Małe czy duże miasto ?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam was,
Chciałbym was zapytać o zdanie, gdzie lepiej byłoby mieszkać we włoszech, w małym mieście do 40 tyś mieszkańców, czy może w dużym ? typu Firenze, Milano, Roma ?
nikt się nie wypowie?
to zalezy od wielu czynnikow..

1) zastanow sie czy znajdziesz prace w malym miescie, no chyba ze jej nie potrzebujesz do zycia
2) pomysl czy lepiej sie czujesz wsrod tlumow, czy na odludziu
3) czy masz rodzine, czy Twoje dzieci beda musialy daleko jezdzic do szkoly, a w przyszlosci na uniwerek
4) itp.

Wiec chyba nikt Ci nie powie, jak jest lepiej, bo sam wiesz co jest dla Ciebie lepsze i znasz swoje preferencje

P.S. Florencja wcale nie jest znow taka duza, tzn. fakt, pelna sklepow i platajacych sie pod nogami turystow, ale nie mozna jej porownac do Milano czy do Roma.
Ja moge ci powiedziec moja opinie.rnDla mnie lepiej mieszkac w malym miescie i tu dam ci przyklad. Mieszkam ok 40 km od mediolanu. Pracuje w mediolanie i dojazd zajmuje mi 30 min pociagiem. Plus jest taki ze za mieszkanie place 350 euro a chcac wynajac mieszkanie w mediolanie takiej samej wielkosci musialabym dac przy najmniej 800 euro. To jest juz duzy plus.
Ciężko mi się zastanowić, bo miałbym szanse wyjechać do małego, miasto, ale najbliższe większe miasto to Venezia - 90 km, to troche daleko, ale jeszcze mam troche czasu może ktoś jeszcze się wypowie?
hmm ?
Ciao:)Mmmm...kappala ma racje..zlazy c Cie interesuje..ja moge pwiedziec na swoim przykladzie przez 3 ..nawet ponad 3 miesiace opiekowalam sie domem w malym miateczku...mialo swoj klimat,wszyscy sie znali..gdziekliwek nie pojdziesz spotykasz kogos z kim mozesz porozmawiac..pojsc na kawe..to bardzooo mile..male miasteczka we Wloszech maja swoj niepowtarzalny klimacik..wydaje ii sie nawet,ze ludzie sa odroobine bardziej przyjazni..aktualnie mieszkam w Monzie,kawaleczek od Mediolanu,moze to nie jest jakas wielka metropolia..ale do duzego miasta tuz tuz i Monza rowniez jest calkiem spora..jestem tu copraewda dopiuero dwa dni..ale wydaje mi sie,ze aklimatyzacja zajmie mi odrobine wiecej czasu..Ja szczerze wybralabym zycie w malym miescie,a pracy szukla w duzym..jesli oczywiscie dysponujesz autkiem..wtedy jedziesz gdzie chcesz i kiedy chcesz..ale wszystko ma swoje lusy i minusy..zycze powodzenia
Trzeba dokładnie przemyśleć ... a może wie ktoś ile KM jest z Belluno do Padovy, bądź z Belluno do Venezi ?
A najlepiej byłoby z Belluno do Treviso ile jest ? bo nie mogę w necie znaleść ...
do Treviso nie wiem, ale z Belluno do Wenecji jest 108 km wg mojej mapy Italii
z Belluno do Treviso jest 80 km.
O to nie dużo, to dobrze, a możesz powiedzieć, gdzi to sprawdziłaś/eś ?
halo halo
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa