Dziewczyny napiszcie!

Temat przeniesiony do archwium.
Czy macie dobry przepis na makaron z tunczykiem? Chciałabym zrobic dzis na obiadek!
No, moj facet taaaki makaron robi z tunczykiem:)

Generalnie do sosu uzywa tunczyka z puszki, pomodoro (czyli tego rzadkiego przecieru wloskiego, nie wiem, czy jestes w PL czy w IT, ale mozna go kupic tez w PL, np w sieci Polo Market), czyli sos standardowy. Ale raz podsluchalismy sasiada na ulicy i od tego czasu dodajemy tez kapary i czarne oliwki w plasterkach. Pycha! Chyba tez troche peperoncino, ale nie pamietam, bo dawno nie robilismy:)
ja robie to tak (a'la salatka): makaron( nie dlugi )+tunczyk z puszki + groszek + kukurydza + majonez. proste i smaczne;)
a czemu dziewczyny ?
a ja ostatnio, przyduszona marzeniem o wlsokim makaroniku z tunczykiem....zrobilam tak wzielam makaron&tunczyka rzecz jasna i....koncentrat pomidorowy..troche fatazji i wyszlo prawie jak we wloszech...;)
Najprostszy przepis na makaron z tunczykiem: odsaczonego tunczyka wymieszac ze swiezo wycisnietym sokiem z cytryny, natka pietruszki i paroma lyzkami oliwy z oliwek. Polaczyc z ugotowanym makaronem i... smacznego!!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie