Obrazy Tamary Lempickiej

Temat przeniesiony do archwium.
31-43 z 43
| następna
Zawsze mozecie zostawic drzwi otwarte, a jak wyleze na zewnatrz, to szybko zamknac... ;-P

PS. Ropuch tez chce przyjechac.:)
ooo.super,super,super.
no to nie pozostaje jak uzgodnic date spotkania....
ps.ale to juz na privie-by nikomu nie przeszkadzac

jupppiiii
:D
bambolina milano - jeśli masz jakies szczegolowe info na temat wystawy lub link do strony która informuje o wystawie - podaj link na forum lub wyslij na [email] - chcielibysmy zamiescic tą informacje na www.inforoma.info.
Pozdrawiamy wszystkich
prego ...

http://www.tamaradelempicka.it/cover.php

odwiedzicie ta strone i napiszcie co sadzicie o obrazach i malarce ...
Zamieściliśmy informacje o wystawie (szkoda ze ponad miesiac po inauguracji).
Jeszcze raz zwracamy sie do wszystkich majacych jakies informacje o wszystkich polskich "akcentach" we Włoszech - przysylajcie nam info (word, pdf, jpg itd.)
lub podajcie linki do stron gdzie piszą o wydarzeniach.
Jesli ktos zechce przyslac info prosimy by było już w języku polskim.
Podamy oczywiście imię nazwisko, pseudonim itd autora materiału jesli zechce (wystarczy podpis na końcu).

Co do obrazów Tamary de Lempicka - mi osobiście bardzo się podoba ten styl.
Ale, że jestem troche ignorantem w malarstwie musze przyznac, że nigdy nie slyszałem o malarce. Szkoda ze nie mozna zobaczyc obrazow w Rzymie:(
Pozdrawiamy
ale ze jest Polka to slyszales?
Kiedys byla w Rzymie wystawa Lempickiej (w Villa Medici), ale to juz dobre pare lat temu. Ponoc jedna z nalepszych/najbardziej reprezentatywnych artystek art deco, urodzona w carskiej Warszawie w 1898 r. (jako Maria Gòrska), po rewolucji bolszewickiej znalazla sie z mezem, Lempickim wlasnie, w Paryzu (gdzie jest duzo jej obrazow) a nastepnie w USA (gdzie jest ich jeszcze wiecej).
Tez bym sie wybrala, ale nie zdaze. Bede w Mediolanie przez pol dnia przed Swietami, ws. biurowych, nie zdaze.
Gdyby nie była Polką nie zamieścilibyśmy tej informacji.
Przyznałem, że nie znałem tej artystki i na pewno nie jestem sam w mej ignorancji.
Dzięki informacji na serwisie wiele osób zainteresuje się jej twórczością i niektórzy zechcą pogłębić swoją wiedzę poprzez link jaki zamieściliśmy.

"ale ze jest Polka to slyszales?" - chyba to zdanie nie jest niezbyt wyrafinowaną ironią? - bo i w jakim celu....?
faktycznie wypadlo ironicznie -ale nie mialo tak wyjsc.przykro,ze urazilam Ciebie moim wpisem
ps.ja rowniez nie znam jej tworczosci...i mam nadzieje ,ze dzieki waszej informacji ,uda mi sie oswiecic
pozdrawiam
W żadnym wypadku nie zostałem urażony :)
Odwzajemniam pozdrowienia
Wystawa dzięki ogromnemu zainteresowaniu (110 tys w ok. 4 m-ce) została przedłużona do 18-ego lutego! :)
Zobaczcie info o tym - a fotka mówi sama za siebie...
http://www.02blog.it/post/891/mostra-lempicka/last
W maju najprawdopodobnie zostanie otwarta wystawa zat. "Kochajmy Warmie" w Perugii w Rocca Paolina, a w czerwcu odbedzie sie wystawa grafik artystow-pedagogow Uniwersytetu Warminsko-Mazurskiego w Olsztynie, a wystawa odbedzie sie w galerii "Porto Franco" w Ponte San Giovanni (Perugia).Zapraszam!
Temat przeniesiony do archwium.
31-43 z 43
| następna

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia