow ....
Uwazam ze spostrzezenie Biondiny jest bardzo trafne .
Poza tym wcale nie jest powiedziane ze tylko niebieskookie blondynki sie podobaja , ja osobiscie mam typowo wloska urode i jakos nie czulam sie gorsza jesli chodzi o wzbudzanie zainteresowania . Blond wlosy to nie wszystko .
kurwa o czym w piszecie chyba na glowe wam sie zucilo od tego slonca co?

wydaje mi sie ze niektozy faceci z wloch szukaja takiej "darmowej "niani

ale z drugiej strony co mozecie wiedziec jakie wloszki sa ?????

mam nadzieje ze nie dorabiaja wam rogow bo z tym temperametem nigdy nic niewiadomo:)))))
pozdrawiam
poznalam dwoch wlochow w Londynie- z jednym stracilam 2 lata z drugim na szczescie tylko 2 miesiace- obaj mowili ze nigdy nie znajda takiej kobiety w zyciu /tzn wloszki-cokolwiek to mialo znaczyc/- ale jednak obydwaj stchorzyli- silna osobowosc polek i umiejetnosc radzenia sobie w zyciu wyploszyla ich- czasami zastanawialam sie kto ma jaja w tym zwiazku- znudzila mi sie nanczenie- dla mnie to maminsynki /oczywiscie w moim mniemaniu- nie mozna ougolniac/,
ale to ze sa przystojni to juz inna sprawa....
nareszcie Polka z ja....mi, ciagle sie slyszy jacy to wlosi sa super...bla bla bla...
9O% dziwewczyn na tym forum ma tylko takie zdanie. Nareszcie dziewczyna , ktora nie zyje marzeniami! Poklony dla niej!
to smutny fakt ...az sie nieobrze robi
jakis czas temu na lamach innego forum byl podobny temat ( na tejze stonie) . NAsze rodaczki (niektore posunely sie dalej) > Pamietam porownanie wlocha i polaka. pierwy romanty-drugi dran...ma perfavore!
włosi mają to, czego polakom brakuje, a polacy mają to, czego nie mają włosi. akurat na tym forum jest wiele dziewczyn, które są w mniej lub bardziej formalnym związku z włochem, z czego wynika, że akurat tym dziewczynom odpowiada to, co oni sobą reprezentują. odnalazły w nich coś, czego brakowało im u polaków. i nie ma się co dziwić, że wypowiadają się o nich dobrze.
trochę zamieszałam, ale chyba wiadomo o co chodzi
Zgadzam sie .Stad mala obiektywnoc wypowiedzi naszych dziewczyn.;)
Włsi , których osobiście znam pochodza z południa,ich mentalonosć zawiewa z lekka arabami;).Kobita-czyt.zona to taka gosposia , do kochania , do rozrywek maja inne kobiety.Zreszta sami mawiaja , ze wszystkie kobiety to kur....tylko nie ich matka.Troche to porypane bo prawie kazda kobieta jest czyjąs matka.Pozdrawiam
wydaje mi sie ze generalnie ( to juz nie tylk poludniowcow dotyczy) sa podobni do siebie i ci z polnocy. Bo powiedzmy sobie szczerze ...oni owszem kochaja Was...problem tylko polega na tym ze wszytskie. ZOna jest ok ale najbardziej podoba sie dziewczyna z sasiedztwa...i (mowie to na podstawie kilkuletniego pobytu w tym kraju) naprawde niewielu jest Wlochow ktorzy nie zdradzili. Taka juz natura macho italiano:) ...Ich najwieksa zaleta , czego nam moze brakuje to to ze maja niesamowite gadane. MAlo polek porafi sie w pore pokapowac ze to tak do kazdej...nie tylko do niej.
jak widze o co czasem dziewczyny prosza do tlumaczenia..to az mnie sciska serce....
zakochane po uszy ...a po wlosku ni w piec ni w dzieciec. Wiec jak oni sie dogaduja skoro jezyka nie znaja. Bo oczywiscie wloch na pewno po polsku nie potrafi. No moze po angielsku ...ale to gromadka tylko.
Wiec wniosek taki: usmiechnie sie , pokaze biale zeby na tle sniadej opalonej cery, powie "cialo bella"(tu niektore od razu wymiekaja -bo zaden polak na te slowa sie nie odwazyl -z roznych wzgledow) i dziewczyny(zanzaczam niektore-bo zaraz mnie tu zlinczuja) nie ptrafia sie oprzec ich urokowi...wracaja do kraju..czekaja cierpilwe ( czasem po jednej przygodzie wakacyjnej zreszta ) na kolejny przyjazd po roku z nadzieja ze kocha tylko "mnie" i czeka...a on czeka owszem...raz z jedna raz z druga:)
Delgadina masz calkowitą racje ja tez mam ciemne wlosy sniada skore i niebieskie oczy i jakies nieziemskie przyciaganie.az sie niedobrze robilo .Jednak my sie roznimy od wloszek zaraz bylo _ty jesteś polką-a ja dumnie że tak jestem polką.
witam chlopaki, to co piszecie to prawda,
3 lata mieszkalam w Londynie i takiego zroznicowania narodowosci /i facetow/malo gdzie mozna spotkac, poznalam facetow z roznych krajow- wlochow, grekow,anglikow,australijczykow francuzow, arabow, hindusow, itd.i sie zalamuje/juz myslalam zostac lesbijka/, kazdej narodowosci mozna cos przypisac,nigdy nie tworzylam stereotypow, ale tak sie nie da- Londyn mnie tego nauczyl- za duze zroznicowanie,
najbardziej rozczarowalo mnie zachowanie polakow za granica/ale to odrebny temat/,
jestem po socjologi wiec latwo mi "rozpracowac" ludzi nie zaleznie z jakiego kraju pochodzi, ale jak facet wcisnie dziewczynie /mlodej, glupiutkiej, zrozpaczonej, samotnej/ ze ja kocha i zrobi dla niej wszystko, a co najgorsze jak powie ze jest jedyna i bedzie na nia czekal- kazda w to uwierzy,
ja sobie w brode pluje, bo tez czekalam- i stracilam rok,
teraz facet tez mnie wystawil- a ponoc bylam jedyna- i gdzie go znalazlam- na Ibizie,
najbardziej mnie smieszy jak pare wlochow powiedzialo mi- "kocham cie"- "O!!! na prawde, szybki jestes, po 3 godzinach znajomosci....", najczesciej w klubach- po prostu sa "niesamowici",
mam taki apel: dziewczyny nie dajmy sie idiotom, szanujmy sie, mamy wlasna godnosc, nie znizajmy sie do tych frajerow, bo i tak wczesniej czy pozniej bedziemy plakaly, mamy wlasne zycie, nie musimy byc od nikogo zalezne, a nie ulegac, nie badzmy kurami domowymi, pokazmy im, ze mamy rozum a nie tylko cialo i.. pussy,
sorry ponioslo mnie
do duce- mam marzenia: Wlochy /nie wlosi/, zakochalam sie w tym kraju- cieplo jest, a nie Londyn, jedzenie, jezyk, wino, pasta, ach...
wybieram sie w polowie pazdziernika, mam bilet i jestem spakowana- bez mieszkania, pracy, znajomych,jezyka, ale dam sobie rade, jak dalam rade 3 lata w Londynie teraz tez dam rade- bo warto- panstwo jest sliczne...
masz racje oni nawijac to potrafia .A ja jestem i tak nadal zauroczona z wzajemnoscia moim polakiem który jest moim męzem od 25 lat.chociaż nie prawi mi komplementów .Nie jedno malzenstwo rozpadlo sie bo wloch slodzi a potem idzie swymi drogami.
chwala Ci za to. !
Juz czlowiekowi niedbrze o tych tekstow ktore czasem dziewczyny prosza zeby przetlumaczyc...jakie one sa naiwne. I jak ktos zauwazyl wczesniej . zakochane mimo ze nawet nie potrafia sie porozumiec z wlochem bez tlumacza(forum ) w tym przypadku. To bardzo smutne.
Bravo dziewczyny!!Popieram w 100%!!Oni traktują nas jak lalki,ale kimże oni są!Nie dajmy się zwariować,nie wierzmy w ich puste słowa,obietnice bez pokrycia.Oni jutro i tak będą z INNĄ,a my...No cóż...
wraca mi wiara w nasze rodaczki!
nic dodac, masz racje, niestety mysle, ze kazda musi/chce? sie na wlasnej skorze o tym przekonac
fajnie, juz myslalam ze jestem sama, a tu sie okazuje ze jest nas wiecej,
taka mala historyjka z zycia wzieta:
facet wracal do Wloch, ja zostalam w Londynie /niby tymczasowo, bo pozniej mialam do niego dojechac- ale sie przestraszyl/, pare dni przed wyjazdem: "ale bedziesz czekac? tylko nie znajdz sobie innego faceta, bo was znajde i zabije..",
"a ty?", " ja nie, ja moge sie bawic /seks/, przeciez facet jestem, ale wiesz, ze kocham tylko Ciebie",
Po prostu nic dodac, nic ujac,
z czyms takim spotkalam sie pare razy- ja moge, ty nie, bo ja facet jestem i to tkwi w mojej naturze /to mi sie kojarzy z pewnym zwierzeciem na czterech lapach/,
mysle ze oni po prostu sie z tym pogodzili, ze nie mysla glowa tylko czym innym, i dobrze im z tym, zaakceptowali to i tym sie tlumacza....
musze poszukac w wloskim slowniku slow- Odpowiedzialnosc i Wiernosc, i Mestwo... nigdy ich nie slyszlam, a wydaje mi sie, ze wogole nie istnieja...
Oczywiscie nie uogolniam- przepraszam jezeli kogos urazilam, to sa tylko moje doswiadczenia i opinie,
a tak wogole to mam 25 lat,
Kiedys moja siostra powiedziala mi " wyjdziesz za polaka bedzie pil a ty bedziesz siedziala sama z dzieciakiem w domu i prala zazygane ciuchy meza, wyjdziesz za wlocha - bedzie cie zdradzal a ty bedziesz plakala w domu sama " Wyszlam za wlocha , nie placze w domu nie ma kochanki jestesmy szczesliwi ale........ Ja nie polecialam na slodkie slowka , wybralam takiego ktory bylby dobrym ojcem i mezem no i kochankiem tylko dla mnie. Wiem , ze teksty dzialaja poniewaz polacy boja sie muwic o swoich uczuciach a wlosi raczej nie, wiec polki glodne sa tych tekstow ,ale dziewczyny zeby trafic na porzadnego wlocha ktory mowi tekst tylko do ciebie a nie do wszystkich napotkanych trzeba naprawde sie naszukac , albo miec szczescie.
Co do tematu to wloszki sa wychowane inaczej , nie chodzi tu o urode ale raczej o sposob bycia i co najwarzniejsze pierwsze co ich interesuje to portfel. Wlosi tez maja manie" straniera". Jezeli postawic przed wlochem piekna wloszke i taka sobie polke - wloch wybierze polke. Urok nowego, innego i tajemnicy bo tak naprawde nic nie wiedza o polsce i polakach , jak sie tu zyje i jaki to kraj.
Przepraszam za bledy.
Anna
to prawda czesto ludzi przyciaga to co nieznane-tajemnicze. Pewnie to jest waznym argumentem w tym co pociaga wlochow do polek...oczywiscie nie jedynym...wiele mozna by wymieniac dobrych cech naszych dziewczyn...ale na pierwszym miejscu wymienilbym urode , ktorej zadny facet przy zdrowych zmyslach naszym dziewczynom nie odmowi.
Wracajac do zaintersowania nowym , nieznanym to po paru latach we wloszech stwierdzilem ze wloszki sa dosc puste jak na kobiety- najwazniejsa jest dla nich pozycja i kasa ,szcegolnie na polodniu. WIec jak tylko wlosi zaczynaja sie interesowac polkami to od razu twierdza ze to puttanelle(przepraszam-to cytat). Pamietam jeden program (nazwiska prezenterki juz nie pamietam -wiem ze to zona Constanca ...chyba Maria jaksa tam;) ) w ktorej roxzwazano problem facetow -wlochow uciekajacyh w ramiona polek. Oczywiscie komentaze byly w miare jednoznaczne- naszym dziewczynowm chodzi o kase a nie o milosc. Nic dziwnego ze tak uwqzaly skoro wazyly swoja miarka.
Po prawie 10letnim pobycie we wloszech moge stwieerdzic ze niestety wiekszosc wloszech nie kieruje sie miloscia w wyjsciu za maz. Zreszta pamietam w sondazach 70% kobiet sie do tego przyznawala.
Ja osobiscie (po roznych nazwijmy to "przygodach" miedzynarodowych ) wrociwszy do Polski poznalem Polke. Spojzala tymi codownym oczkami, zatrzepotala rzeskami ...no i bylo juz po mnie. Teraz juz jest moja zona:).
Chwala Polkom!
Jestescie najlepsze, szkoda tylko ze szukacie szcescia w ramionach facetow z zagranicy.
Wracajac do tematu forum...we wloszek najbardziej brakuje polskich kobiet!
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 31
poprzednia |

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka