Jaki prezent dla italiano?

Temat przeniesiony do archwium.
Mam być może nietypowe pytanie.Jade na święta do rodziny do Włoch.Co na skromny prezent dla Włocha 40-latka,lubiącego wszystko co czekoladowe (niekoniecznie do jedzenia) nie "fidanzato" ale z którym sympatyzuję od pewnego czasu? Bo przecież kiełbasa polska i skarpetki odpadają? ;-)
Mam podobny problem, jade na koncert erosa do mediolanu, akurat 16 kwietnia, zatrzymam sie w domu znajomego wlocha. Pytalam go co moge zawiesc jego rodzicom , oczywiscie odp. ze nic. Jednak nie wypada tak z pustymi rekami. Myslalm o zubrówce i ptasim mleczku. Ale nie jestem pewna jak tam przyjmuja podarki alkoholowe :[
Ptasie mleczko jak najbardziej, też już "robiło" u mnie za prezent ( wspaniałe efekty!).. Alkohol? Chyba ostrożniej, zależy czy ktoś kolekcjonuje "barek" (to się ucieszy) czy pije tylko wino do obiadu.
Oj, Twoje pytanie nie jest takie bardzo nietypowe - wręcz odwrotnie:
http://www.wloski.ang.pl/szukaj.php?q=prezent&action=szukaj
Witam, oczywiście wiem że ten temat był już poruszany, ale nadal mam dylemat. Odwiedzam znajomego w jego urodzimy... nie znam go dobrze, nie wiem co lubi. Ale najgorsze, to że przyjęcie bedzie u jego rodziców, których wtedy poznam...-czy im też coś przywieść z polski. Nie wiem co? Może polską wódke? Prosze o pomoc!!!!!!
dla pani(nie wiem ile ma lat)jakąś efektowną apaszkę,srebrna i bursztynowa biżuteria,"drzewko szczęścia",coś z polskich słodyczy w jakimś oryginalnym opakowaniu,coś z Cepelii.Dla pana miód pitny lub polska wódka w jakimś nietypowym opakowaniu.To wszystko możesz już mieć do 50 zł.Dla solenizanta?nic o nim nie wiesz?co kolekcjonuje,czym się pasjonuje,jakie ma upodobania?co lubi?
lubi tańczyć, kocha morze, pływa...
album o Mazurach albo wybrzezu Baltyku, bursztyny, plyte z muzyka Szopena
Chopin świetny pomysł-ale czy trafiłabym w jego gust, kurcze nie wiem.
To wesoły, zabawny chłopak...
To jakiś album z rozrywkową muzyką,polskie też są wartościowe.A skoro lubi pływać i lubi morze to miły gadzet z symbolami marynistycznymi,cos znad naszego Bałtyku,jakiś obrazek,statek w butelce
Kazda z nas zapewne miala kiedys taki dylemat. Co mozna kupic? Wlosi malo wiedza na temat Polski wiec jakis album o Polsce (pieknie wydany) robi wrazenie (ale najlepiej jezeli jest w jezyku wloskim :] ), poza tym na moim facecie robily furore krawaty z Wolczanki (mamy taki sentyment do Krakowa), jesli pali papierosy to jakas elegancka papierosnica, muzyka Chopina tez bedzie dobra bo to klasyk (ale najlepiej w dobrym wykonaniu np. Rachmaninova). Jezeli chodzi o alkohol to bylabym bardzo ostrozna bo wielu Wlochow nie pije mocnych trunkow wiec polska wodka to nie jest odpowiedni wybor no jesli juz to miod pitny. Jesli sie tyczy pan, to najlepiej bizuteria z bursztynem (ale to bardzo kosztowne!). Mozna tez kupic perfumy (ale tylko wtedy jezeli sie wie jakich perfum dana osoba uzywa! Nigdy jednak nie kupujemy kosmetykow bo moga to zrozumiec opatrznie. Nalezy pamietac ze Wlosi to esteci i lubia to co piekne i byle co ich nie zadowoli. Liczy sie tez sliczne opakowanie. Wielu Wlochow (jak nie kazdy) mowia wprost i nie beda udawac zachwytu jak im sie cos nie spodoba a wiec jezeli pochwali swoj prezent to gratuluje bo dokonalas super wyboru :) Powodzenia!
Coś z Polską? Może kufel z mapką Polski? :D Sprzedawali takie przed mistrzostwami ;) albo i Tyskie do tego... :)
ja kupiłam kiedys album o Polsce w języku włoskim, bodajże dostałam go w Empiku, musze powiedzieć, że italiano był bardzo zadowolony...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Studia językowe