prato! szukam kogos z prato i okolic

Temat przeniesiony do archwium.
hej od 12 lipca bede mieszkala w prato czy jest ktos z tego miasta lub okolic kto chcialby nawiazac kontakt?
ciao,
abito molto vicino a Prato e conosco qualche polacco nella zona.
Se riesci a scrivere in italiano o in polacco semplificato posso vedere di darti un aiuto se hai bisogno.

ciao ciao
cze czarna ! prato ,pistoia to mniej wiecej moj rejon[ mieszkam blizej pistoi ] chetnie nawiaze kontakt , bo dotychczas nie znałam zadnych polaków w tej okolicy.wracam około 10 lipca.jezeli sa inne osoby które chcialaby sie 'ujawnic' prosze o maila [email] mozemy wymienic chocby numery telefonów..pa
dawidku a moglbys to napisac po wlosku bo niestety ale moj wloski nie jest zbyt dobry:(
mieszkam bardzo blisko Pratoi znam kilka polek w tej okolicy.Jeśli potrafisz napisac po włosku lub w sposób dla mnie zrozumiały po polsku,zobaczę czy moge ci pomóc w razie potrzeby
hej barbie6! niestety moj wloski nie jest jeszcze zbyt dobry. bardzo bym sie cieszyla jezeli dasz mi jakies maile do tych osob lub jezeli maja ochote to niech pisza na moj adres: [email] dzieki i pozdrawiam .
Czarna ,ja ci tylko przetłumaczyłam słowa dawidka,przepraszam,jęśli wprowadziłam ciew błąd,chiedo scusa,byłam w toskanii ,wróciłam w styczniu,pracowałam w Vaiano-niedaleko Prato,teraz jestem w polsce,do toskanii nie wracam, jadę na sycylię,pa powodzenia
ok barbie dzieki:)
:)
Mieszkam w Poggio a Caiano (okolice Prato)mam meza Wlocha i szukam Polek ktore mieszkaja w tych okolicach na stale.
Pozdrawiam
Ciao,
se ti può interessare abito a S.Angelo! Se mia sorella non andava ad abitare lontano sarebbe stata contenta di conoscerti!

Ciao ciao

Ps.
Sei mai stata al bargo a prendere l'aperitivo?
mam jedno pytanie do ciebie dawid, ostatnio wracajac z pracy (pracuje w Sesto Fiorentino)zajechalam przypadkiem do S.Angelo , zapytalam napotkanego na drodze chlopaka o droge bo szukalam jednego sklepu, okazalo sie ze ta osoba ma mame polke i troche mowi po polsku , czy to byles moze ty?
Si!!! Sono proprio io!!!
Ma guarda che coincidenza....
L'hai trovato poi quel negozio? Non ne avevo mai sentito parlare.

Ciao ciao
w Prato pracuje moj kolega , chetnie pogada z wami ,ale musicie go poszuka w kościele jest ksiedzem .Fajny koles.
No zobacz jaki zbieg okolicznosci, jaki swiat jest maly, az wydaje sie neprawdopodobne, a twoja siostra gdzie sie wyprowadzila , saleko?, jeli mozna wiedziec
pozdrowienia
lolli
a nie nie znalazlam bo juz nie jechalam dalej, szukam takich sklepow bo chce otworzyc w Polsce sklep z uzywanymi firmowymi rzeczami, na razie znalazlam tylko na poludniu Wloch ale te mi raczej nie odpowiadaja...
calusy
lolli
lolli,
questa è la mia mail [email]
se vuoi ti posso parlare un po' dell'argomento...

Ps.
mia sorella non abita lontanissimo, diciamo che ci sono 40km
na ktory kosciol?
lolli jesli interesuje cie otwarcie sklepu z odzieza firmowa nowa odezwij sie do mnie -moj numer g-g 3678907 mieszkam we Wloszech w livorno-bywa w prato i jestem przedstawicielem handlowym....moze bede w stanie ci pomoc.pozdrawiam
Dori,
dzieki wielkie, odezwij sie do mnie na maila [email]
Dzieki
(sory ale z tym gg to ja nie wiem o co chodzi)
lolli
dori, moj numer [gg] (wlasnie sie zarejestrowalam), jak by co daj znac
pozdr.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Kultura i obyczaje

»

Pomoc językowa