@#$% - ojojoj - chyba będzie trzeba założyć następną komisję lustracyjną.
Wnioskuje, ze piszesz z Polski (wysłano z...) no i polska czcionka.
Nie najlepszym rozwiązaniem jest atak na innych i w ten sposób postawiona "zachęta" do pisania na jakiś temat.
Za dużo w tym złośliwości - a jeśli mieszkasz w Polsce to śmiem twierdzić, że nie znasz realiów panujących we Włoszech.
Uwierz mi, m.in. przez takie ataki (anonimowe) rodzi się nieufność, brak dialogu i inne cechy
rzutujące na nasze relacje między sobą (Polacy we Włoszech).
Ja sam wczoraj napisałem lekko jadowity długi post w innym temacie (lecz nieatakujący nikogo osobiście)
post raczej miał za zadanie aby co niektórzy (jeśli chciało im się doczytać do końca;)
podeszli do pewnych spraw z innego/nowego(?) stanowiska. A interpretacja - to osobista sprawa...
Co do nowego programu w TV - wiadomości
Wg. mnie można tam dużo, rzeczy pokazać, myśle ze jeżeli ktoś by zasygnalizował jakieś zdarzenie/kontrowersyjny temat forma by programu mogłaby sie dopasować
(to moja opinia, wszystko będzie zależeć od autorów). Program by mógł być w części reporterski, publicystyczny - zachowując oczywiście formę inormacyjną.
Początki zawsze są trudne, ale jeśli kilka osób dołoży coś od siebie to powinno ruszyć z miejsca.
W przyszłości może pokazywać się częściej lub mieć dłuższy czas emisji.
Nie psujmy już na początku idei poprzez zjadliwe posty i osobiste utarczki.