JAKIE SA WLOSZKI????

Temat przeniesiony do archwium.
31-57 z 57
| następna
moze i jestem mloda i sie na zyciu nie znam,ale chyba wiem jaka jest roznica miedzy polkami a wloszkami...wlosi lubia polki bo przy nich czuja sie jak mezczyzni..i nie dlatego ze daja soba pomiatac polki,o nie! polki owszem ciche,spokojne i usmiechniete..ale to nie znaczy ze potulne..po prostu polki potrafia tak kierowac wlochem,ze bedzie jak one chca,a oni beda myslec ze to ich decyzje..za to wloszki nakrzycza i na obrazaja sie byle pokazac kto zadzi..w kazdym domu w jakim bylam we wloszech dominowala kobieta,a w polsce? niby to mezczyzna glowa rodziny,ale czy napewno? a tak,wszyscy sa szczesliwi..kobieta ma tak jak chce,a mezczyzna mysli ze to on zadzi=P
Mysle, ze Wlosi po prostu ida na latwizne. Wiedza, ze dziewczynie ze Wschodu zaimponuja sama narodowoscia(nie wszystkim oczywiscie, ale glupiutkich Polek nie brakuje). Wloszce natomiast Wloch mieszkajacy z mamusia juz nie zaimponuje...no bo czym? Na pewno nie zaradnoscia...
Hahaha to wszystko jest tak śmeiszne że szok.

Idąc waszym tokiem myślenia odpowiem: takiej Włoszce on i tak zaimponuje, bo ona sama jest mało zaradna :D
ja juz sama nie wiem jak to z nimi jest.raz mowicie ze wloszki to wyemancypowane feministki,zimne,malo czule ,wiecznie rozwrzeszczane.podczas gdy polki takie cieplutkie,opiekuncze.ugotowac potrafia i zadbac o swojego maczo...pozniej znow ze to wloszki sa kurami domowymi,robia co im sie kaze,prasuja koszule swoim leniwym mezom,a polki zawsze maja swoje zdanie...
generalnie w kazdym stereotypie jest troche prawdy.ale w takim razie-

JACY SA POLACY/POLKI????
tak masz racje tylko ze wloszka nie pracuje musi byc kura domowa rogbic co maz kazae bo to on utrzymuje dom a on robi co mu sie podoba a zonka cholernie jest zazdrosna sa brudaski tona kosmetykow ale do pokazania innym my polki mamy opinie kobiet czystych zadbanych zawsze umyte ladnie ubrane a wloszki lat 30 a chodza ubrane jak by mialy 50
jakby tak bylo jak pisza niektorzy z was, ze wszystkie wloszki sa bee, to prawie cala meska populacja wyruszyla by na podboj reszty krajow europejskich a zwlaszcza Polski (skoro jestesmy wszystkie wzorami na zonki , wzorami wszelkich cnot i w slowniku obok najlepsza zona powinien byc znak rownania a potem slowo Polka :P ) i co druga para w nasyzm kraju bylaby mieszana Polsko-wloska / czy wlosko -polska a jakos nie zaobserwowalam, albo jestem ignorantka niedowidzaca ( w sumie krotkowidz, owszem ) albo cos tu nie pasuje :):) biedne te wszystkie fajne , czyste i przyzwoite wloszki...ojj biedne
cos o polkach ;P

opinia o Polkach poza granicami kraju. Czy spytasz się Włocha, czy też Hiszpana, to zdanie o Polkach duża część ma wyrobione- łatwe i chętne dziewczyny. Teraz Anglicy poznają przyjemności związane z kontaktem z naszymi rodaczkami. Zastanawiające jak w miarę purytańskie Polki w kraju, na zagranicznym wojażu często są gotowe zrobić wiele, aby choć przez chwilę być u boku obcokrajowca. I znowu Włoch na nadmorskiej plażyu na wieść o Polkach balujących gdzieś w pobliżu mrugnie porozumiewawczo okiem do swojego kompana

http://forum.pclab.pl/lofiversion/index.php?t213238.html
JACY SA POLACY/POLKI??
Polki, to są wspaniałe dziewczyny!! Zawsze mnie zadziwia, jak one to robię? Jako dziewczyny lubią się bawić, robią wrażenie niezbyt poważnych, a potem okazuje się, że są wyuczone, wykształcone (niekiedy lepiej od mężczyzn), że mając dom, męża i dzieci pod opieką potrafią jakoś to robić, że wszystko funkcjonuje, dom urządzony, dzieci zadbane. Tylko czasem mężowie gubią się w tym i.. nie wiedzą sami czego chcą...
Dziewczyny, tak trzymać!!
..i dodam jeszcze: w tych wszystkich obowiązkach, nie zgubcie czegoś najważniejszego, SIEBIE samej.
Niezadowolona kobieta w domu, to jest koszmar dla niej samej i dla całej reszty.
Po paru latach mąż ramoleje, dzieci idą swoją drogą, a Ty jeśli nie zadbałaś wcześniej (to trudne) o siebie, zostajesz 'z ręką w nocn...'
... obserwuję to przykre zjawisko w moim otoczeniu..
:)
ja tez do cichych nie naleze. moze jak sie poznawalismy i bylismy jeszcze na stopie kolezenskiej to owszem bo nie znalam jezyka ale teraz hehe jestem zlosliwa wredna czepialska i nerwowa, wiec dlaczego mowi ze jestem jego idealem ;) hmmm moze nie potrafie sie az tak glosno wydzierac jak nasza sasiadka wloszka ktora slychac na drugim koncu ulicy ale do cichych to mi daleko, oj bardzo daleko. i wlasnie to co mu sie we mnie podoba to ze nie chce byc kura domowa, jak wiekszosc wloszek ktore znamy. podoba mu sie bardzo moja rodzinka gdzie nie ma podzialu na obowiazki i wszyscy robia wszystko razem. np tata czesto ugotuje obiad czy pozmywa naczynia a mama spi w tym czasie po pracy.
Z moich subiektywnych obserwaji, to w porownaniu z Polkami sa gorzej wyksztalcone, mniej zaradne zyciowo, brzydsze, brak mi gustu i umiaru w ubiorze. Sama sie wyglupiam jak wchodze do sklepu z odzieza dla nastolatek, ze jeszcze jestem za mloda na te stroje. :) Tak, tak, mnostwo tu koiet po piecdziesiatce, ktore naciagaja na siebie kuse bluzeczki, by pokazac wzgledne juz wdzieki.Bardzo mnie razi to bezguscie, a przeciez maja takie swietne ciuchy w sklepach,no coz o gustach sie podobno nie dyskutuje.
Moim zdaniem sa bardzo infantylne.Godzinami podniecaja sie paplanina o jakichs bzdurach, ale to moje zdanie.
to zalezy.bo sa i takie wloszki ktore maja klase (i kase zarazem)i swietny gust.napewno przecietna wloszka ubiera sie lepiej od przecietnej angielki czy amerykanki.fakt ze niektore luster chyba w domu nie maja ,ale i typowe dla naszego regionu rozowe bluzeczki i biale kozaczki do gustownych nie naleza.
co do innych cech: lubia plotkowac i czasem obrabiac innym d...ale to sie wszedzie zdarza,so troszke leniwe, duzo krzycza i narzekaja, no i swietnie gotuja moim zdaniem.
co do gotowania, to swieta prawda, mniam, mniam!
mialam nie tak dawno okazje poznac przyjaciolke mojego Amore...wiecie bardzo fajna i sympatyczna tylkoze chciala wszystkim i wszystkimi dyrygowac!!!
doprowadzalo mnie to do szalu!!!
idziemy tam a potem tam a ja zjemy to pojdziemy tam...kazdy dzien planowala(spedzalismy z nia i jej chlopakiem sylwestra na Sardegny wiec chcielismy troche pozwiedzac)
nie podobalo mi sie to ze prawie ciagle marudzila...amoooo mi fanno male i piedi (sama chciala lazic to niech ja bola hehe:) ammmmo come sono stanca, amooo spogliami perche non c'e' lo faccio piu'...sono cosi stanca...
normalnie doprowadzalo mnie to do szalu.
ale poza tym jest ok...nawet skromna jak na wloszke...inne ktore poznalam tez byly ok:)
Niestety to nie tylko moje opinia ale tez moich znajomych. Wloszki mysla, ze maja "jaja". Jest dokladnie tak jak pisze miki23. W niczym nie pozwola sie wyreczyc. Chca byc do tego stopnia smodzielne, ze potem sa same przez wiekszosc zycia. Przykre to toche, bo spotkalem kilka ladnych dziewczyn absolutnie nie do zaakceptowania, wlasnie z tego powodu. Szukam polki. Yo
Ja mieszkam na północy więc muszę przyznać,że włoszki tutaj są bardzo eleganckie,dobrze ubrane i zadbane(manicure,pediciure,parrucchiera ecc..)jednak malują się zbyt mocno,i używają zbyt często solarium,mieszkają z rodzicami długo i prowadzą beztroskie życie,gdyż nie mają ani domu ani rodziny na utrzymanie wiec pieniążki wydają na wczasy,ciuchy firmowe i zabawę,mają narzeczonych ale każdy żyje z własnymi rodzicami,męża szukają w średnim wieku i obowiązkowo musi być dobrze ustawiony,gdyż większość włoszek chce pracować,i wracając do domu nie ma siły na gotowanie,czy sprzątanie,dlatego mąż musi zatrudnić golf żeby mieć poprasowane czy ugotowane,nie mówiąc już jak pojawi się dziecko,obowiązkowo musi być nianka do dziecka,oprócz tego 2 razy do roku wakacje,wiec mąż z wypłatą 1300euro nie ma pola popisu,oczywiście nie wszystkie są aż tak bardzo wymagające ale znaczna część.Zaznaczam to tylko moje spostrzeżenia.Aha no i nie grzeszą urodą.
"dlatego mąż musi zatrudnić golf" ??? Chyba COLF !
A my sie dziwimy, dlaczego Wlosi biora za zony Polki:) Ladne, wdzieczne, ze Wloch w ogole zwrocil na nie uwage,z milosci do niego gotuja i sprzataja. Do tego na maksa naiwne i wyrozumiale:) Czy Wloch moze lepiej trafic?
nie:-)
Dzięki Milli przejęzyczyłam się.
Masz racje, ze nie grzesza uroda, ale te ktore sa piekne, to naprawde sa przepiekne. Zreszta prawie wszystkim Wloszkom jednego moza pozazdroscic, a mianowicie pieknych wlosow.
uwazam ze generalnie wloszki nie sa zbyt atrakcyjne.moim zdaniem maja wulgarny wyraz twarzy.ale mi sie podoba ich kolor skory ...no i zgadzam sie jesli chodzi o wlosy.choc wydaje mi sie ze to nie zasluga tego ze one o nie dbaja tylko poprostu poludniowcy maja grube silne blyszczace wlosy od urodzenia i jesli fajnie sie do tego uczesza to naprawde wloskie wloski wygladaja super
Od lat rozmawiam z mezem na powracajacy temat....czemu Polacy ( a szczegòlnie Polki) nie wiedza tego, ze pòlnoc i poludnie wloch to jak 2 ròzne kraje.Nie dziwi mnie to co ktòras z was napisala o Sycylii, na poludniu facet jest swiety, a kobiety na pewno nie sa wyemancypowane.On ma prawo zachowywac sie jak chce, a kobieta ma byc posluszna....co nam Polkom nie miesci sie w glowie! Ciagle przezywam historie dziewczyny , ktòra uciekla z poludnia po 12 latach malzenstwa(Polka), bo byla bita i ponizana przez swego "pana" meza, i nkit jej nie pomògl....bo mial prawo byc zazdrosny i wyrazic to bijac ja...tak powiedziala nawet pani w organizacji zajmujacej sie przemoca w rodzinie.....Apel...mòwcie swoim kolezankom w Polsce ...zeby nie daly sie nabrac na wyzelowane wlosy, biale koszule, zapach i swietna aparycje, bo za tym nie ma juz nic...sloma z butòw, zero pracy, zero wyksztalcenia i tylko szpan i pruderia. Zawsze sa wyjatki od reguly.
Takie tematy pojawiają się w włoskiej TV dosyć często. Najbardziej utkwił mi program z 2004 roku, podczas którego zaproszony do studia "ekspert" stwierdził że Włosi wychodzą za Polki, bo te są dużo łatwiejsze do zdobycia od Włoszek i o wiele mniej wymagające. Według niego zdobycie Włoszki i jej miłości jest trudne i pracochłonne, natomiast rozkochanie w sobie Polki to łatwizna. Dodał że Polki są szczęśliwe z samego faktu posiadania męża Włocha i potrafią mu okazać wdzięczność za to że utrzymuje rodzinę.
..Maja glod seksualny w oczach...jaki glod?..to poprostu swiadomosc wlasnego sexapealu !!!przeciez nie beda go wyprobowywac zagladajac w oczy paniom /chyba ,ze sa lesbijkami/.Wloszki posiadaja duza swiadomosc swej atrakcyjnosci,kobiecosci.Uzywaja tych atrybutow i juz..Podoba mi sie to..Wloszki sa jakby odwroceniem wloskich mezczyzn..robia to samo czaruja ,uwodza..no coz taka nacja,taka rasa,takie geny...Uczcie sie pilnie ,obserwujcie ,uzywanie kobiecosci ulatwia zycie i juz...W koncu jak sie cos ma to dlaczego tego nie uzywac..:D
Ile waży statystyczna Włoszka?....."Zawierają małżeństwa po trzydziestce i uprawiają seks 110 razy w roku.." ...."Statystyczna Włoszka ma na imię Maria, ma lat 43 i pół. Waży 63 kg, mierzy 164 cm. Nosi rozmiar ubrania 38 – 40, a butów – 38. Umiera w wieku 84 lat... calosc:http://www.rp.pl/artykul/33,604762.html
no to jestem pod wrazeniem ! do statystycznej Polki trzeba by bylo dodac do kazdej tej miary + 10 ,a do ostatniej - 10 , niestety :(
Temat przeniesiony do archwium.
31-57 z 57
| następna

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia