SAMOLOT CZY BUS

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 41
poprzednia |
witam:)zastanawiam się co taniej wychodzi...samolot czy autobus do włoooch:)
myślę, że jeśli zarezerwujesz odpowiednio wcześniej, to samolot. A o ile wygodniej =))
samolot o wiele taniej jak zrobisz rezerwacje jakis czas wczesniej, autobus jest wiele drozszy :(:(...w jedna strone kosztuje tyle co np. samolot w dwie strony
Coś mówili w Polsacie,że od września czy października mogą zniknąć tanie linie lotnicze bo mają drastycznie wzrosnąć ceny biletów.
aha..no mam nadzieje ze to nie prawda bo oczywiscie wolałabym samolot...a ile trwa podróz busem a ile samolotem?:)
Samolotem zależy z którego miasta i do którego miasta, ale ok. godzine i 50 min. Bus od granicy polskiej do granicy wloskiej ok. 10-12 godzin. Jeśli w nocy, to szybciej, bo jest mniej przerw w podróży.
Jesli lubisz miec nogi pod brodą przez 20 godzin (jeszcze zalezy gdzie jedziesz busem ) to polecam busa:)
Jesli chcesz leciec jak paniusia to polecam samolot :)
A jesli chcesz zwiedzic troche europy to polecam autko osobowe wtedy stajesz gdzie chcesz robisz co chcesz i nikt co nic nie gada:)
Ja jechalem tak 4 dni i bylo super duzo zwiedzilem po drodze.
>Jesli chcesz leciec jak paniusia to polecam samolot :)<

hehe ostatnio wcale nie miałam tak kolorowo w samolocie. Jak w końcu dostaliśmy się do środka "latającej skrzynki" to...czekaliśmy w środku ponad godzinę na zezwolenie na start! Było okropnie gorąco, klimatyzacja nie chodziła (później powiedzieli, że to przez niedyspozycję jednego z silników za to odpowiadających), była chyba 4 czy 5 małych dzieci, które ryczały i kilkunastu Włochów, którzy sadzili się i chcieli do kabiny pilota wejść ;P z perspektywy czasu wydaje się to zabawne ;))
buhahahah paniusia!
to dobre...bo pewnie busem to babsko jedzie

Monia - pytanie dla mnie retoryczne....oczywiscie ze samolotem (jak paniusia hihi)
daj spokoj..w autobusie mozna zwariowac..to koszmar! nie jedz tylko lec!
jeździłem 5 razy w tym roku równiez i za każdym razem busem bleeeeeee koszmar jeśli pomyśle, że można było to zamienić na 2 godzinki lotu mmmmmmmmmmmmm
agatkaf tak myślisz?no własnie a co z cenami?porównywalne?
Ceny Foggia-Rzeszow jakies 27 godz jazdy autobusem 160 euro w obie strony
Zamiast busem lepiej autokarem.Można nóżki rozprostować.Nie jest uciążliwe jeśli działa klima.Jechalam 4 razy i bylo ok.Ostatnio leciałam samolotem-1.5 godz lotu i na miejscu.Zaplaciłam duzo taniej jak za autokar i wszystko bylo zgodnie z planem.Tylko trzeba wcześniej rezerwowac bilety.
porownywalna...ja niecale 3 tygodnie przed wylotem zaplacilam 98 euro (ok.400zl.)za lot w dwie strony wawa-roma
a autokar koszowalby cie ok.500-600zl.

ale komfort podrozy - nieporownywalny!!!!!!!!!!
Bydgoszcz-Palermo 430 zł w jedną stronę bez żadnych zniżek, czas ok.48-50h.
Autokar z klimą, podróż bardzo uciążliwa, ale można się przyzwyczaić.
3 lata temu leciałam Alitalią do Palermo i zapłaciłam za bilet ok. 1600 zł.

Do 30 września można tam lecieć z centralwings. Ceny wahają się od 4[tel]w jedną stronę.

Natomiast loty czarterowe z Warszawy do Palermo to wydatek ok. 12[tel]zł, w tym przypadku w dwie strony, ale powrót po tygodniu lub dwóch.

Mam pytanie czy ktoś zna tańsze połączenia do Palermo?
centralwings lata do palermo ale tylko w sezonie letnim, czyli zawiesza loty jakos na przelomie wrzesnia/pazdziernika

50 godzin!!!!! juz mi sie robi slabo...
Nie jest tak źle ;) Pierwszy raz najgorszy. Ale zawsze można znaleźć dobre strony. Dla mnie ważne jest to, że wsiadam w Bydgoszczy, oddaję bagaż i nie muszę się o niego martwić.

Jeżeli lecę, to trzeba dojechać do Wa-wy, z bagażem, potem jeszcze na Okęcie.
Po całym dniu biegania z walizkami ręce mi się tak trzęsą, że nie jestem w stanie wsypać cukru do włoskiego espresso!!!
a ja tam sobie autokarem jechałem do Venezii , za bilet w jedną stronę zapłaciłem 120 Zł ( poza sezonem ) ,a że wówczas już mało osób podróżuje do Włoch to misio wyciągnął się na dwóch siedzeniach i dochrapał aż do Venezii ,do której dojechaliśmy gładko po 18 godzinach , wogóle nie poczułem ,że gdzieś jechałem ;)
dojechac to Wenecji to nic takiego...gorzej do Kalabrii, bo to dwa razy tyle drogi...a Palermo to juz w ogole hen za wielka woda
masz racje bydgostia
zalezy skad i dokad sie jedzie...wtedy dopiero mozna sprawdzic co sie bardziej oplaca i co jest mniej uciazliwe
no np. do Neapolu to autokarem' bym sie ' nie wybierał nawet gdyby mi zapłacili ;)
Agata,jakimi liniami lecialas?Czy wiesz moze jak dziala polaczenie rzeszow(badz krakow) do neapolu(badz rzymu)?Jakie sa ceny?I czy to powaznie prawda,ze jak sie wczesniej zamowi bilet to jest taniej?Ile mniej wiecej?
Misio no wlasnie,ja jezdzilam do neapolu roznie,pociagiem ,autokarem,busem,raz samolotem(ale normalnie skore ze mnie zdarli)Ale to bylo 3 lata temu i chcialabym sie dowiedziec cos na temat lotow i cen teraz?Wiesz cos?
wejdz na strone centralwings albo innych tanich, adesy znajdziesz na googlach- napisz tanie linie lotnicze, tam wejdz w reserwacja i wyswietli ci sie wszystki z jakich polskich miast i dokąd jakie ceny kiedy itp, najlepiej jak sie rezerwuje z 3 miesiace przed wylotem wtedy jest naprawde taniocha np 49zl lub 19 zl + oplata pasazerska
Az tak tanio?To ja bym sie bala z takimi leciec,cos podejzanie nisko.Tak to czlowiekowi nigdy nie dogodzi,albo za duzo albo za malo;)Dzieki
Ja szczerze mówiąc do Napoli nigdy nie latałem ,ani wogóle tam nie byłem ! ;-),
ale jeśli komuś zależy ,aby dojechać jak najtaniej , to chyba jednak samolot będzie najlepszym rozwiązaniem ,biorąc pod uwagę wysyp tanich linii lotniczych ,ostatnio moja znajoma leciała do Rzymu , 20 Euro ( a wiem ,że można taniej ,co chwilę są jakieś promocje , super oferty ;) ) w jedną stronę , trzeba jescze doliczyć opłaty lotniskowe ( nie wiem ile wynoszą ) .... , często ceny są porównywalne z tymi za bilet autokarowy ,a jeśli to daleka podróż do samolot daje nieporównywalny komfort no i lot trwa ok. 3 godzin nie 30 ;)
Teraz będę miała dwa problemy. Co wybrać, samolot, czy autobus? A drugi to czy w ogóle będę w stanie dojechać do Palermo:(((
3 tyg. temu przeszłam operację, wycięto mi jedną głowę mięśnia czworogłowego i na razie chodzę o kulach.
Zastanawiam się kiedy wstanę na nogi. W przyszłym tygodniu chyba zacznę rehabilitację, to może w końcu ujrzę światełko w tunelu...
Uważasz, że lot na wysokości 10 tys. km., to nisko? Chcialabyś z okna widzieć kulę ziemską? Na takie podróże, to trzeba jeszcze trochę poczekać ;)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 41
poprzednia |

« 

Kultura i obyczaje