Roma- "La Sapienza"

Temat przeniesiony do archwium.
Ciao,
Przyznano mi stypendium Erasmusa na rzymską "La Sapienzę".
Jadę w październiku na pół roku (2006/2007)i zastanawiam sie czy ktoś z Was też jedzie w tym czasie albo juz jest w Rzymie i studiuje na tej uczelni coś z Lettere e filosofia. Obecnie jestem na 2 roku polonistyki UJ(spec.komparatystyka) i chciałabym w Rzymie wziąć niektóre przedmioty ze slawistyki,lit.włoskiej i francuskiej.Powiedziano nam na zebraniu przyszłych Erasmusów,że z działu humanistycznego możemy wybrać,to co nas interesuje.Trochę to przypomina MISH...Bardzo chętnie poznałabym osoby,którym ten temat jest bliski :) Moje [gg] , mail [email] Piszcie :)
Pozdrawiam ciepło- Magda
słuchajcie chciałabym studiować włoski z angielskim w rzymie na la sapienza
czy jest taka możliwość. nie chce studiowac jednej filologi tylko jakies łączenie np. francuski z niemieckim
ile języków można wybrac i czy sa egzaminy wstępne! dzięki z góry
wloskiego nie mozesz studiowac jako ze to nie jest jezyk obcy a to z kolei nie jest uniwersytet dla obcokrajowcow(mozesz ewentualnie zapisac sie na italianistyke, ale widze ze interesuje cie co innego) musisz wybrac sposrod innych jezykow.

co do reszty pytan to odwiedz stare watki, tam chyba jest napisane di tutto e di più
Mam pytanie: co można robić po skonczeniu italianistyki???
nic, albo jechac do wloch gary myc, albo kelnerowac, bo znasz jezyk , nic poza tym
Po skonczeniu italianistyki mozesz uczyc wloskiego lub byc tlumaczem. Poza tym, jesli posiadasz oprocz tego inne konieczne predyspozycje i umiejetnosci, mozesz z powodzeniem pracowac we wlosko-polskich firmach.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Kultura i obyczaje

»

Inne