Co kupic Wlochowi na prezent?:)

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich. PIsze z powodu dosc powaznego problemu:) Moj mezczyzna jest Wlochem, za 3tyg wraca z Rzymu do Polski i kupil mi prezent na swieta....A co ja moge lub powinnam jemu kupic?;/ Perfum ma walizke, ciuszkow nie lubi dostawac, nic praktycznego, biurowego ...odpada. Wiec co? Prosze o pomoc, bo czas ucieka :) Bede wdzieczna!
Ciezkie, bo nic nie napisalas o nim. Co robi, ile ma lat, co lubi, czy ma jakies zainteresowania.
Rzuce kilka propozycji, moze naprowadza Cie na jakis pomysl.
1)w srebrnej ramce Wasze lub Twoje zdjecie (Wlosi uwielbiaja srebrne ramki)
2)drewniana szkatulka na jego skarby (nie za mala, np wielkosc ksiazki)
3)ksiazki do nauki polskiego dla Wlochow (do zdobycia w ksiegarniach)
4)zestaw bielizny termoaktywnej (koszula i kalesony, do zdobycia w sklepach dla sportowcow, dla Wlocha ktory przyjezdza w grudniu do Polski- na bank sie przyda)
5)zegarek (kolekcjonuja zegarki, ale jest to troche drogi prezent)
6)ipod (jesli jeszcze nie ma,ale to tez troche drogi prezent)
To tyle mi przyszlo do glowy:)
Sama sie nad tym zastanawialam co kupic mojejmu, wiec wybralam dla niego ksiazke o Polsce w jezyku wloskim:) Pozdrawiam:)
Wedlug mnie ksiazka o Polsce to jest dobry prezent ale tak bez okazji, nie na gwiazdke. Tu raczej cos osobistego byloby lepsze. To tylko takie moje spostrzezenie oczywiscie..
Juz wiem:) Kup mu rózgę;) Oni chyba dostaja węgiel, wiec dla odmiany niech dostanie rózgę:)hehehe (zarcik):)
to jeszcze mi przyszlo do glowy:
7)koszulke z twoim imieniem z tylu i np z numerem 1 z przodu (kiedys widzialam jednego Wlocha z koszulka z imieniem Malgorzata. Ja sie rozczulilam, moj maz wybuchnal smiechem:()
8)pasek do spodni (banalne, ale praktyczne)
9)srebrne zapinki do koszuli (troche strarodawny prezent, ale jak moj maz potrzebowal, to okazalo sie ze nie ma)
10)satynowa meska pizama
Moj Wloch ma 28 lat, dobrze mowi po Polsku :) We Wloszech zajmuje sie architektura. Typowy facet z zasadami :) Lubi drogie rzeczy :) Ostatnio marzy mu sie projektor filmowy :P Ale zapowiedzialam,ze moze kolejnym razem az tak poszalaje :P Ciuchy kupuje sobie wylacznie sam :) I jeszcze mi zapowiedzial,ze zadnych sweterkow :P Zegarkow rzeczywiscie ma juz kilka, aparaty cyfrowe itp tez. Aaaa no i jest przeciwnikiem internetu i komputerow :) i narzeka,ze ja juz jestem uzalezniona :) wiec ten kierunek tez odpada :) No planowalam cos w okolicach moze 200zl...z poslizgiem :)
Zna dobrze Polske i polski tez :) ma rodzine w opolskim :) Tak,ze ksiazka odpada. Oprocz tego chyba woli czytac smsy ode mnie niz ksiazki :P
Aaaaa powiem ci,ze w tych paskach cos jest :) Moj Wloch ma kilka...i kazdy sie rozpina dziwniej od kolejnego :D A na koszulke sie nie zgodzi ;/ Chociaz brzmi bardzo milo ;)
To fajnie, ze ma rodzinke w Polsce :) Wydaje mi sie, ze najlepszym prezentem dla niego jestes TY :) podrufffka;)
tez mi tak powiezial,kiedy dzwonil wczoraj :) zebym zawinela sie w papier i dolaczyla duza kokarde ;) no ale skoro juz wprost wspomina w temacie prezentow...to nie wypada mi bez biczego tak :) Tymbardziej,ze zauwazylam,ze podoba mu sie dopytywanie: A co mu kupilam :) -no jak dziecko :) Wiec sama widzisz :)
Mam podobny problem...nie wiem co kupic na prezecik :-/ Spodobał mi się pomysł z koszulką ;-)
Hmmm skoro piszesz, ze jak dziecko sie dopytuje to kup mu butelczke ze smoczkiem no i do tego kaszke;) Oczywiscie zartuje:) Niestety ja Ci nie doradze w kupnie prezentu, bo sama zawsze mam problem z kupnem obojetne dla kogo :) Wiem, ze napewno cokolwiek mu kupisz powinien byc zadowolny:) Powodzenia:)
tak, pomysl niezly, gdyby z tylu widnialo moje zdjecie wraz z cala jego ulubiona druzyna wloska pilki noznej :D
11) plyta ze sciezka dzwiekowa z filmu "love actually"- romantyczna, kilka piosenek z motywem swiatecznym i co najwazniejsze piosnka z tekstem: wszystko co chce na swieta, to Ty. Swietna muzyka, polecam
12) jesli pali, zapalniczka zeppo.
To juz mi sie skonczyly mi sie pomysly:) Pozdrawiam:)
oj pomylilal sie, firma od zapalniczek to zippo
No tez bym stawiala na zapalniczke, jak pali oczywiscie. I zeby bylo milej daj do wygrawerowania jakis napis, np. ti amo czy cos w tym stylu.
To teraz ja rzucę kilka pomysłów ;-)
1. złota blaszka z wygrawerowaną dedykacją ..taka na łańcuszek ;-) Italiańcy lubią gold, więc powinien być zadowolony ;-)
2. skórzany portfel
3. płyta CD
4. ....wielkie pudełko żelu do włosów..oki, scherzo ;-)
Pozdrawiam
Są już chyba ze 2 wątki na ten temat,jak nie więcej,nieźle rozbudowane.Poszukaj w wyszukiwarce
lidka =D
Pali pali, mentole wylacznie :) A do tego zawsze spiewa podczas kierowania samochodem :) Glownie stary repertuar :) Wloski...lub Lady Pank :P ja zawsze jak zaczarowana siedze :D
Proponuje cos orginalnego i dobrego jakoscowo mysle ze kazdy lubi takie prezenty nie bede pisac ze tylko wlosi bo musle ze chyba wszyscy
-ostatnio swojemu miskowi zakupilam szal Calvin KLEIN
proponuje ci
-perfum dobrej marki
-kosmetyki dla meszczyzn dobrej marki
-porflel skorzany
-jak jedna z dziewczyn pisala moze byc pasek
Trudno powiedziec co sie podoba twojemu TZ bo moj nie jest wybredny co mu nie kupie to wszystko jest dobre.
oj glupie te wszystie pomysly. ja mojemu kupilam motor do skladania i cieszyl sie jak glupi.a dodam ze to miniatura motoru valetino rossi.perfumy,paski do spodni,zegarki ecc.to wedlug mnie banaly. moze twuj mezczyzna ma jakis hobby?
Ja mojemu chłopakowi przywiozłam w zeszłym roku na gwiazdkę gofrownicę (do robienia gofrów, a nie włosów:D) i się cieszył niezmiernie, gdyż uwielbia gofry, mógłby jeść codziennie, tylko że te gofry to teraz ja mu robię :D
bardzo spodobal mi sie pomysl z koszulka.Tylko czy ktos zna moze jakis fajny tekst po wlosku, polsku lub angielsku, ktory moznaby umiescic na takiej koszulce i podarowac Wlochowi?Najlepiej cos smiesznego,bo to chlopak z duzym poczuciem humoru;-)please,pomozcie,mam dwa tygodnie....
"mam wspaniala dziewczyne" ;)
kup mu okulary
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia