Włoskie musicale

Temat przeniesiony do archwium.
Ciao! Może ktoś z was zna tytyły włoskich musicali z ostatnich lat? Wczoraj oglądałam włoską wersję Notre Dame de Paris, gorąco polecam:) Przewaliłam neta w poszukiwaniu jakiś tytułów, ale bez rezultatu...zdaje się na wasze doświadczenie:) Może ktoś coś oglądał? Pozdrawiam:)
Ciao Caterina,
"Il gobbo di Notre Dame" jest fantastycznym widowiskiem, a widziany na zywo pozostaje niezapomnianym wrazeniem. We Wloszech wystawiali go po raz ostani chyba jakies dwa lata temu, slyszalam ze w przygotowaniu jest nowy musical zatytulowany "Romeo i Julia" tez skomponowany przez Riccardo Cocciantiego. Trzeba bedzie jednak poczekac - premiera ma byc w Paryzu.
Slyszalam tez ze niezly jest "Pinocchio",ale niestety nie mialam okazji go zobaczyc. W Mediolanie e Teatro della Luna mozna zobaczyc "Cabaret" z Michelle Hunziker. Bylam wczoraj, ale spektakl mi sie srednio podobal, "zitalianizowany" i niestety "zmakaronizowali" te wspaniale przeboje spiewane niegdys przez Lize Minnelli. Musicale przygotowuje Compagna della Rancia. Aktualnie najlepszy musical w ich wykonaniu to "Jesus Christ Superstar" i "Greese" - wystepuja tam mlodzi aktorzy, ale daja z siebie wszystko - naprawde super!!!
Wiecej na temat musicali dowiesz sie na www.musical.it.
No ja niestety oglądałam ten musical na DVD, spektakl zarejstrowany w Arena di Verona...:) Zazdroszczę, że masz możliwość przebywania teraz we Włoszech:) Ja muszę jeszcze trochę poczekać zanim odwiedzę ten piękny kraj, a póki co zaznajamiam się z kulturą i językiem:) Dzięki za link do stronki:)Już patrzę:)

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia