witam:)mam prosbę do osób mieszkających we włoszech:)czy znacie jakieś oryginalne włoskie imiona?takie raczej nie tłumaczone na polski:)z góry wielkie dzięki:):):)
wiem ale ja szukam takich oryginalnych:)może znasz?
[konto usunięte]
16 sie 2006
Wszystkie imiona mają jakieś tłumaczenia.Na tamtym temacie jakaś dziewczyna wypisała całą litanię imion,niektóre bardzo fajne.Od tematu zaczęła się moja przygoda z fioletową stroną.
[konto usunięte]
16 sie 2006
a czy Franciszek to po włosku: Francesco czy Franco? he?
[konto usunięte]
16 sie 2006
Francesco-Franciszek; Franco-Franek; Gigi-Jurek; itd można wymieniać.
*Stella Marina*
16 sie 2006
ale przeciez Franciszek to Franek ;)
[konto usunięte]
16 sie 2006
eh no wlasnie - franciszek to franek, czyli francesco to franco czy sa to 2 inne imiona?
[konto usunięte]
16 sie 2006
To nie są 2 imiona,to to samo tylko jedno w wersji urzędowej,2 to zdrobnienie. na temacie poniżej"Włoskie imiona"jest bardzo dużo imion,ich zdrobnień.Fajne są niektóre
fiorellina
16 sie 2006
http://gens.labo.net/en/nomi/
Do wyboru do koloru. I typowe i oryginalne ;)
[konto usunięte]
16 sie 2006
a skoro już jesteśmy w temacie imion to powiedzcie mi czy imię aldo ma jakieś polskie tłumaczenie... ja niegdzie się z takowym nie spotkałam , ale może ktoś wie:P
[konto usunięte]
16 sie 2006
A to nie będzie czasami Adolf a damskim wydaniu Aldona?Fajne jest takie odgadywanie znaczeń naszych imion
[konto usunięte]
16 sie 2006
fiorellina a gdzie na tej str sa imiona?prosze napisz bo nie moge znaleźć :/?:)
fiorellina
16 sie 2006
Po lewej stronie trzeba kliknąc w literkę :)
Ale widzę, ze to tylko niewielki wybór i wielu imion nie ma:/
[konto usunięte]
16 sie 2006
Właśnie wróciłam z tej stronki z imionami.Niektóre sa bardzo dziwne.Przy okazji zwiedziłam apartamenty(nie znam jeszcze włoskiego więc nie wiem czy sa do wynajęcia czy sprzedaży).